Flyreiser med hund

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av knuttysnes, 21. juni 2015.

 1. knuttysnes

  knuttysnes Sunnmøring

  Innlegg:
  47
  Likes mottatt:
  48
  Bonuspoeng:
  18
  God søndag alle sammen!

  Jeg trenger litt erfaringer med reise med hund i kabin eller lasterom. Vi har reise noen korte innenriksreiser med småhund i kabin og det har gått fint det.

  Vi går med tanken om å ta med hundene på ferietur i middelhavet eller Spania etterhvert og siden hundene er akkurat i grenseland for å reise i kabin så blir det veldig trangt for dyrene. 45 minutt er jo ikke noe problem men 3,4 og kanskje 5 timers reising kan bli litt mye.

  Derfor tenker vi å la hundene reise i lasterommet. Men hvordan gjennomføres dette i praksis? Kan vi ta med dyrene helt ut til flyet for avlevering? Her i Ålesund regner jeg med ting går greit men jeg er ikke så fysen på å overlevere dyrene til noen på en flyplass i Hellas for å stole på at alt går bra.

  Hvordan gjør medlemmene her dette?
   
 2. knuttysnes

  knuttysnes Sunnmøring

  Innlegg:
  47
  Likes mottatt:
  48
  Bonuspoeng:
  18
  Tusen takk for flott innlegg og god informasjon Ida:) Hundene er 2 Bichon Frisé så det er sagt og tåler en del liv og leven. Er vandt til å være hjemme alene 08-16 hver ukedag og har stor selvtillit. Begge hundene er nærmest vokst opp med matfar på jobb i lastebil og på industriområde og bryr seg ikke om støy. Nye områder er også veldig spennende. :) Har også hatt bilturer på opp til 8 timer uten problemer i bil-bur. (Med jevnlige pauser)

  Vi har stort sett hundene på seriøs kennel når vi er på ferie. En fin sosialiserings "ferie" for hundene også etter min mening.

  Vi vurderer det slik at begge hundene skal takle en lengre flyreise i lasterom. Som vi er enig om så ønsker jeg at hundene skal ha god plass på lengre turer. Derfor er lasterommet det beste da luften og temperaturen er den samme som i kabin og buret kan være i god størrelse. Hundene slipper en del inntrykk av folk, matlukt etc. og det er litt mørkere.

  Men som du nevner over så er det sikkert ikke lett å følge hundene helt til flyet noe som vi egentlig veldig gjerne ønsker. Kanskje kan hundene bli stående lenge i solsteken, og worst case scenario att 1 eller begge hunder ikke kommer med på "sydenflyet". Det ville jo være katastofe.

  Vi ønsker i utgangspunktet å ikke ta med hundene på ferieturer i varme strøk med lange flyreiser men det kan være aktuelt i fremtiden å gjøre dette en sjelden gang i blandt. Håper noen har erfaring med dette som kan dele sine historier :)
   
 3. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  11,062
  Likes mottatt:
  18,937
  Bonuspoeng:
  293
  La dem bli hjemme. Skjønner ikke at dere engang vurderer det.
   
  stalek and chrisbu like this.
 4. stalek

  stalek Medlem

  Innlegg:
  181
  Likes mottatt:
  132
  Bonuspoeng:
  43
  Helt enig, sorry det er ytterst sjeldent jeg legger meg i hva andre driver med men en bikkje har aldri godt av å sitte i et trangt bur på et fly selv mer enn 10 minutter av gangen. Varmt i Spania er det også, så send bikkja heller på høyfjellspensjonat eller hos bestemor der koser`n seg mye mer.

  Syntes denne er passende her.

   
  RoadKing liker dette

Del denne siden