Guide: Norwegian Reward

Tråd i 'Norwegian Reward' startet av Jørgen, 18. jan 2014.

 1. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,807
  Likes mottatt:
  2,112
  Bonuspoeng:
  113
  norwegianreward-hoved.jpg

  NORWEGIAN REWARD

  Vi vil i denne tråden forsøke å lage en best mulig oversikt og guide til bonusprogrammet Norwegian Reward! Vi vil gjøre vårt ytterste for at informasjonen du finner her er oppdatert og korrekt.

  Artikkelen på hovedsiden og informasjonen du finner her på forumet vil bli kontinuerlig oppdatert og vi håper at alle brukere med innspill på forbedringer, feil eller generelle kommentarer poster de i denne tråden.

  Artikkel på hovedsiden: LINK

  Reisebrev:

  - Test: Norwegian Economy - Oslo - New York
   
  Last edited: 15. april 2014
  Fnate liker dette
 2. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,807
  Likes mottatt:
  2,112
  Bonuspoeng:
  113
  I Norge har vi i all hovedsak to flyselskaper som kniver om passasjerene på innenriksmarkedet, nemlig SAS (Widerøe) og Norwegian. De samme selskapene er også to store aktører når nordmenn skal reise ut i den store verden! SAS har Eurobonus som vi allerede har skrevet om, og tiden er kommet for å se på hva Norwegian tilbyr i sitt lojalitets-/bonusprogram, Norwegian Reward!

  I mange år har flyselskap i Norge vært forhindret fra å tilby sine kunder bonusprogrammer på innenriksreiser. Dette har gjort at både SAS og Norwegian kun har tilbudt dette på sine ruter ut av landet. Mot sterke protester fra nettopp Norwegian ble forbudet opphevet i mai 2013, noe som har ført til en kvesset kamp om kundene og fokus på forbedringer hos begge selskapenes programmer. Mange vil nok peke på at Norwegian skiller seg noe ut fra de selskapene som normalt har tilbudt bonusprogrammer, både i Norge og utlandet. De er et lavprisselskap og har fokus på å tilby passasjerene billigst mulig billetter, uten ekstra tjenester inkludert. Norwegian er heller ikke medlem av noen allianse. Det er derfor naturlig at deres bonusprogram skiller seg fra mange andres, og en ren sammenligning av Eurobonus og Norwegian Reward vil bli helt feil ettersom programmene er såpass forskjellige. Vi vil likevel i denne artikkelen se på hvilke fordeler du kan få som medlem av Norwegian Reward.

  [​IMG]

  CASHPOINTS..
  .. er valutaen som brukes i Norwegian Reward. Det er med andre ord Cashpoints du mottar på kontoen når du benytter deg av programmet. 1 Cashpoint tilsvarer 1 norsk krone for oss som i Norge. Meget enkelt og oversiktelig og dette gjør det veldig lett å se hvor mye "fordeler" du har opptjent.

  Man kan opptjene Cashpoints på flere måter:
  - Kjøp av flybilletter hos Norwegian (se nedenfor)

  - Bruk av kredittkortet fra Bank Norwegian (1% CashPoints på alle kjøp)
  - Kjøp hos partnere, herunder HellyHansen, Talkmore, Norgesenergi m.fl.
  - Spesielle kampanjer (jfr. julekalender 2013 hvor man kunne vinne eller bestille tjenester)

  Opptjeningen på flybilletter er som følger:

  - 2% Cashpoints på alle LowFare-billetter (billigbilletter)
  - 10% Cashpoints på alle Flex-billetter

  Opptjening på flybilletter ved bruk av kredittkort fra Bank Norwegian:

  - 5% Cashpoints LowFare-billetter (gjelder ikke reiser i Norge/Sverige og langdistanse)
  - 20% Cashpoints Flex-billetter (gjelder ikke reiser i Norge/Sverige og langdistanse)

  NB! For alle flybilletter får du Cashpoints basert på netto pris. Det vil si at skatter, avgifter og drivstofftillegg må trekkes fra billettprisen før man kan regne ut hvor mange Cashpoints man vil opptjene. Alle eksemplene nedenfor viser original pris, deretter nettopris og opptjente Cashpoints.

  Eksempler:

  - Oslo - Tromsø. LowFare. Billettpris 399,- minus skatter/avgifter på 212,- = netto billettpris på 187,-. 2% av 187,- = 3,74 Cashpoints
  - Oslo - Tromsø. Flex. Billettpris 1499,- minus skatter/avgifter på 293,- = netto billettpris på 1206,-. 10% av 1206,- = 120,60 Cashpoints

  - Oslo - Alicante. LowFare. Vanlig bankkort. Billettpris 499,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 295,-. 2% av 295,- = 5,90 Cashpoints
  - Oslo - Alicante. LowFare. Bank Norwegian kredittkort. Billettpris 499,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 295,-. 5% av 295 = 14,75 Cashpoints

  - Oslo - Alicante. Flex. Vanlig bankkort. Billettpris 3859,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 3691,-. 10% av 3691,- = 369,10 Cashpoints
  - Oslo - Alicante. Flex. Bank Norwegian kredittkort. Billettpris 3859,- minus skatter/avgifter på 204,- = netto billettpris på 3691,-. 20% av 3691,- = 738,20 Cashpoints

  Alle eksempler med forbehold om feil!

  For å opptjene Cashpoints på reiser er det viktig at du husker å legge inn medlemsnummeret ditt i bestillingen. Det er pr. tiden ikke mulig å etterregistrere Cashpoints på reiser hvor du ikke hadde lagt inn medlemsnummeret ditt.
   
  Last edited: 11. nov 2014
  Fnate liker dette
 3. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,807
  Likes mottatt:
  2,112
  Bonuspoeng:
  113
  [​IMG]

  Gyldighet på Cashpoints
  Ubenyttede CashPoints bortfaller og slettes 24 måneder etter utløpet av det kalenderår hvor opptjening skjer. Det vil si at CashPoints må benyttes enten i opptjeningsåret eller i løpet av de to påfølgende årene.

  NIVÅER
  Det finnes ingen nivåer på Norwegian Reward. Du er enten medlem eller ikke. Det er med andre ord ikke et bonusprogram som vil gi deg fordeler (utover flere opptjente Cashpoints) på noen måte om du reiser mye med Norwegian. Dette har sammenheng med Norwegian som flyselskap og deres fokus på lavpris og uavhengighet fra allianser etc. Du får altså ikke verken sølv- eller gullkort (du får faktisk ikke medlemskort i det hele tatt), fordeler ved forsinkelser, gratis bagasje eller noe annet som mange bonusprogrammer gir.

  BEST BRUK AV CASHPOINTS
  Cashpoints kan du bruke som betaling av flyreiser (helt eller delvis), bagasje, setereservasjon, billettendring eller avbestillingsbeskyttelse. På grunn av Norwegians struktur på billetter og tilbud er det derfor ingen store tips og triks for å få mest mulig ut av dine oppsparte Cashpoints. Du benytter de enkelt og greit til å betale for flyreisen din! Her bør du altså finne flyreisen som er billigst/best for deg og du kan da benytte dine opptjente CashPoints til å betale for hele eller deler av regningen. Betalingen gjøres enkelt via nettsidene til Norwegian og operasjonen er således sømløs og brukervennlig. Det kreves ikke noe minimumsbeløp, så du slipper å la poeng gå ut på dato fordi du mangler poeng for å bestille reise eller tilleggstjenester og kan altså omså benytte 5 Cashpoints når du bestiller en reise og dermed få 5,- i avslag. Du trenger heller ikke lese og analysere milevis av diskusjoner på nett for å finne best bruk av poengene dine og programmet er derfor enkelt for alle å benytte seg av. Nettopp enkelheten er nok noe mange kunder setter pris på med programmet.

  [​IMG]

  Noe som er nærmest unikt for Norwegian Reward er at du kan betale hele beløpet med Cashpoints, inkludert skatter og avgifter. Der de fleste bonusprogrammer riktignok lar deg booke billetter med poeng, krever de "alltid" at du betaler skatter og avgifter utenom, og mange krever i tillegg at du betaler for fuel-tillegg/YQ. Med Norwegian Reward kan du betale absolutt hele regningen med Cashpoints, uten verken ekstragebyrer eller tilleggsavgifter. Du kan i tillegg betale samtlige reiser helt eller delvis med Cashpoints. Det er altså ikke slik at du må finne ledige bonusseter, slik som f.eks. Eurobonus. To store pluss for programmet.

  KREDITTKORT - BANK NORWEGIAN
  Norwegian har sin egen nettbaserte bank som tilbyr flere forskjellige banktjenester. Gjennom Bank Norwegian kan du bestille kredittkort (VISA) som kan knyttes mot din Norwegian-profil. Kortet er meget gunstig kostnadsmessig med null i årsavgift og ingen gebyrer for bruk verken innenlands eller utenlands. Du betaler kun vekslingskurs ved bruk i utlandet. Du tjener Cashpoints ved all bruk av kortet (1%) og kortet gir i tillegg ekstra Cashpoints ved kjøp av flybilletter (som vist tidligere i artikkelen). Om du ønsker å bestille kortet kan det være lurt å se om det er aktuelle kampanjer. Norwegians julekalender 2013 ga blant annet alle nye søkere 1000 Cashpoints i bonus om man søkte om kortet. Om Norwegian er ditt foretrukne flyselskap om du vil maksimere opptjeningen av Cashpoints er kredittkortet supert og bør benyttes til så mange av dine varekjøp som mulig (så lenge du betaler regningene i tide).

  KONKLUSJON?
  Norwegian Reward er en slags hybrid av et tradisjonelt bonusprogram, i allefall innen luftfart. Programmet er enkelt satt opp og for norske brukere vil vekslingskursen 1 til 1 være svært enkel å forholde seg til. Du får enkelt brukt Cashpoints ved alle bestillinger og opptjener like enkelt Cashpoints ved bestilling av billetter, bruk av betalingskort osv.

  Du får imidlertid ingen direkte fordeler på reisen om du er lojal mot selskapet. Det er ingen nivåer og dermed ingen lounger, egne innsjekkingsskranker, prioritet ved forsinkelser etc. Om du reiser med Norwegian (mye eller lite) er det ingen grunn til å ikke melde seg inn. Medlemsskapet koster ingenting og Cashpoints er enkle å benytte for å få rabatt på neste reise.

  NB! Det gjøres oppmerksom på at dette er en veiledende guide og fullstendig informasjon og vilkår finnes på de offisielle nettsidene til Norwegian Reward. Vilkår kan ha blitt endret uten at det er oppdatert i denne artikkelen!
   
  Last edited: 19. jan 2014
  Fnate liker dette
 4. milehigh

  milehigh Veteran

  Innlegg:
  2,131
  Likes mottatt:
  4,027
  Bonuspoeng:
  113
  En stor fordel med kortet er gebyrfrie uttak utenlands, og det er dermed mutt foretrukne ATM kort på tur.
  En stor ulempe det ikke snakkes særlig høyt om er derimot høye uttaksgebyrer i Norge.
   
 5. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,807
  Likes mottatt:
  2,112
  Bonuspoeng:
  113
  Dette var heller ikke lovlig innenlands den perioden.

  Grunnen til at Norwegian var/er sterkt i mot EB er vel det faktum at det gir gode fordeler til kundene og derfor gjør at flere (?) velger SK også innenlands?
   
 6. Hickok

  Hickok Medlem

  Innlegg:
  89
  Likes mottatt:
  39
  Bonuspoeng:
  18
  Jo, når de kjøpte billetter hos SAS. Akkurat som man fikk eb poeng når man kjøpte hos Norwegian.
   
 7. Henning

  Henning co-founder

  Innlegg:
  2,919
  Likes mottatt:
  1,838
  Bonuspoeng:
  113
  Femdoble CashPoints frem til 31. januar 2015 dersom man bestiller innen 21. april!
  Detaljer her.
   
  AndersB liker dette
 8. kristtorp

  kristtorp Aktivt Medlem

  Innlegg:
  388
  Likes mottatt:
  182
  Bonuspoeng:
  43
  Fikk mail fra Norwegian i dag om endring av CashPoints fra 16. Juni.

   
 9. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,137
  Likes mottatt:
  8,401
  Bonuspoeng:
  293
  Så Norwegian går motsatt vei av "alle" andre? Sporty! Liker også at man nå kan etterregistrere.
   
 10. Hypern

  Hypern Senior Medlem

  Innlegg:
  509
  Likes mottatt:
  181
  Bonuspoeng:
  43
  Det er vel for å gå i strupen på SAS dette her. Synes det er interessant at SAS surmuler - tyder på at de er redde for konkurransen.
   
  ILS2 liker dette
 11. Storg

  Storg Medlem

  Innlegg:
  205
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  28
  Hvor lenge før alle som flyr på bedriftsavtaler ikke får cashpoints? Tviler på at mange bedrifter vil godta at den ansatte får 20% av bilettprisen. Dette vil vel faktisk også kunne øke interessen fra skatteetaten.
   
 12. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,704
  Likes mottatt:
  1,983
  Bonuspoeng:
  113
  Det er såvidt jeg vet mange (de fleste?) forhandlede bedriftsavtaler som ikke inkluderer cashpoints.
   
 13. Storg

  Storg Medlem

  Innlegg:
  205
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  28
  Og da forsvinner nok mye av effekten av dette tiltaket. Pluss at de som ikke har avtaler som sperrer vil få det. Kan selvfølgelig gi positiv effekt blandt de som betaler selv. Men ikke i proffmarkedet, hvor de sikkert ønsker det skulle skje.
   
 14. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,704
  Likes mottatt:
  1,983
  Bonuspoeng:
  113
  Det kan nok ha en betydelig effekt for de som ikke forhandler avtalene sine (småbedrifter). Jeg aner ikke hvor mange % av den totale kundemassen som reiser på forhandlede avtaler, men det er sikkert ikke så veldig mange?
   
 15. Storg

  Storg Medlem

  Innlegg:
  205
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  28
  Jeg vet heller ikke, men volumet er nok stort av småbedrifter som ikke har avtaler. Men hvis du har et reisebudsjett på 100 000 med flex. Så legger du igjen 20 000 for mye hos Norwegian i året. De pengene ville jeg sikret meg, men om bedriftseierne vet eller tenker over det.... Tviler
   
 16. KristianSk

  KristianSk Veteran

  Innlegg:
  1,704
  Likes mottatt:
  1,983
  Bonuspoeng:
  113
  Klart, jeg også, men jeg tviler vel på at Norwegian gidder å snakke med en bedrift med 100 000 i reisebudsjett. Men jeg aner ikke.

  Kostnaden for Norwegian ved å gi ut disse 20 000 cashpointsene er jo uansett ikke 20 000,- NOK.
   
 17. Storg

  Storg Medlem

  Innlegg:
  205
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  28
  Ser ut til at Norwegian har klart å lage noen greie løsninger for bedriftene. Så det virker ikke helt umulig. Men ikke sikkert de vil :)
   
 18. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,188
  Likes mottatt:
  2,370
  Bonuspoeng:
  113
  Fikk nettopp denne på mail:

  Skjermbilde 2015-06-23 kl. 15.40.24.png
  Gjorde for moroskyld et regnestykke med SAS og EuroBonus. Man opptjener 500 EB-poeng på en tur/retur-reise i Norge, uten gullbonus.

  En tur/retur-reise til USA med SAS koster 60 000 poeng. Deler du det på 500 så må du "bare" fly 120 rundreiser for å få råd til en langdistansereise.

  Norwegian Reward er på dette punktet 10 ganger "bedre" enn SAS EuroBonus.
   
  luftbusspassasjer liker dette
 19. Asbjorto

  Asbjorto Bitt av basillen

  Innlegg:
  71
  Likes mottatt:
  86
  Bonuspoeng:
  18
  Fikk akkurat samme kampanje, og siden arbeidsgiver akkurat har pålagt oss å reise med Bjørn, passa det faktisk greit. Rakk å bli EBD også før de kom med sparekniven, så føler jeg kommer greit ut av dette! (Selv om jeg kommer til å savne havregrøten mandag morgen. For real!)
   
 20. milehigh

  milehigh Veteran

  Innlegg:
  2,131
  Likes mottatt:
  4,027
  Bonuspoeng:
  113
  Denne fortjener en egen tråd. Hva er de billigste t/r billettene tilgjengelig?

  Regnstykket er jo egentlig enda bedre enn 10x bedre enn SAS, da du også får cash rewards (man ko også sammenligne med Thailand/Karibien).
   

Del denne siden