Kode: SSSS på boardingkortet

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av RemiWM, 04. nov 2015.

 1. RemiWM

  RemiWM EBS

  Innlegg:
  163
  Likes mottatt:
  129
  Bonuspoeng:
  43
 2. view

  view Senior Medlem

  Innlegg:
  914
  Likes mottatt:
  708
  Bonuspoeng:
  93
  Aldri blitt utsatt for det, men har heller aldri gjort noen av de tingene som må til, som å kjøpe en-veis billett cash rett før avgang etc.

  En del kriterier er nok ikke helt kjent heller, har en bekjent som fikk en SSSS i statene i 2008-9 en gang, uten at det kunne forklares. Men den screeningen gikk unna på kun noen minutter ekstra, de gikk gjennom bagasjen og hadde ekstra spørsmål. Trenger altså ikke være verdens undergang.
   
 3. Henrik

  Henrik Hellas-sympatisør

  Innlegg:
  625
  Likes mottatt:
  1,401
  Bonuspoeng:
  93
  Har fått den selv en gang, men det var ikke mange minuttene ekstra. Gikk passelig fort. Samme opplevelse for familiemedlemmer.
   
 4. LN-MOW

  LN-MOW Chattahoochee - eller 'Han Som Klapper Fly'

  Innlegg:
  1,178
  Likes mottatt:
  1,137
  Bonuspoeng:
  113
  Totalt tabloid. Journalisten blander dette også sammen med 'Watchlist hit', som er noe helt annet. SSSS kan gis basert på en combo av nevnte faktorer, men gis også ut til et tilfeldig antall passasjerer basert på en prosentsats. På dager med stor utfart kan det være en fordel å få dette dsa Selectee Lane har kortere kø enn hovedkøene. Alt som skjer er at du gjennomgås litt nøyere.
   
 5. Flemming Poulsen

  Flemming Poulsen Senior Medlem

  Innlegg:
  1,105
  Likes mottatt:
  1,204
  Bonuspoeng:
  113
  Fik den selv fra CPH for to uger siden. Det tog 2 min ekstra ved gate.

  Det var bare en "swipe" af hænder, sko, håndbagage mv for at tjekke for sprængstoffer.

  Fyren lige før mig havde dog haft fingrene i saltet på en restaurant og gav udslag. Iflg sikkerhedsfolkene, så skal man sørge for ikke at have salt på hænderne
   
  no-backpacker liker dette
 6. lMartin

  lMartin EBG Milehunter

  Innlegg:
  194
  Likes mottatt:
  124
  Bonuspoeng:
  43
  Jeg opplevde dette ved FRA tidligere og det var ikke en veldig hyggelig opplevelse. Problemet var ikke at selve undersøkelsen var krenkende eller omfattende, men jeg måtte vente en time før det var "min tur" og jeg rakk bare akkurat å komme meg ombord før de stengte gaten...
   
 7. helged

  helged Sølvrev

  Innlegg:
  163
  Likes mottatt:
  84
  Bonuspoeng:
  28
  Jeg har fått det to ganger.

  Første gang var under transfer til et Miamifly i Toronto i våren 2014, ble litt ekstra tafsing og swiping.

  Gang nr to var faktisk på Sola før SVG-IAH-flyvning. Da måtte jeg inn til ny sjekk, slå på alt av datautstyr og swipes både her og der. Her hadde de jo ikke toaletter inne i "lounge"området, så når jeg gikk ut for å gå på do, måtte jeg sjekkes på nytt igjen på vei inn i "loungen".
   
 8. Reidar

  Reidar Senior Medlem

  Innlegg:
  388
  Likes mottatt:
  355
  Bonuspoeng:
  63
  Vi har fått det, hver av oss, fruen og meg to ganger på OSL og UA til EWR. Til tross vi begge er 1K, begge sjekket ut til TSA Pre i USA.

  Ingenting å bry seg om. Antar det er en spotcheck, random på computeren.

  En security vakt som ellers helt random sjekker de på gaten. Vi er gamlinger, så aldri blir vanligvis plukket ut. MEN HER ER VI VIP !! Foran røkla . Rask titt i bagasjen og så ferdig..:eek:

  Ikke mer sjekk enn QR i Doha...
   
 9. Aussie74

  Aussie74 United Airlines 1K Million Miler

  Innlegg:
  264
  Likes mottatt:
  680
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg fikk også denne på Sola på Houston ruten. Nå som jeg jobber på flyplassen så hadde vi bare en hyggelig prat mens gutten gjorde sine tester. No big deal.
  Første gang var på United fra Los Angeles til New York i 2004.
  Da jeg gikk gjennom sikkerhetskontroll nr.1 så sa han fyren at han måtte se gjennom bagasjen og jeg svarte på god Australsk dialekt: No worries,go ahead mate, knock yourself out! Han smilte og sa: ahh forget it....you Aussies are great, you're cool, have a nice flight :)
  Ved gaten ville damå sjekke meg.
  Sir, I need to do a pat down, are you ok with that?
  Jeg svarte: You can pat me down as much as you like! :D
  Jeg har aldri sett en farget person bli så knallrød! Hjalp enda mer da kollegaene hennes begynte å le og plystret som fjortiser :)
   
 10. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  772
  Likes mottatt:
  297
  Bonuspoeng:
  63
  Fikk dette på min tur fra CPH til Chicago. Hadde lest på forum om dette så ikke noen overraskelse når jeg og 4 tilfeldige etter meg måtte gjennom en rask sjekk for sprengstoff på mobil og Ipad. Tror han som sendte meg til check ble litt lei for at han måtte gjøre dette for vips så fikk jeg oppgradering til plus.
   
 11. Bjørn Helge

  Bjørn Helge Senior Medlem

  Innlegg:
  812
  Likes mottatt:
  566
  Bonuspoeng:
  93
  Har flydd en del til/fra/via USA de siste par årene, og har hatt en fordeling på ca 80% TSA Pre, 10% ingenting og 10% SSSS. Forstå det den som kan.
   
  kiev liker dette
 12. kiev

  kiev Senior Medlem

  Innlegg:
  454
  Likes mottatt:
  1,021
  Bonuspoeng:
  93
  Det er vel neppe så mye å forstå bortsett fra at de bruker en randomgenerator for å unngå mønster som kan utnyttes. Jeg ligger forøvrig på 5-10% SSSS, men det har aldri tatt lang tid eller vært særlig "invasive". Lenge siden sist jeg fikk sånn stempel, så det blir sikkert et par på rappen nå ;)
   

Del denne siden