Buenos Aires på vinterstid

Tråd i 'Reisemål' startet av Hamburgersmauet, 19. april 2016.

 1. Hamburgersmauet

  Hamburgersmauet Aktivt Medlem

  Innlegg:
  136
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Skal til Buenos Aires en liten uke i juli, og lurer veldig på om noen har vært der på denne årstiden.

  Tok dere en avstikker/dagsreise ut av byen, f.eks. til Montevideo eller UNESCO-byen Colonia del Sacramento på Uruguay-siden? Var det verdt turen, eller skal man bli i Buenos Aires for å få med seg mest mulig av byen?

  Hvor bor man i BA? Noen som har bodd på Four Seasons?

  Er ellers interessert i tips til steder som er verdt å besøke i by og omland, både kultur, mat og vin.
   
 2. anders82

  anders82 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,297
  Likes mottatt:
  1,571
  Bonuspoeng:
  113
  Ikke vært der på vinteren, men det blir bra kjølig. Mellom 10 og 15 grader på dagen. Jeg var en svipptur innom Uruguay og det var helt greit. Ta båten over og sov et døgn på hotell. Sheraton var bra og relativt billig,
  Vi bodde privat så hotell aner jeg ikke, men FS er vel aldri feil. Olsen restaurant er kult for lunsj. Ellers går du aldri feil med tanke på steder med biff og rødvin :)
  Fotball er et must. Vi var utenom sesong, så det ble ikke noe. Kjøp billett gjennom hotell da det kan være pes å få som utlending.
  Tidligere har det vært umulig å få dollar i Argentina, men i følge hun jeg kjenner skal det ha løst seg. Hvis ikke, ta med dollar og veksle på svartebørs. Gir deg ofte dobbelt så god kurs
   
  Hamburgersmauet liker dette
 3. morradi

  morradi Senior Medlem

  Innlegg:
  223
  Likes mottatt:
  295
  Bonuspoeng:
  63
  Kult at du skal til Argentina!

  Jeg bor vanligvis ikke på hotell når jeg er der, så jeg kan dessverre ikke hjelpe deg med det. Jeg får inntrykk av at du ikke har vært der før og da kan det være en fordel å bo sentralt i forhold til det du vil se.

  Som anders 82 skriver kan det fort bli bra kaldt – jeg har selv vært med på alt fra 18-19 grader til minus seks grader (om natta). I tillegg må du ta høyde for at det normalt er svært høy luftfuktighet, som gjør at det oppleves mye kaldere enn hva tilsvarende temperatur gjør i Norge. Fem plussgrader og 95 % luftfuktighet oppleves beinkaldt for mange.

  Etter regjeringsskiftet i desember (På tide!) ble den statlige og svært kunstige vekslingskursen opphevet og svartebørsen er derfor ikke lenger en måte å spare inn penger. Når det er sagt viste det seg at vekslingskursen umiddelbart justerte seg til det samme som svartebørsen, så du får like mange pesos som før, men du slipper å veksle svart. Du kan ta ut i minibanker, men det kan hende det er en altfor restriktiv begrensning på hvor mye du kan ta ut per gang. Dette er det lang tradisjon for i Argentina, så det er ikke sikkert dette har blitt fjernet, selv om etter min erfaring var vesentlig høyere nå i april enn hva den har vært på mange år. Slik jeg ser det er det derfor ingen grunn til at du skal anskaffe deg dollar. Noen butikker aksepterer dollar, men ofte til en litt ugunstig kurs. Selv har jeg i mange år tatt med USD fra Norge og vekslet til ARS med venner, men det er tullete nå. Bruk av kredittkort går fint, men legg merke til at noen steder krever et ekstra gebyr for kort (eller gir et avslag for betaling med kontanter).

  Det er lenge siden jeg var i Uruguay sist; så lenge siden at mine hotellerfaringer er ubrukelige som veiledning. Siden du skriver ”liten uke” tror jeg det er best å ikke overnatte i Uruguay, men heller ta en dagstur, enten til Colonia eller til Montevideo. Siden begge disse byene har båtservice fra Buenos Aires går det også an å gjøre en trekantreise ut av det, men da må du overnatte for å få noe ut av det. Buenos Aires har uansett nok å gjøre for en uke – det spørs bare om du/dere også vi se noe annet. Båtselskapet Buquebus har en engelsk nettside.

  Matmessig er jeg enig i at kjøtt og vin funker nesten overalt, men du kan fort ende opp med å betale overpris i turistområdene, aller mest i Puerto Madero, hvor man ofte betaler mest for å si at du har vært der. Det finnes selvfølgelig mange lokale Parilla’er (grillrestauranter), men de er ikke alltid like lett å finne for en turist. Jeg har alltid spist godt på Parrilla Peña (Rodriguez Peña 682), som er vel ansett. Det er en tradisjonell og svært enkel restaurant, men med svært god mat til en rimelig penge. Legg også merke til at det tradisjonelle argentinske feholdet med gressende kyr er på vei tilbake og at flere og flere bønder benytter seg av forsystemer (feedlots). Dette endrer kvaliteten i kjøttet – ikke alle vi si til det verre, men de fleste i Argentina vil nok mene at dette er en trist utvikling, både smaksmessig og tradisjonsmessig.

  Argentinere er også glad i forskjellige typer sandwich (Argentinere er litt løse med definisjoner). En vanlig variant kalles lomito (betyr liten biff) og er et tynt kjøttstykke i et skikkelig brød med diverse tilbehør a la hamburgere. Jeg anbefaler å prøve dette, ikke minst fordi det er noe spesifikt argentinsk. Siden kvaliteten på kjøttet er jevnt over god blir dette nesten alltid bra.

  Forøvrig har den enorme mengden italienske innvandrere gjennom årene gjort at det også er mye god italiensk mat i Argentina. En del steder tilbereder dessuten pizza på grillen (pizza a la parilla), som funker som bare rakker’n.

  Fotballmessig er det litt verre. Ligaen blir ferdig i slutten av mai og landslaget har ikke kvalifiseringskamper. Det eneste måtte være om lag fra Buenos Aires kvalifiserer seg til finalen i Copa Libertadores (tilsv. Champions League, men rimeligvis med lavere kvalitet). Da vil det være kamp enten 20. juli eller 27. juli. Da vil selvfølgelig billettene også være mye dyrere, men opplevelsen desto større...

  For å komme deg rundt i Buenos Aires er drosje det enkleste. Uber etablerte seg for en måned eller to siden, men myndighetene stengte den muligheten i forrige uke, i påvente av en utredning. Gitt argentinsk byråkrati tviler jeg på at dette er på stell innen du er der, men kanskje den nye regjeringen klarer å presse frem en raskere avgjørelse?

  Spør gjerne om det er noe mer du lurer på, så kan jeg forsøke å hjelpe.
   
  TigerTravel, Edin, Are and 8 others like this.
 4. Hamburgersmauet

  Hamburgersmauet Aktivt Medlem

  Innlegg:
  136
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Tusen takk til @morradi og @anders82 for utrolig flotte og gode insidertips til Buenos Aires. Setter veldig pris på dette! Skal reise solo med LH F og være der i fem dager.
   
  anders82 liker dette
 5. Sooninson

  Sooninson Aktivt Medlem

  Innlegg:
  115
  Likes mottatt:
  160
  Bonuspoeng:
  43
  Hei. Å svare etter @morradi blir jo litt som å hoppe etter Wirkola, men siden jeg var der sist sommer prøver jeg likevel. Jeg var i BA i 2 perioder avbrutt av en liten uke i Mendoza. Første periode var det mellom 5 og 10 grader, mye regn og vind og generelt surt å gå rundt i byen. Da jeg kom tilbake fra Mendoza var det akkurat som noen hadde trykket på en bryter. Mellom 15 og 20 grader, sol og vindstille. Du mao ha med forskjellig type klær og være forberedt på alt.
  Når det gjelder hotell synes jeg Four Season virket kjedelig. Fordelen er at det er det eneste av de store hotellene som har utendørs basseng og solstoler. Virkelig flott, men tviler på om du får noe nytte av det i juli. Min anbefaling i byen er Alvear Palace Hotel. Grand old style, med både strålende rom, service og restauranter.
  Hvis du ikke har vært i BA før er jeg usikker på om jeg ville brukt en hel dag til nabolandet. Tror jeg da hadde vurdert å fly for å få noe tid i Montevideo. Ellers blir det mye ferge og lite annet.
  I BA kan du ta deg rundt i taxi som nevnt av andre, men bruk mye tid til fots. Lett å orientere seg. Finnes også halv og heldagturer med guide på engelsk. Bestill på hotellet. Til slutt; få med deg minst ett tangoshow på kvelden. Spesiell opplevelse.
   
  Hamburgersmauet liker dette
 6. Hamburgersmauet

  Hamburgersmauet Aktivt Medlem

  Innlegg:
  136
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Takk for tips @anders82 Regner med du fløy LH F til Buenos Aires?
   
 7. anders82

  anders82 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,297
  Likes mottatt:
  1,571
  Bonuspoeng:
  113
  Var en tur i Rio først. Har skrevet reisebrev fra turen :)
  Fløy lh f til sao paulo
   
  Hamburgersmauet liker dette
 8. Hamburgersmauet

  Hamburgersmauet Aktivt Medlem

  Innlegg:
  136
  Likes mottatt:
  90
  Bonuspoeng:
  28
  Koolt @anders82 Er du grei og deler lenken til reisebrevet? Gleder meg til å lese. Takk.
   
 9. anders82

  anders82 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,297
  Likes mottatt:
  1,571
  Bonuspoeng:
  113
  Så denne nå først :)
   
 10. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  1,222
  Likes mottatt:
  2,476
  Bonuspoeng:
  113
  Trives veldig godt i Palermo Soho, det er et behagelig, spaservennlig nabolag med lav bebyggelse, fantastisk utvalg av restauranter, cafeer, stilige butikker og søtnos.

  En rolig barrio, litt borte fra sentrum og i fin taxiavstand til alle bydeler.

  For overnatting, her er noen varierte forslag:

  http://oasiscollections.com/buenosaires/#/search
  http://www.homebuenosaires.com/en/rooms#pageSix
  http://buenosaires.park.hyatt.com/en/hotel/rooms.html
  http://www.hubporteno.com/

  Buenos Aires sitt natteliv er legendarisk og blant de beste i verden, så jeg anbefaler en tur på live musikk/lounge/tango/resto-bar/club – alt etter hva du føler for.

  Har vore i BA i juni/juli, det føles som høst i Norge – med god stemning.

  Lommetyver og veskenapper har superskills i byen, så pass på sakene.

  Hadde du hatt noen dager ekstra ville jeg flydd en tur opp til Mendoza.

  http://wikitravel.org/en/Buenos_Aires
  http://www.timeout.com/buenos-aires/

  http://www.argentinaindependent.com/
  http://pickupthefork.com/

  http://www.batravelguide.com/
  http://buenosairesstreetart.com/
   
  Bolle, RoadKing and Hamburgersmauet like this.

Del denne siden