Lokale delikatesser man treffer på rundt i verden

Tråd i 'InsideFlyer Lounge' startet av kiev, 14. aug 2016.

  1. kiev

    kiev Ex Spært

    Innlegg:
    1,195
    Likes mottatt:
    4,209
    Bonuspoeng:
    113
    Dette er et tema som opptar mange, og siden jeg ikke fant en egnet tråd blir det en ny. Regner med mange varianter grevling nedover her.

    Så vi får begynne på min langreise i år: hjem til Harstad. Der gikk det i boknafesk og andre delikatesser, men dagens spesial på det lokale gatekjøkkenet så slik ut:
    image.jpeg
    Da vet man at man er kommet til Nordnorge!

    Og selvfølgelig kan man ikke gå forbi slike delikatesser, så da røk nordlendingen rett på herremåltidet (kjørte så kunne ikke Mackøl som retten egentlig fortjener:( )
    image.jpeg
     
  2. MadsVaHa

    MadsVaHa Veteran

    Innlegg:
    2,508
    Likes mottatt:
    5,541
    Bonuspoeng:
    183
    Torsketunge er skikkelig snadder :)
    I Trøndelag kan vi by på kokte grillpølser, sodd og karsk. En kulinarisk opplevelse vil nå jeg si ;)
     
    Bernhard2, Baldrick, LN-FHU and 2 others like this.
  3. Travellingalf

    Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

    Innlegg:
    5,680
    Likes mottatt:
    10,225
    Bonuspoeng:
    293
    Torsketunge er veldig godt ja. Gikk nesten på en overdose under VM i Skreifiske for noen år siden. Og da var de så ferske at de nesten rakte tunge til deg på tallerkenen enda!
     
    Bernhard2, Baldrick, LN-FHU and 3 others like this.
  4. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    Artig tråd. Kommer nok mye rart her.

    I Bergsdalen, rett utenfor Voss, traff vi på denne karen. Kundene fra utlandet var storfornøyd og litt skremt:

    image.jpeg
     
    Bernhard2, Baldrick, LN-FHU and 3 others like this.
  5. mathiasfe

    mathiasfe Veteran

    Innlegg:
    2,764
    Likes mottatt:
    10,062
    Bonuspoeng:
    183
    Støtte på den her i Malaysia for ett par uker siden:
    IMG_1349.jpg

    Shaved Ice (ikke vanlig iskrem altså) med ris, bønner og mais (og noe grønt som jeg ikke vet hva er) i kokosmelk. I følge hun jeg besøkte så kom folk fra hele landet til Seremban for å spise denne på den plassen vi spiste på.

    De hadde også en type med frukten Durian (google it hvis du ikke vet hva det er).
     
  6. Wiolenze

    Wiolenze Veteran

    Innlegg:
    4,366
    Likes mottatt:
    28,898
    Bonuspoeng:
    183
    Ett annet tegn på at du er i nord-Norge, det er "inkl kaffe" på absolutt alt av servering.
     
  7. geddi

    geddi Senior Medlem

    Innlegg:
    1,285
    Likes mottatt:
    3,186
    Bonuspoeng:
    113
    Ble tilbudt retten sannakji (산낙지) når jeg var i Korea for et par år siden. Det er små blekksprut som levende klippes opp i små biter og serveres med en gang. Dyppes i sterk, rød pepper saus og spises.

    Viktig å tygge godt før man svelger. Det hender med jevne mellomrom at noen ikke tygger godt nok og sugekoppene på tentaklene suger seg fast i spiserøret og personen kveles. Snakk om den ultimate hevnen...you eat me,I kill you :p

     
  8. kiev

    kiev Ex Spært

    Innlegg:
    1,195
    Likes mottatt:
    4,209
    Bonuspoeng:
    113
    Skikkelig snavvel. Uforståelig at enkelte ikke vil ha dette ;)
     
  9. kiev

    kiev Ex Spært

    Innlegg:
    1,195
    Likes mottatt:
    4,209
    Bonuspoeng:
    113
    Mye vakker mat som ikke egner seg for sarte sjeler i Japan.
    En av favorittene for å skremme utlendinger er jumping prawn/ drunken prawn longdrink. Det består av levende ferskvannsreker som er så små at de er nesten gjennomsiktige. Så blir et par stykker droppet oppi et glass med Vodka, og da begynner de å hoppe som besatt. Og da skal man selvfølgelig shotte hele mixturen rett ned mens de enda hopper.
    Underlig nok er det mange som ikke klarer å drikke dette.
    Kan det være aversjon mot Vodka?
     
    Bizflyer, Bernhard2, Baldrick and 4 others like this.
  10. kiev

    kiev Ex Spært

    Innlegg:
    1,195
    Likes mottatt:
    4,209
    Bonuspoeng:
    113
    Durian ja. Den eneste frukten som er absolutt forbudt på hoteller, flyplasser osv. For de som ikke har vært i nærheten når man åpner en slikt bærfrukt, så stinker det død og fordervelse; skikkelig vondt altså. Gammelost marinert i råttent sild stått i solen et par dager, bare værre.
    Men smaken er nå ikke så værst :oops:
     
    LN-FHU, GinTonic and Stuttfeiten like this.
  11. GinTonic

    GinTonic Senior Medlem

    Innlegg:
    833
    Likes mottatt:
    699
    Bonuspoeng:
    93
    [​IMG]

    Sweet meat soup, direkte oversatt til bikkje. Kjøttet minnet litt om sau, bare litt søtere i smaken. Prøvd i Nord-Korea i sommer:)
     
    Petter B-C, Bernhard2, geddi and 3 others like this.
  12. Edvard

    Edvard 一期一会

    Innlegg:
    4,174
    Likes mottatt:
    11,213
    Bonuspoeng:
    183
    Local specialty of Medellín, Colombia.

    [​IMG]

    Edit: Så først nå at dere prater om mat.
     
    Last edited: 27. mai 2018
    Peter, Robamu, tommy777 and 20 others like this.
  13. geddi

    geddi Senior Medlem

    Innlegg:
    1,285
    Likes mottatt:
    3,186
    Bonuspoeng:
    113
    Denne har jeg også prøvd :)

    Koreanere spiser hund fordi de tror det gir dem ekstra energi.
     
  14. mathiasfe

    mathiasfe Veteran

    Innlegg:
    2,764
    Likes mottatt:
    10,062
    Bonuspoeng:
    183
    IMG_1435.jpg
    Bildet tatt på et hotel i Ipoh, Perak.
     
  15. Baldrick

    Baldrick Cunning Planner

    Innlegg:
    1,793
    Likes mottatt:
    4,523
    Bonuspoeng:
    113
    Har ikke noe å bidra med akkurat nå, men en herlig tråd dette! :D
     
  16. Rohass

    Rohass Aktivt Medlem

    Innlegg:
    484
    Likes mottatt:
    2,065
    Bonuspoeng:
    93
    Kan jo legge til denne da.
    Nå har vel ganske mange etterhvert sett & smakt litt insekter / krypdyr, men selv selgerne i Beijing advarte at akkurat disse var nok for de mest garvede insektspisere, så jeg feiget ut. ( ca 20 cm lange & fingertykke )
    20160815_092927.jpg
     
    Last edited: 15. aug 2016
    geddi, GinTonic, kiev and 4 others like this.
  17. no-backpacker

    no-backpacker www.lavfodmap.no

    Innlegg:
    526
    Likes mottatt:
    728
    Bonuspoeng:
    93
    I Korea, Kina og Japan har jeg møtt på mye rart ja, men har stort sett stått over å smake, bortsett fra i Kina. Da smakte jeg på både kuhjerne og noe "innmat" (fuglene må vite HVA det var.. ).

    Ellers en morsom historie om vår nederlandske kamerat som var på besøk her. Han er en skikkelig friluftsmann, driver og sykler fra Nederland til Norge, går på lange turer i fjellet, lager all mat i mikroen (yak) osv... osv... Da vi var på landet var han med å sette teiner og vi fikk krabber. Noe han aldri før hadde smakt, sånn "rett fra sjøen". Derfor ville han gjerne at jeg skulle koke en krabbe selv om vi hadde det litt travelt. Fruen kokte, mannen ble spak da vi åpnet krabben og han ble rett og slett grønnere og grønnere i trynet, men smake skulle han. Det endte med at han hadde seg en time i skogen, alene, etterpå... Jeg tror ikke han likte krabbe... :)

    Xxx.
     
    Bernhard2, geddi, kiev and 2 others like this.
  18. John in The Tower

    John in The Tower Senior Medlem

    Innlegg:
    904
    Likes mottatt:
    1,181
    Bonuspoeng:
    93
    image.jpeg

    Snakesoup.
    Vietnam. Is nice.
     
    Rohass, miura, Stuttfeiten and 4 others like this.
  19. CrotchRocket

    CrotchRocket Fernweh...

    Innlegg:
    1,442
    Likes mottatt:
    8,824
    Bonuspoeng:
    183
    "The chef asks if you want to try something special he has made"

    Kunne selvsagt ikke si nei til det. Det viste seg å være "tête de veau", eller kokt kalvehode. Fransk spesialitet.

    Før:
    image.jpeg

    Ferdig tilberedt:
    image.jpeg

    Geléaktig og noe spesielt, men med en lett syrlige og knallgod saus til gikk det ned.
     
  20. Fridtjof

    Fridtjof Aktivt Medlem

    Innlegg:
    355
    Likes mottatt:
    404
    Bonuspoeng:
    63
    Mulig det får gå på oversettelsen, men i Japan spiste jeg "fried anus meat". Tipper det er noe tarmgreier. Både maten og jeg var godt marinert, så det var faktisk ikke så verst.
     

Del denne siden