Dette er noe vi trenger. Alle har vel opplevd å komme til loungen, og tenke "Æsj, GT igjen? Kunne ønske jeg visste noen andre gode drinker"
Og det er nettopp det som er målet med denne tråden. Forslag til drinker man kan mikse selv, og som bartendere i store lounger kan mekke enkelt. Det betyr at nydelige cocktails som Penicillin og Corpse Reviver No. 2 utgår, men de enkle funker fjell.
Jeg starter med to enkle. Moscow Mule og Kentucky Mule. Henholdsvis vodka og bourbon blandet med ingefærøl og toppet med lime. Veldig enkelt og veldig greit. Bartendere som ikke kan de mekker de på null komma niks, og du klarer å mekke de veldig greit selv også.
Amaretto sour er også helt sjef hvis man har en bartender tilgjengelig.
Dark'n'stormy og Mint Julep er to andre gode kandidater.
Hva mer har vi? Oppdaterer førstepost fortløpende med en wiki, med koding på om det egner seg å lage selv eller om man bør ha en bartender som kan mekke.
*************************************************
Dark'n'stormy ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Mørk rom
- Blandevann: Ingefærøl
- Fremgangsmåte: Bland cirka en del mørk rom med to deler ingefærøl. Topp med lime.
- Glass: Highball eller tumbler
Kentucky Mule ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Bourbon
- Blandevann: Ingefærøl
- Fremgangsmåte: Bland cirka en del bourbon med to deler ingefærøl (NB: Engelsk; ginger beer). Topp med lime.
- Glass: Highball eller tumbler
Moscow Mule ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Vodka
- Blandevann: Ingefærøl
- Fremgangsmåte: Bland cirka en del vodka med to deler ingefærøl (NB: Engelsk; ginger beer) Topp med lime.
- Glass: Highball eller tumbler
Mint Julep ( Bartender )
- Sprit: Bourbon
- Blandevann: Nei
- Fremgangsmåte: Masse knust is, bourbon og mynte. Bartender mekker.
- Glass: Julep-glass i sølv
Long Island Iced Tea ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Tequila, vodka, triple sec, lys rom, gin
- Blandevann: Sitronsaft, sukkerlake, cola
- Fremgangsmåte: En del av tequila, vodka, lys/hvit rom, triple sec og gin blandes med 2 deler sitronsaft, 2 deler sukkerlake og toppes med cola
- Glass: Så stort glass som mulig. Gjerne vannmugge.
Aperol Spritz ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Aperol og musserende/champagne
- Blandevann: Club soda/seltzer
- Fremgangsmåte: En del aperol, en del musserende/champagne, toppet med seltzer/club soda, serveres med appelsinskive
- Glass: Tumbler eller stort vinglass
Whisky Sour ( Miks selv, Bartender )
- Sprit: Bourbon
- Blandevann: Sitronsaft, (sukkerlake)
- Fremgangsmåte: 4 cl bourbon, sitronsaft fra halv sitron, sukker/sukkerlake. Ristes over is.
- Glass: Tumbler
Mai Tai ( Bartender )
- Sprit: Mørk rom, hvit rom, curaçao
- Blandevann: Orgeat-sirup, limejuice
- Fremgangsmåte: 4 cl hvit rom, 2 cl mørk rom, 1.5 cl oransje curaçao, 1.5 cl orgeat-sirup, 1 cl limejuice
- Glass: Highball
Last edited: 15. sept 2015