Med en kone som er langt over snittet interessert i mat, øl og vin er det bare å henge på for meg. Årets foddietur til Seoul og Bangkok. Avreise i dag! (regntid får være regntid) 3 steder er booket inn, og de finnes på denne listen: https://www.theworlds50best.com/asia/en/
God tur! Om du vil prøve enda en (om den ikke står på listen) ville jeg sjekket ut Jungsik. Vi spiste der for 2 år siden. Nydelig mat og vin til en rimelig penge. Tror du får en 7 retters med vin for ca 2300NOK/pers.
Jungsik var i planene, men vi fikk ikke bord der. Så ble TocToc i stedet. Regner med det er minst like bra
Starter med en utsøkt salat i loungen. Agurken var fortreffelig, men potetsalaten kunne vært bedre. Salaten var crispy og fin. Det diskuteres fortsatt om bobler eller rødt var en fulltreffer til måltidet.
Jepp, Gaggan er booket! Og vi har både store forventninger og ikke minst stor forhåpning om en ut-av-kroppen opplevelse (eller noe sånt)
Gleder meg til å følge! Har selv stor lidenskap for mat og drikke, så pøs på med beskrivelser og bilder
Review bobler SAS lounge: Boblene er akseptable når man lider av langt fremskreden boble-mangel, men vi har definitivt smakt varianter som faller bedre i smak. Mulig de velger vin for å ikke fornærme noens smak?
Dette blir gøy å følge med på. Å reise for å sette til livs god mat og drikke er jo en ypperlig anledning for en flytur
Sorry, SAS. Det ER bedre å få maten på en ordentlig tallerken og med metallbestikk til. Boksen er søt, den altså - skikkelig innovativ og sånn - men totalt ubrukelig å faktisk spise av... Ettersom dette er en litt sånn foodietur må jo maten også kommenteres. Kaldt andebryst - godt, men litt småseigt i kantene - med kålsalat til, og et lite utvalg oster med aprikos- og fikensyltetøy og et utvalg varme rundstykker til. En ganske vellykket liten aftensnack. Desserten var en eller annen form for sitronfromage, men hva i all verden gresskarnkjernene gjorde på toppen skjønte vi aldri. Måltidet ble avrundet av en liten trio petit fours, og selskapet krangler fortsatt om det passet best med rødvin eller bobler til...
En eller annen kokk på storkjøkkenet fant vel ut at her trengs det crunch/"krønsj" (Hadde lest at dette er "in") og gikk ukritisk til verks?
En god frokost er en sunn start på dagen, sier de. Dermed er det vel ingen vei utenom - dagens opphold i førsteklasseloungen til Lufthansa startet med frokost i restauranten. Oppmerksomme kelnere kom så raskt til bordet at vi hadde et aldri så lite tilfelle av «brain freeze», og endte med den ganske så uoriginale bestillingen «orange juice, earl grey and ham&cheese omelette». Ingen stor utfordring for kokken der, altså. Men, teen kom med kandissukkerstav og biscotti, juicen var ferskpresset og frisk, og omeletten var både luftig og full av deilig skinke og mange meter ost. Vi kunne jo selvfølgelig ikke la være å besøke buffeten likevel. Det skulle jo bare mangle. Den er heldigvis ikke så stor, men har likevel et akseptabelt utvalg både spekemat og ost. Og man kan jo bare ikke være misfornøyd med utvalget når det finnes ikke mindre enn 4 typer oliven, pluss kjempekapers! Frokosten ble avsluttet med et glass Roederer og en sørafrikansk rødvin (Capaia One) i loungen. Og her sitter vi, da, og skulle ønske at vi hadde et noe nærmere slektskap med kua. Noe sier oss nemlig at det hadde gjort seg med 4 mager i dag.