Athen

Tråd i 'Reisemål' startet av elgaaen, 24. febr 2016.

 1. elgaaen

  elgaaen Senior Medlem

  Innlegg:
  719
  Likes mottatt:
  471
  Bonuspoeng:
  63
  Hei reisevenner..

  Skal ha noen dager netter i Athen i forbindelse med sommerferien i Hellas. Er Hellasjomfru og er derfor svært lite kjent med Athen.
  Noen som har noen tips? Hvor mye tid orker man der i Juli? Har sett at det er to stk 2* restauranter der bl.a som jeg tenkte jeg skulle prøve en av i hvertfall.. Spondi og Funky Gourmet, noen som har vært her?

  Tar i mot alle tips!
   
 2. Pingus

  Pingus Senior Medlem

  Innlegg:
  713
  Likes mottatt:
  843
  Bonuspoeng:
  93
  Vi var pre-cruise én natt i Athen i fjor og spiste på Funky Gourmet, absolutt en positiv opplevelse. God service, delvis originale retter og med god vinmatch; ikke minst med (til da) ukjente greske hvitviner.
  Spondi: Var der for 4 år siden, forgettable.
  Vi bodde på Hotel Fresh, greitt hipt hotell med litt "klønete" service og rotete inn-utsjekk. Dog fantastisk beliggenhet i forhold til det å oppleve lokalmiljø og dagligliv.
   
  elgaaen liker dette
 3. Misterix

  Misterix Veteran

  Innlegg:
  3,755
  Likes mottatt:
  3,572
  Bonuspoeng:
  113
  Var innom følgende restaurant når jeg var i Athen i påsken 2015: Link
  Jeg er egentlig ikke så alt for glad i sånn kaninmat men maten der var faktisk veldig bra! :)
   
 4. Avixlo

  Avixlo Veteran

  Innlegg:
  1,593
  Likes mottatt:
  6,982
  Bonuspoeng:
  183
  Det er litt vanskelig å planlegge nå i disse koronatider, men gir det et forsøk

  Jeg og to kamerater (gjengen som reiste fra Budapest til Wien via Bratislava, sommeren 2019) har lyst å dra på tur igjen. Et land ingen av oss hadde besøkt før var Hellas, så nå vil vi reise til Athen. Tenker høsten 2021, men om pandemien stopper det så blir det i 2022

  Vi vet om alt det fra oldtidens Hellas vi må se når vi er der og ellers er vi ganske blank på hva vi kan gjøre, hva vi bør se, hvordan komme seg rundt og mye mye mer.

  Hvor mange dager er å anbefale i Athen? Og er det noen dagsturer ut av byen som er å anbefale. Vi er historienerder. Jeg og han ene kameraten er personer som liker å se mest mulig på kortest mulig tid hehe mens han siste liker å ta det litt langsomre og liker å teste litt lokalt øl.

  Så om noen har noen tips til Athen så taes det imot. Hva er verdt å få med seg i Athen? Hvor bor man i Athen? (Noen bydeler som man bør foretrekke over andre og helst litt billig(pris ikke spesifisert) men altså ikke suite;) ) Noen dagsturer verdt? Hva spiser man og hvor spiser man? Noen bra steder som serverer øl? Hvordan er det å reise fra A til B i Athen? Og annet som kan være lurt å huske på. Takk for tips
   
  Last edited: 13. juni 2021
  Skarven liker dette
 5. olestolen

  olestolen Medlem

  Innlegg:
  118
  Likes mottatt:
  178
  Bonuspoeng:
  43
  Taxi kostar ca 30 euro, medan Xpressbuss kostar 6-7 euro pr person.

  Ville ikkje anbefalt å budd i Syntagma som er bydelen i sentrum midt på sommaren då da er ganske varmt der, har opplevd å gå i den travlaste handlgata i Athen til 26*C rundt klokka 22:00 om kvelden. Er eit stykke ifrå sjøen der og.


  Er sjølv godt kjent i området paleo faliro aust pga familie som bur der.
  Har ikkje budd der sjølv, men har lyst å sova på Poseidon Hotel der ein gong. Rett under motorvegen ligg stranda Edem beach, på hotelldelen av stranda kan dykk leiga solsenger til 5euro pr solseng pr dag (parasoll inkludert) og dykk blir ikkje "plaga" av strandselgarar som sel "coca cola, birra, fanta" håndkle, oppblåsbare badeleiker og solbriller. Ellers ligg offentleg sandstrand 30 meter lenger vekke. Detta er er sandstrand, men skal dykk vere der fleire dagar anbefalar eg å variera strender med å ta t-bana mellom 3-7 stopp mot Glyfada for å oppleva nye strender.

  Frå Poseidon Hotel tek vell t-bana ca 30-40 min inn til sentrum.
  For litt shopping er Glyfada eit fint område som eg må tilbake gang etter gang.
  Plaka er eit område rett under akropolis med småbutikkar og restaurantar.
  Gyro er ein favorittmat og ferskpressa appelsinjuice er godt for å få i seg energi.
  Favorittsupermarkedkjeda er AB, litt som Meny og Coop Mega her i Noreg.
  Pass på lommeboka, fort gjort for turistar å bli for oppteken av da historiske, også gløymer ein å passa på lommeboka.

  Piraeus er hamnebyen i Athen som tilbyr transport til øyer / øyhopping
  Taxisjåførar veit å utnytta turistar, og tek ofte betalt høgare pris for turistar enn eigne landsfolk, pass på prislista.
  I Marinaen ved Palaio finst da store yatchar frå rike arabarar som er kjekt å sjå på.
   
  freddyen, Upsaker, phileas and 6 others like this.
 6. Skarven

  Skarven Aktivt Medlem

  Innlegg:
  392
  Likes mottatt:
  316
  Bonuspoeng:
  63
  Ville lagt inn en dagstur til Aegina og det er også en fin tur å besøke «Poseidon The Temple», det går buss fra sentrum, eventuelt lei bil. Lake Volliagemeni er også en kul plass dersom dere liker et noe spesielt bad.
  Har til sammen vært noen uker i Aathen, blitt lurt et par ganger. En gang i Taxi og en gang på en tavarna.
  Gyros og mythos kam dere leve på i ukesvis :)
   
 7. Travelbear

  Travelbear Aktivt Medlem

  Innlegg:
  272
  Likes mottatt:
  166
  Bonuspoeng:
  43
  Reiser til Athen i desember, første tur etter jeg forhåpentligvis har fått vaksine.
   
 8. olestolen

  olestolen Medlem

  Innlegg:
  118
  Likes mottatt:
  178
  Bonuspoeng:
  43
  Gløymde å leggja til at dersom dykk skal ta ein båttur ifrå Pireaus, og dykk har behov for taxi heim igjen, - ikkje ta ein taxi som ventar ved havna, gå heller 2-3 kvartal lenger opp mot sentrum og ta ein taxi der. Ein kan spara mykje på da, sidan etterspørselen for taxi ved havna er stor.

  Og prisen på taxi eg nemnte i første innlegg, er prisen frå flyplassen til Edem beach / Pireaus. Expressbussen tek kun kontantar om bord, men dykk får kjøps bussbillett med kort i ei sånn lita "salgsbod" utanfor flyplassen.

  Anbefalar og restauranten "Aladdins Kebap Restaurant ved Paleo Faliro og spesielt dei nysteikte sandwich`ana med kylling og salat, får vatten i munn no.
   
  Avixlo and haifinn like this.
 9. sovehue

  sovehue Medlem

  Innlegg:
  110
  Likes mottatt:
  266
  Bonuspoeng:
  63
  Hvis du tenker på noe annet enn standard lokaløl så er utvalget dårlig. Jeg var 3 uker i Athen i fjor høst og det eneste jeg fant var http://www.strangebrew.gr og https://brew-str-athens.business.site/. Strange Brew var ganske ålreit, hyggelige folk bak disken som kunne noe om øl men veldig tidlig i craft-beer bølgen så var mest IPA-fokusert. Det andre stedet var egentlig bare en bottleshop med noen sitteplasser ute.
   
 10. Arvid2063

  Arvid2063 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,244
  Likes mottatt:
  4,473
  Bonuspoeng:
  113
  Om jeg ikke husker helt riv ruskende feil mener jeg da at vi tok trikk fra Pireus og inn til Athen og at det fungerte strålende?
   
 11. olestolen

  olestolen Medlem

  Innlegg:
  118
  Likes mottatt:
  178
  Bonuspoeng:
  43
  Eg har ikkje teke trikk frå Pireus til Syntagma, men sjekka trikkesystemet og då går da ei sånn "underjordisk" bane der ja.
   

Del denne siden