Connecting Norway - fungerer svært dårlig?

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av Ida, 24. sept 2016.

 1. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  I dag stod jeg i over 60 minutter og venta på at baggasjen min skulle klareres hos connecting norway. Jeg var et pms-kontrollert monster med dårlig tid, så i dag skal jeg ærlig innrømme at jeg eksploderte på de stakkars uskyldige hjelperne i connecting norway. Klokken tikket og "go to gate" skiftet til "boarding" på min innenlandsflight - og i takt med at pulsen økte kjente jeg at teksten under skjermen var som rødsprit på et knusktørt bål av gamle inntørka aviser. "Estimated time for clearance of bags: 20-25 minutes". Jeg hadde nå ventet 3 ganger så lenge. Nok var nok.

  Fant første og beste person i gul tskjorte. Og lot tiradene flomme. Syrlig nord-norsk sarkasme innblandet så klassisk passiv aggressivitet at det ville gått rett inn i en lærebok i psykologi, ble servert en utskremt ungpjokk.

  Han skal ha det, han var utvilsomt valgt til jobben sin for en grunn. Politikersvarene hans gjorde meg enda mer forbanna. Ansvarsfraskrivningen var total. Men jeg visste jo innerst inne at det var sant da. Det er vel OSL / tollvesenet som er ansvarlig.

  Nuvel. En lang digresjon. Årsaken var en Lufthansa/SAS-flight fra Munchen til Oslo som dessverre ankom rett før oss. Ny digresjon: hva f*** er greia med kleine nordmenn som kler seg opp i Lederhosen? Og reiser i kreasjonen på fly? Med FJÆR I HATTEN? Seriøst? Selv min innfødte tyske kjæreste cringer helt villt av dette. Nordmenn!

  Digresjon over: flyet var fullt. Av oktoberfestlige folk. Med mye bag. Og det er bare ETT bånd som klarerer bag i Oslo, visstnok. Nå har connecting norway vært et prosjekt i over 6 mnd. 12 mnd? Jeg husker ikke jeg. Men hva er vitsen med et prosjekt hvor man har ETT bånd? Som får fullstendig meltdown om man kommer med en stappfull 737-800 hvor du får ca 170 kolli? Jeg frykter for framtiden til dette prosjektet, og jeg ser med gru på hvordan forholdene kommer til å bli der når det kommer 5 charterfly + 10 rutefly med 1000 kolli som skal klareres samtidig.

  Og som en advarsel, skal du være 100% sikker på å CONNECTE til NORWAY, så ha iallefall 70 minutter transitt-tid fra utland=>innland. For de 20 minuttene er ljug.

  [​IMG]
  Stillbilde fra sint tromsøværing på OSL i dag.
   
 2. Petter B-C

  Petter B-C Senior Medlem

  Innlegg:
  900
  Likes mottatt:
  985
  Bonuspoeng:
  93
 3. mathiasfe

  mathiasfe Senior Medlem

  Innlegg:
  1,427
  Likes mottatt:
  2,973
  Bonuspoeng:
  113
  Du har en helg/noen få dager på Oktoberfest og da må du utnytte den til det fulleste, mao du dra en tur innom Wiesen før du dra til flyplassen og har dermed ikke tid til å skifte til normale klær.

  Jeg, som tidligere student i München, synes det bare er gøy og hører med til Oktoberfest. Det å se alle, overalt, med Lederhosen og Dirndl, er det som gjør Oktoberfest til Oktoberfest


  Men er fullstendig enig angående Connecting Norway. Helt utrolig at de ikke har klart å få større fortgang på det prosjektet der. Dog, den ene gangen jeg prøvde det med innsjekket bagasje (på nettopp MUC-OSL), var det ikke mer enn 15-20 minutter ventetid. Dette var rett før jul i fjor.

  Kan det ha noe med utbyggingen av OSL at det går så sakte framover? Hele løsningen se jo litt provisorisk ut.
   
 4. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  4,085
  Likes mottatt:
  5,203
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har prøvd Connecting Norway to ganger, en med innsjekket bagasje for en stund siden og en uten nå nylig. Når jeg reiste med innsjekket bagasje så tok det en stund før man kunne gå gjennom ja, men det var nok maks 20-25 minutter. lenge nok det selvfølgelig, men når det tar over en time så er det ille.
  Nå sist med bare håndbagasje så fungerte det utmerket. Det eneste "problemet" da var at det var ganske mange som kom med det samme flyet som hadde store problemer med å finne frem siden skilting er ganske mangelfull. Men heldigvis kunne jeg lede de i riktig retning slik at de både fikk handlet taxfree (som tydeligvis var svært viktig) og de rakk vel forhåpentligvis flyene sine videre også.
   
 5. CrotchRocket

  CrotchRocket Fernweh...

  Innlegg:
  1,019
  Likes mottatt:
  4,709
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har reist med Lederhose på fly. Det var helt OK MUC-CPH da halve flyet gjorde det samme. Det føltes litt mer kleint på neste leg, men jeg kunne lett gjort det igjen. Enig med @mathiasfe, det er bare gøy og hører med. Men, det bør være en skikkelig Lederhose, ikke noe ræl fra fancydress.com

  <gjetting> Din innfødte, tyske kjæreste er sikkert fra nord-tyskland siden han ikke skjønner det. Han, og du, har sikkert ikke vært i MUC på denne tiden av året. Har jeg rett?:) </gjetting>

  Lufthansa tar det i hvert fall seriøst: https://www.lufthansagroup.com/en/p...w/archive/2016/september/15/article/4667.html

  Ja, jeg er på vei til MUC. Er der fredag og lørdag.

  Og, for å holde meg litt til tråden: Connecting Norway er sikkert best uten innsjekket baggasje.

  Eins, zwei, g'suffa

  IMG_6322.JPG
   
  Last edited: 24. sept 2016
  Chrisbgg, LN-FHU, Petter B-C and 2 others like this.
 6. BangkokBob

  BangkokBob ThailandTur.no

  Innlegg:
  321
  Likes mottatt:
  106
  Bonuspoeng:
  43
  Er Connecting Norway nå fullt operativt?
   
 7. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  4,085
  Likes mottatt:
  5,203
  Bonuspoeng:
  113
  Fungerte i alle fall fint for ett par uker siden. Vi ankom fra CPH og vi rakk akkurat litt shopping i tax free butikkene før vi kunne gå gjennom direkte til innenriks. Deilig!
   
  BangkokBob liker dette
 8. thecoldfish

  thecoldfish Senior Medlem

  Innlegg:
  515
  Likes mottatt:
  473
  Bonuspoeng:
  63
  Fikk føle på Connecting Norway i mars hvor vi ventet tre kvarter inntil vi fikk beskjed om st kun en koffert hadde gått gjennom. Så var det ned på bagasjebåndet og hente kofferten, gjennom tollen og så prøve å sjekke inn kofferten selv. Der gikk selvsagt ikke og jeg måtte innom en bemannet skranke hvor den veldig forståelsesfulle (!) SAS-ansatte hjalp oss mens han forklarte hvor forferdelig dårlig Connecting Norway fungerer.

  Hvor stor feilfrekvensen er aner jeg ikke, men fikk inntrykk av at problemene var betydelige.
   
 9. leifodegaard

  leifodegaard Nytt Medlem

  Innlegg:
  6
  Likes mottatt:
  8
  Bonuspoeng:
  3
  Jeg måtte vente 55 minutter i Connecting Norway forrige uke og da ble jeg for sein til flyet videre. Så var det å gå til SAS Service i motsatt ende av flyplassen for å få nytt fly som igjen var forsinket. Hvis jeg hadde kunnet hente ut kofferten min selv, hadde jeg nok kommet hjem flere timer tidligere.
   
 10. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  9,237
  Likes mottatt:
  10,294
  Bonuspoeng:
  113
  Fungerer strålende med bare håndbagasje :)
  Rett i gullstua og så mot innenriks når boarding begynner.
  Kan se for meg det kan bli tight om jeg plutselig skal kontrolleres av tollvesenet, men den tid den sorg..
   
 11. Adrian E

  Adrian E Turbulensjeger

  Innlegg:
  659
  Likes mottatt:
  825
  Bonuspoeng:
  93
  @Are, kan jeg stikke i utenriksloungen mens jeg venter på at tollen skal somle seg ferdig?
   
 12. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Håndbaggasje fungerte forsåvidt også strålende uten Connecting Norway, så lenge man hadde fast track var det bare å gå litt raskt opp/ned noen trapper så var man i mål. Har klart ekstremt tighte connections, en gang nede i 8 minutter fra kabin til kabin utenriks->innenriks, via toll og sikkerhetskontroll.

  Det som alltid har vært rævv (for å sitere Atle Antonsen) er å reise med innsjekka bagg og så skulle hjem til ho mor. Et bedre tradisjonelt norsk måltid venter bestandig i andre enden, lammesteik, fårikål, ettellerannet. Du har venta i månedsvis. Så er det litt dårlig vær, litt teknisk feil, litt streik - hvem vet. Men flyselskapet gjør sitt for å nesten få deg hjem. Det gjør ikke OSL. De har nesten gjort det rævvere (for å sitere Atle Antonsen igjen) - for nå kan man ikke ta den spanske med å drite i å ta baggen gjennom tolla og heller ta støyten for den på lost luggage; "ah shit, jeg glemte rett og slett at jeg hadde bag :O ". Nå slipper du ikke gjennom - punktum. Du må sitte og stirre på veggen, og dele 8 sitteplasser med 360 mennesker. Mens noen taxfree-pushere forsøker å selge deg overprisa stæsj.

  Jaja. Heldigvis reiser jeg mye mindre for tiden, så problemet er jo ikke så stort.
   
  Kristian and LineE like this.
 13. Are

  Are EBD - Eurobonusekspert? InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  9,237
  Likes mottatt:
  10,294
  Bonuspoeng:
  113
  Har i alle fall jeg gjort noen ganger :)

  Spørs hva man har av bagasje det. Og hva slags folk som står foran deg i køen.. slipper man sikkerhetskontrollen er det en flott ting, selv om det kan gå fort, kan man også risikere at det tar en halv evighet..
   
 14. LineE

  LineE Aktivt Medlem

  Innlegg:
  82
  Likes mottatt:
  124
  Bonuspoeng:
  33
  Tror de har lært å ikke holde igjen folka og heller satse på at det årner seg nå. Det var i alle fall det de prøvde seg på igår; "All bagasje fra Stockholm har gått igjennom" sa dem til oss etter ca 30 minutter, og da antok man jo at det stemte.. Det gjorde det ikke! Men bagasjen min ankom Kristiansund før jeg var ferdig på jobb, og det tar fem minutter ekstra å kjøre via flyplassen hjem, så det årna seg jo. Jeg synes dog at de kunne sendt den via taxfree'n så den fikk med seg vina jeg ikke hadde tid til å handle når den allikevel skulle vase rundt der nede ;-)
   
  DanH, Adrian E and Travellingalf like this.
 15. BangkokBob

  BangkokBob ThailandTur.no

  Innlegg:
  321
  Likes mottatt:
  106
  Bonuspoeng:
  43
  Men jeg finner ingen info på Avinor att Connecting Norway er åpen for ankomster utenfra Europa?

  Så er denne tjenesten bare på teststadiet ennå?
   

Del denne siden