Alaska i Juni, ekspedisjon

Tråd i 'Reisemål' startet av snus_mumrikken, 06. mars 2021.

 1. snus_mumrikken

  snus_mumrikken Senior Medlem

  Innlegg:
  1,251
  Likes mottatt:
  4,671
  Bonuspoeng:
  113
  Hei godtfolk

  Det har seg slik at me har eit håp om å reise til Alaska i starten av Juni i år. Me skal forsøke å bestige Denali, høgaste fjellet i Nord Amerika 1 av «7 Summits»

  For tida så er det ikkje lett å komme inn i USA, men ein kan få unntak som «Professional athlete» i følge ambassaden. Me er nok i grenseland på denne. Men det krever tross alt ~500 treningstimar i året for å bestige slike fjell.

  Vår samarbeidspartner i USA kan hjelpe med LOI etc.
  Men me veit jo ikkje om dette er nok.

  No er det også slik at me ligg under risikogruppene for c19, så sjansen er stor for at mer vaksinerte. Me reiser nok ikkje viss me ikkje har fått vaksine.

  Men for å øke sjansen så vurderar me å høyrer med produsentar av legemiddel/utstyr som me brukar til å hjelpe oss med innreise. F.eks har me vurdert å sjekke med Abbott om dei kan hjelpe mot at me kan gje noko tilbake.

  Kva trur folket?
  Er det håp?
  Er det noko som har kontaktar i f.eks Abott?

  Me har trene for å bestige dette fjellet i 2år no, så føles veldig kjipt å måtte vente enda eit år. Samt alle $ som går i tap.
   
 2. Maggie

  Maggie Veteran

  Innlegg:
  1,665
  Likes mottatt:
  1,073
  Bonuspoeng:
  113
  Biden gikk vel nylig ut med at alle Amerikanere over 18 vil være vaksinert innen slutten av mai. Så det bør være håp. Spørsmålet er hvo mange som kommer til nekte ta vaksinen og om denne gruppen blir så stor at det kan bli et problem? Er du selv vaksinert ved avreise er det bare krysse fingrene :)
   
  snus_mumrikken liker dette
 3. snus_mumrikken

  snus_mumrikken Senior Medlem

  Innlegg:
  1,251
  Likes mottatt:
  4,671
  Bonuspoeng:
  113
  Ja me får håpe Biden har rett :) Samt at vaksine nekt ikkje er for stor.
  Kanskje ikkje så lett med vanlig esta, men visum søknad av ein eller ana form.
   
 4. trygveat

  trygveat Senior Medlem

  Innlegg:
  1,064
  Likes mottatt:
  1,453
  Bonuspoeng:
  113
  ESTA er fortsatt gyldig for innreise, "eneste" begrensning er at man ikke kan ha oppholdt seg i Europa/Schengen og et par andre land siste 14 dager før ankomst. Vil anta at dette lettes på etterhvert som USA kommer i mål med vaksinering, om ikke kan en lengre mellomlanding i f.eks. Mexico være løsningen.
   
  snus_mumrikken liker dette

Del denne siden