Flyreiser med hund

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av knuttysnes, 21. juni 2015.

 1. knuttysnes

  knuttysnes Sunnmøring

  Innlegg:
  36
  Likes mottatt:
  24
  Bonuspoeng:
  8
  God søndag alle sammen!

  Jeg trenger litt erfaringer med reise med hund i kabin eller lasterom. Vi har reise noen korte innenriksreiser med småhund i kabin og det har gått fint det.

  Vi går med tanken om å ta med hundene på ferietur i middelhavet eller Spania etterhvert og siden hundene er akkurat i grenseland for å reise i kabin så blir det veldig trangt for dyrene. 45 minutt er jo ikke noe problem men 3,4 og kanskje 5 timers reising kan bli litt mye.

  Derfor tenker vi å la hundene reise i lasterommet. Men hvordan gjennomføres dette i praksis? Kan vi ta med dyrene helt ut til flyet for avlevering? Her i Ålesund regner jeg med ting går greit men jeg er ikke så fysen på å overlevere dyrene til noen på en flyplass i Hellas for å stole på at alt går bra.

  Hvordan gjør medlemmene her dette?
   
 2. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har skrevet en del innlegg om å reise med hund i diverse klubb-aviser i hundenorge (bl.a norsk boxer-klubb etc).
  En kort oppsummering av de viktigste (etter min mening):

  *Å reise med hund avhenger i første omgang om HUNDEN. Alle hunder er individer; noen tåler mye støy, noen tåler ikke noe støy, noen tåler nye miljøer uten problemer, noen blir redd i nye miljøer, noen blir lett stresset, andre stresser lite. Det er du som eier som må ta denne avgjørelsen på vegne av din hund, ut i fra hvordan du kjenner hunden. Er hunden din lettstresset, med mange redsler for både lyder, miljø og fremmede folk .... Er det så nødvendig å ta med hunden på tur? Hvis det ikke er livsnødvendig ville jeg vurdert hvor mye stress jeg ønsker å putte hunden gjennom bare for at jeg selv skal på ferie. Dette blir enda mer viktig hvis du har en hund som er brachycephal - dvs flatneset. Hunderaser som mops, fransk bulldog og engelsk bulldog har dessverre blitt avlet så syke at de i vanlig romtemperatur sliter med å få nok luft gjennom sine ødelagte luftveger. Hvis du setter en slik hund i en stressende situasjon hvor det også er varmt, kan den dø av belastningen og mangelen på oksygen.

  *Jeg er helt enig i at alt over max 2 timer er mye hvis det er snakk om mer enn én hund i kabinen. Jeg fløy med en liten hundevalp i 9 timer til canada, året etter fikk jeg tilbud om å fly en runde til. Men da var det to stk og jeg ble enig om eierene om at da skulle hundene reise i bur i cargo. De har det bedre i et stort plastikkbur hvor de kan bevege seg, enn i den baggen.

  *Du har helt rett at avlevering av hund avhenger av flyplass. På OSL er det f.eks vanskelig å få følge hunden helt ut til flyet, mens det i Tromsø, Bodø og f.eks Ålesund er enklere å få dette til. Jeg tør ikke uttale meg om greske flyplasser, dette er jo også en vurdering du må ta ifht hvor stødig du føler hunden din er. Hvis du vet den takler en del støy, stress og ukjente miljøer - er det stort sett bare faren ved at hunden blir plassert i timesvis i varm sol som kan ta livet av den.

  Ellers er det jo ting som at lasterommet har samme luft som i cabin og så videre og så videre - men det var kanskje ikke det du ville ha? :)
   
  Last edited: 21. juni 2015
  Henning, Cecilie and knuttysnes like this.
 3. knuttysnes

  knuttysnes Sunnmøring

  Innlegg:
  36
  Likes mottatt:
  24
  Bonuspoeng:
  8
  Tusen takk for flott innlegg og god informasjon Ida:) Hundene er 2 Bichon Frisé så det er sagt og tåler en del liv og leven. Er vandt til å være hjemme alene 08-16 hver ukedag og har stor selvtillit. Begge hundene er nærmest vokst opp med matfar på jobb i lastebil og på industriområde og bryr seg ikke om støy. Nye områder er også veldig spennende. :) Har også hatt bilturer på opp til 8 timer uten problemer i bil-bur. (Med jevnlige pauser)

  Vi har stort sett hundene på seriøs kennel når vi er på ferie. En fin sosialiserings "ferie" for hundene også etter min mening.

  Vi vurderer det slik at begge hundene skal takle en lengre flyreise i lasterom. Som vi er enig om så ønsker jeg at hundene skal ha god plass på lengre turer. Derfor er lasterommet det beste da luften og temperaturen er den samme som i kabin og buret kan være i god størrelse. Hundene slipper en del inntrykk av folk, matlukt etc. og det er litt mørkere.

  Men som du nevner over så er det sikkert ikke lett å følge hundene helt til flyet noe som vi egentlig veldig gjerne ønsker. Kanskje kan hundene bli stående lenge i solsteken, og worst case scenario att 1 eller begge hunder ikke kommer med på "sydenflyet". Det ville jo være katastofe.

  Vi ønsker i utgangspunktet å ikke ta med hundene på ferieturer i varme strøk med lange flyreiser men det kan være aktuelt i fremtiden å gjøre dette en sjelden gang i blandt. Håper noen har erfaring med dette som kan dele sine historier :)
   
 4. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  6,093
  Likes mottatt:
  6,603
  Bonuspoeng:
  113
  La dem bli hjemme. Skjønner ikke at dere engang vurderer det.
   
  stalek and chrisbu like this.
 5. stalek

  stalek Aktivt Medlem

  Innlegg:
  181
  Likes mottatt:
  132
  Bonuspoeng:
  43
  Helt enig, sorry det er ytterst sjeldent jeg legger meg i hva andre driver med men en bikkje har aldri godt av å sitte i et trangt bur på et fly selv mer enn 10 minutter av gangen. Varmt i Spania er det også, så send bikkja heller på høyfjellspensjonat eller hos bestemor der koser`n seg mye mer.

  Syntes denne er passende her.

   
  RoadKing liker dette

Del denne siden