Neste vin ut var en aldri så liten overraskelse - hvem i all verden finner på å servere brachetto til sushi? Søt og rød italiensk musserende? Men sannelig fungerte det bra til neste smakebit, lett varmebehandlet ål med følge av den mørkeste sushirisblandingen. Umamirikt og litt fett, her var det et lurt trekk med litt bobler i glasset!
Ålen viste seg å være siste fiskerett, og ble etterfulgt av en bit tradisjonell, japansk omelett, for anledningen med litt søtlig sake som «krydder». Dermed var ganen igjen renset og klar for neste og siste akt, og denne gangen med kjøtt i hovedrollen.
Som for fisken, starter også kjøttrettene med en liten suppe. Denne gangen ligger det en liten bit grillet gåselever i bunnen av skålen, sammen med japansk «spaghetti», får vi vite. Over dette helles en nydelig og klar miso-suppe, og dermed er vi i gang.
Til kjøtt skal man jo selvsagt (?) ha rødvin, og kveldens valg var en cabernet sauvignon fra Freemark Abbey i Napa Valley. Skjønt, etter reglene var det en éndruevin, men strengt tatt betyr det at det er noe sånt som 71% cabernet sauvignon i flaska, med et par andre druer som for eksempel merlot med på laget. Resultatet er uansett en frisk og fruktig rødvin med toner av mørke bær.
Selv om vi er over på kjøtt, er vi likevel ikke helt ute av havet, og første sushi ut er av vågehval. En rask tur innom grillen gir lettstekte kanter, men forøvrig får den Rogers typiske sushi-behandling, med litt wasabi, soya, en liten dært med gul rogn og litt gressløk. Resultatet er en ren, nydelig og umami-rik sushi som ikke minner det minste om 70-tallets hvalbiff med stekt løk og fløtesaus, det skal være helt sikkert!
Og så kom altså kveldens siste sushi, denne gangen med Rudolf som gjesteartist. En filet av reinsdyr hadde også fått en liten tur på grillen, og her var det mer enn nok med bare en klump ris, litt wasabi og soya. Så enkelt og lekkert kan det altså gjøres, så lenge råvarene er perfekte. Fløyelsmyk og innsmigrende sushi med reinsdyrfilet.
Dermed var sushikokkens jobb fullført, og Roger kunne egne seg til jobben med å rengjøre kniver og skjærebrett for kvelden. Likevel, litt dessert skal man jo gjerne ha. Og med en fin, gyllen dessertvin av ukjent opprinnelse i glasset (nesten litt marsipanaktig på smak, med en frisk utgang) fikk vi servert sesamis med mango og melon, pyntet med bringebær. Godt og friskt, selv om den nok ikke var i nærheten av i nærheten av topp 10 smaksopplevelser denne kvelden.
Kveldens siste punktum for vår del ble et par bittesmå kopper med lys kaffe med en liten sjokoladekonfekt på siden. Litt for sent på kvelden for kaffe egentlig, men når den brygges på utstyr som minner om alkymistenes jakt på den magiske oppskriften for å lage gull av bly må man jo smake bare litt, før man betaler sin regning med glede og forsvinner ut i novembernatta
Last edited: 07. des 2018