Gode vinopplevelser på fly

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av Bizflyer, 24. febr 2016.

 1. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Hvilke vinopplevelser husker du best fra en flytur?

  Den dårlige rødvinen på charterflight til Mallorca eller kanskje den gode Champagnen på First Class på vei til Singapore?

  Selv er det et par-tre viner jeg husker spesielt:
  • Champagne Comte de Tattinger i First hos Asiana og Lufthansa
  • Champagne Pol Roger cuvee Winston Churchill i First hos Asiana
  • Rødvinen Gruard Larose 2008 i First hos Asiana.
  Alle disse vinene var helt framifrå. Den største skuffelsen fikk jeg nok når SAS gikk bort fra Champagne på de europeiske rutene og jeg smakte den første versjonen av musserende vin de hadde fått i stedet. Den var slettes ikke god. Nå skal det vel sies at den luxenburgske versjonen de serverer i dag er et par hakk bedre enn det første forsøket.

  Så hva er dine erfaringer?
   
 2. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  På Champagnefronten tar JAL Rotta på alle med Salón i tillegg til Dom. Ellers stiller Singapore sterkt med både Krug og Dom mens flere nå er enig med meg at Comtes de Taittinger er konge. Ellers har man sett en del av de hvasseste Laurent Perrier byr på som også er favoritter.
   
 3. Pingus

  Pingus Senior Medlem

  Innlegg:
  333
  Likes mottatt:
  308
  Bonuspoeng:
  63
  Stiller meg bak Taittinger, med PR WC som en god nr. 2. Begge er ganske rike champagner som egner seg godt for servering til mat og tåler "belastningen" ved å bli servert i tørr kabinluft tilsvarende 2,000 m.o.h.
   
 4. anders82

  anders82 Senior Medlem

  Innlegg:
  1,299
  Likes mottatt:
  1,576
  Bonuspoeng:
  113
  Laurent Perrier Grand Siecle på LH og LX F er nok det beste jeg har drukket, både i luften og på bakken. Pommery Cuvee Louise '99 var også boss.
  Ellers synes jeg både hvit- og rødvinsutvalget på LX/LH var litt skuffende. Gode viner, men ikke ut av denne verden. Det fikk jeg på restaurant i Buenos Aires
   
  Hamburgersmauet liker dette
 5. Flounge

  Flounge Livsnyter og hobbyfilosof

  Innlegg:
  45
  Likes mottatt:
  33
  Bonuspoeng:
  18
  I luften er det nok Laurent Perrier Grand Siècle i BA F som har vært den desiderte beste champagnen. Når det gjelder hvitvin er Domaine d’Ardhuy Corton Charlemagne 2009 utrolig god. Den er også smakt i BA F. BA fikk nylig gullmedalje for den i flyselskapenes beste vinkjeller i luften.
   
 6. Royal

  Royal Aktivt Medlem

  Innlegg:
  127
  Likes mottatt:
  131
  Bonuspoeng:
  43
  Må si meg enig med siste taler at Laurent Perrier Grand Siècle i BA F var veldig god, også i store mengder. Siste måltid før landing LHR på vei fra NRT spør frøkenen hva jeg ønsker og jeg må jo medgi at champisen var veldig god, ny flaske bli åpnet og glasset fylt, etter en liten stund kommer hun tilbake med hele flasken og sier at Mr. Royal er den eneste som drikker champis til frokost og sette flasken på bordet og meddeler at det jeg ikke drikker går i dassen før landing.
   
  RoadKing and anders82 like this.
 7. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Er egentlig ikke så imponert over Grand Siecl selv. Synes den blir for tung og mangler friskhet. Men smaken er som kjent som baken: Delt!

  Nå har noen av verdens fremste vinkjennere smakt seg frem til hvilke flyselskap som serverer de beste vinene i Business og First Class:

  https://insideflyer.no/flyselskapene-med-de-beste-vinene/

  Har de rett eller synes du de tar feil?
   
 8. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,486
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har vel ikke fremstilt meg selv som forumets mat&drikke-flinkis, men jeg drakk en flaske av den Grand Siecle saken som pre departure drink i GRU i høst. Fin som schnuz.

  Var litt samme situasjon som @Royal
   
 9. Royal

  Royal Aktivt Medlem

  Innlegg:
  127
  Likes mottatt:
  131
  Bonuspoeng:
  43
  Hadde også halvannen flaske med Salon på turen fra LHR til HND i JAL F for en måneds tid siden, den var slettes ikkje verst den heller
   

Del denne siden