Doha på nyåret

Tråd i 'Reisemål' startet av mathiasfe, 05. sept 2016.

 1. mathiasfe

  mathiasfe Senior Medlem

  Innlegg:
  1,438
  Likes mottatt:
  2,982
  Bonuspoeng:
  113
  Sitter å ser litt på en liten ferietur fra nyttår til rundt 9. Januar, og vurderer Doha sterkt som reisemål for å avslutte turen (Blir en bonusbillett til MRU og så en separat billett til DOH (via enten Johannesburg eller Seychellene) og videre derfra med open-jaw (ikke CT) på MRU billetten).

  Lufthansa ser ut til å ha en del ledig i det tidsrommet og da kommer jo muligheten til å få prøvd ut den myteomspunnede LH F. Lufthansa flyr med A330-300 via KWI, så selve flyreisen er på hele 8 timer og 40 minutter. Det er også en nattflight, så muligheten til å få mange timer i loungen på FRA neste morgen, men samtidig komme seg helt opp til Nord-Norge på samme dag, er der.

  Men så er spørsmålet, er Doha et reisemål som er verdt å få med seg? Jeg tenker å være der 2-3 dager, så det blir uansett ikke så veldig lenge. Og hvis jeg får det til, hvor bor jeg og hva gjør jeg der?

  Har sett litt på Dubai også, men det ser ut til at LH kun flyr 747 uten F-kabin dit.
   
 2. Wiolenze

  Wiolenze Senior Medlem

  Innlegg:
  847
  Likes mottatt:
  601
  Bonuspoeng:
  93
  Aldri prøvd DOH, men DXB er jo magiskt så er jo en mulighet å spare litt poeng å heller ta C. Tok nattflight DXB-FRA for "noen" år siden, da LH hadde sparekniven slipt og prøvde redusert service konsept på nattflight for å please pax.. Det fungerte ekstremt dårlig, så håper de har sluttet med det.

  DOH ser jo også fristende ut, mye flotte hoteller men vet ikke hvor konservativt det er ift DXB.

  Med poengreise så slipper du jo problemet med overprising til DOH ift DXB.. Selv Qatar som flyr til DXB via DOH har tripple priser til DOH ift DXB.. Du får altså 1 ekstra legg og sparer 65% på billetten.. Sikkert en god forklaring, men jeg sliter med å forstå
   
 3. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,739
  Likes mottatt:
  6,360
  Bonuspoeng:
  113
  Kuwait er kun ca 5 timer fra Frankfurt, fra Kuwait til Doha er det kun litt over timen, så du får nok ikke full F behandling.

  Fløy FRA-AUH rett før ruten ble nedlagt og det var en kort flytur, vet ikke helt om jeg hadde brukt ekstra poeng på det

  Doha er ikke ett sted jeg hadde feriert for å være helt ærlig. Det er ikke mye å ta seg til. Luksushotellene er billige, men servicen utføres av veldig billig arbeidskraft og blir deretter.
   
 4. kiev

  kiev Ex Spært

  Innlegg:
  678
  Likes mottatt:
  1,798
  Bonuspoeng:
  93
  Doha har en Souk som er nyrenovert til å se autentisk ut. Der kan man gå på gullmarked (dyrt) eller sitte og røyke vannpipe (billig).
  Digert og halv-billig shoppingsenter med innvendige fasader modellert etter Venezia, der man tar kanalbåt fra ene enden til andre. Ski/skøyteanlegg osv. Egentlig verdt et besøk i seg selv.
  Endel interessante museer, f.eks. Det muslimske nede ved sjøen.
  Og så kan man gjøre andre turistiske ting, som kamelsafari (anbefales ikke - de dyrene egner seg ikke engang til kjøttdeig på pizza...) eller dune bashing. Det siste går ut på at man blir stappet inn i en Land Cruiser, kjørt til asfalten ender (tar ikke mange minuttene...), luften blir sluppet delvis ut av dekkene, og så kjører man idiot ute på sanddynene. Anbefales på det sterkeste hvis man bare har antydning til petrol head. Billig bensin har de og. Veldig billig faktisk.
  Mat og sånn er veldig tradisjonell Arabisk, altså rimelig god men med påtakelig fravær av gris, alkohol og andre fundamentale næringsgrupper. Qatar er et av de mest liberale og trygge landene i denne regionen, og tar turismen på alvor.
  Så ja, Doha er helt OK for et par-tre dager, så jeg ville bare kjørt på. Men husk å bo i et internasjomalt hotell med "nattklubb", dvs alkoholservering.
   
  OttoL and RoadKing like this.
 5. mathiasfe

  mathiasfe Senior Medlem

  Innlegg:
  1,438
  Likes mottatt:
  2,982
  Bonuspoeng:
  113
  DoubleTree by Hilton Hotel Doha eller Radisson Blue Hotel Doha?

  Noen som har bodd på disse hotellene?
   
 6. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  1,373
  Likes mottatt:
  2,755
  Bonuspoeng:
  113
  Sorry for being totally off topic (as I’ve only done transit in Doha),
  men hver gang jeg leser det bynavnet så tenker jeg på:


  [​IMG]
   
 7. jtmath

  jtmath Reiseglad kar :)

  Innlegg:
  277
  Likes mottatt:
  118
  Bonuspoeng:
  43
  Vi bodde på Hilton Doha som vi syntes var et kjempe bra hotel med alle retigheter og egen flott strand,ligger også meget bra til i forhold til shopping +++. Bruk Taxi til og komme deg rundt,er nesten gratis i forhold til Norge :)
   
  mathiasfe liker dette
 8. Edvard

  Edvard 一期一会

  Innlegg:
  1,373
  Likes mottatt:
  2,755
  Bonuspoeng:
  113
  mathiasfe liker dette
 9. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,739
  Likes mottatt:
  6,360
  Bonuspoeng:
  113
  Det må være relativt nytt og gledelige nyheter!
   
 10. thecoldfish

  thecoldfish Senior Medlem

  Innlegg:
  515
  Likes mottatt:
  473
  Bonuspoeng:
  63
  Qatar er ikke så veldig utviklet som turistdestinasjon, men de kommer seg sakte. Veldig mye av det du finner i Doha er veldig sjelløst og nyrikt i stilen. Souq Waqif er ganske fin med muligheter for veldig bra mezzeh, selv om også den er ganske nybygget i tradisjonell stil etter de rev den gamle.

  Vil faktisk anbefale deg å leie deg en Land Cruiser med sjåfør som tar deg med på en såkalt "dune bashing". Jævla skummelt og sykt artig, hvis du finner en velrennomert aktør. Da får du oppleve det beste landet har å by på — ørken.

  God tur!
   
  mathiasfe liker dette

Del denne siden