Manglende grunnpoeng?

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Blaa, 20. mai 2016.

 1. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  I fjor sommer fløy jeg til Bali med Thai, etter at jeg kom hjem meldte jeg meg inn i SAS Eurobonus programmet og etterregistrerte flightene jeg hadde med SAS. Da fant jeg også forumet og ble enda mer klar for å reise, se og oppleve nye steder.

  Poengene jeg fikk for flightene med SAS ble kun registrert som ekstrapoeng, ikke grunnpoeng som jeg kan bruke å bygge bonus med. I løpet av det siste året har jeg vært med SAS til Hong Kong, og til Seattle med Lufthansa. Begge disse flightene har jeg fått grunnpoeng for, men jeg har kun fått kvalifiserende flighter for mine flighter med SAS.

  Skjermbilde 2016-05-20 kl. 21.46.09.png

  Jeg la plutselig merke til at om jeg hadde fått grunnpoeng for flightene jeg hadde med Thai i fjor sommer, så er jeg så godt som Star Alliance Gold.

  Hvorfor har jeg fått grunnpoeng for reisene mer LH men ikke for de med Thai i fjor sommer? Er dette noe jeg bør ta med SAS kundeservice? Skal en få grunnpoeng for reiser med Thai?

  Hjelp meg og kjør debatt.
   
 2. Martin Foss

  Martin Foss Senior Medlem

  Innlegg:
  500
  Likes mottatt:
  412
  Bonuspoeng:
  63
  Rett over der det står "Grunnpoeng opptjent for denne perioden" skal det stå når kvalifiseringsperioden din er. Hva står det der?

  Om poengene med Thai ble opptjent i forrige periode, ble de nullstilt da du begynte på et nytt år.

  (Hvis du meldte deg inn etter selve turen, er det vel kanskje fare for at det er nettopp det som er tilfelle)
   
 3. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Det kan nok være det som er tilfellet her. Pokker. Må finne enda en skikkelig MR før utgangen av juli.. Hva er enkleste måte å tjene 13.200 poeng på.
   
 4. Kristian

  Kristian 'Bittelitt' bonussamledilla

  Innlegg:
  1,430
  Likes mottatt:
  4,662
  Bonuspoeng:
  113
  T/r til Hong Kong kan du få til under 4 500,- frå Gardermoen med SAS (søkte på tilfeldig dato i juni). Det gir riktignok berre 9 500 poeng. Plusgrade-oppgradering til Plus (to vegar) eller Business (éin veg) gir litt meir enn det du treng av grunnpoeng for gull. Andre og meir spretne variantar finst nok òg :) Lykke til!
   
 5. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Hadde en lengre samtale med SAS chatten i dag, hvor jeg fikk vite at dersom jeg hadde meldt meg inn i EB før mnd skiftet så hadde jeg fått poengene som grunnpoeng. Men pga at jeg reiste i juli og meldte meg inn i EB 5. august fikk jeg det kun som ekstrapoeng.

  Kundebehandler skulle ta det med EB supervisor i morra og jeg skulle få tilbakemelding på mail. Skal bli spennende å se hvordan det går.

  Nye EB-medlemmer burde få etterregistrerte reiser godkjent som grunnpoeng så lenge de blir etterregistrert innen 30 dager som er reglene for etterregistrering. Blir litt feil at et mnd skifte skal gjøre all forskjellen.
   
  Xflipper liker dette
 6. Upsaker

  Upsaker Senior Medlem InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  3,033
  Likes mottatt:
  5,542
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg skjønner ikke hvorfor du som eksisterende medlem har 6 mnd på deg, men bare 30 dager som nytt medlem.
   
 7. Jan Fredrik

  Jan Fredrik Senior Medlem

  Innlegg:
  1,239
  Likes mottatt:
  875
  Bonuspoeng:
  113
  Tipper tanken er at man skal få de som grunnpoeng, men så har de ikke tenkt på at 30 dager fortsatt kan bety et månedsskiftet.

  Enig i at det er rart at poeng du registrerer ved innmelding aldri skal telle som grunnpoeng...
   
 8. Upsaker

  Upsaker Senior Medlem InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  3,033
  Likes mottatt:
  5,542
  Bonuspoeng:
  113
  Registrerer du som nytt medlem en reise 30 dager senere får du ingenting, verken segmenter, grunn- eller ekstrapoeng. Det var litt kjedelig for kusina mi som hadde vært på ferie en måned..
   
 9. peterfox

  peterfox EBD-QR GOLD- HH Diamond

  Innlegg:
  2,094
  Likes mottatt:
  2,115
  Bonuspoeng:
  113
  SQ på salget til Singapore. NOK 16K
   
  Blaa liker dette
 10. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,096
  Bonuspoeng:
  113
  Poenget er vel at man da feks. vil få 13+ mnd opptjeningsperiode for å nå nytt nivå. Man kan jo få det registrert som grunnpoeng, men det vil ha nada å si på ny periode, ettersom perioden starter fra måneden du ble medlem.

  At eksisterende medlemmer har 6 mnd til å etterregistrere er greit nok, men de får det fortsatt kun registrert i korrekt opptjeningsperiode.
   
 11. Upsaker

  Upsaker Senior Medlem InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  3,033
  Likes mottatt:
  5,542
  Bonuspoeng:
  113
  Ser den altså. I mitt tilfelle så mistet de 6600 poeng hver som de gjerne kunne fått som ekstrapoeng istedenfor ingenting.
   
 12. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Jeg synes det virker litt urimelig at en ikke får etterregistrert som grunnpoeng ved månedsskifte mellom innmelding i EB og flygningen.

  Syns dere at jeg har et poeng overfor SAS?
   
  Kjakan liker dette
 13. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  4,111
  Likes mottatt:
  5,233
  Bonuspoeng:
  113
  Saklig og godt skrevet. Håper du får forståelse fra SAS på denne.
   
  Blaa liker dette
 14. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Nå har jeg fått bekreftet overfor meg selv at dette er en fuckup fra SAS IT.

  Jeg ble medlem i EuroBonus 05.08.2015 og har fått en kval periode 01.08-15-31.07.16
  Jeg etterregistrerte flights innenfor 30 dager av innmelding.
  Men i historikken som kundebehandler på chat fant står det at jeg hadde 12.700 grunnpoeng i perioden 01.08.14-31.07.2015. (Altså i en periode hvor jeg ikke var medlem).
  Også har jeg 31700 grunnpoeng i denne perioden.

  Så jeg har fått de grunnpoengene jeg skal ha, men nå er de lagt til (i mine øyne) feil periode.
  Hva skal jeg med grunnpoeng før jeg ble medlem av EuroBonus.

  Den danske kundebehandleren nektet å sette meg videre til supervisor eller leder og avsluttet chatsamtalen..

  Da ringte jeg og traff en hyggelig svensk kundekonsulent. Jeg meddelte han min nylig tilegnede kunnskap. Og han gav uttrykk av å forstå min side av saken, han skulle høre med EuroBonus-avdelingen i morgen da de hadde gått for dagen klokken 17:00.

  Her skal jeg ikke gi meg før jeg er nødt.. Skal ikke ta et nei for et nei.

  Denne setningen "Og hvis du er ny i EuroBonus, kan du kreve poeng for flygninger, hotellopphold og leie av bil som har funnet sted innenfor 30 dager før påmelding." Tolker jeg som at nye EuroBonus-medlemmer i praksis har 13 min kval.periode første året.

  At SAS-IT ikke klarer å få sine datasystemer til å skjønne mnd.skifter bør ikke gå ut over kundene.

  Jeg har også fått bekreftet at hvis jeg hadde meldt meg inn 30. juli, så hadde jeg hatt kval.periode fra 01.07.15-30.06.16, og hatt 44.400 grunnpoeng.

  #thisiswar
   
  Kjakan and Petter B-C like this.
 15. Jørgen

  Jørgen Livsnyter

  Innlegg:
  2,805
  Likes mottatt:
  2,096
  Bonuspoeng:
  113
  I wish you luck :)
   
  Blaa liker dette
 16. Sykkelthor

  Sykkelthor Senior Medlem

  Innlegg:
  249
  Likes mottatt:
  434
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg forstår veldig godt ditt syn, men hvis man tenker litt firkantet innenfor boksen (som SAS trolig gjør) starter din 12 måneders kvalifiseringsperiode å løpe den måneden du melder deg inn, jf. medlemsvilkårene pkt 1.6. Eventuelle grunnpoeng opptjent før (eller i forrige om du vil) opptjeningsperiode blir nullet ut ved start på ny opptjeningsperiode - og i ditt ulykksalige tilfelle reiste du i juli, mens ny kvalifiseringsperiode starter 1.august. Jeg tror SAS kommer til å hevde at poeng alltid kan etterregistreres pr 30 rullerende dager for nye medlemmer, jf. Medlemsvilkårene pkt 2.5, men at kvalifiseringsperioden for alle medlemer alltid er 12 måneder og at de 12 månedene starter å løpe den måneden du melder deg inn.

  Egentlig håper jeg at du treffer en serviceinnstilt person som ordner ting for deg, men hvis man skal lese medlemsvilkårene som fanden leser bibelen så tror jeg SAS kan ha sitt på det tørre.
   
 17. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Men ved etterregistrering og mnd.skifte, så får en ikke det en skal. En får faktisk basispoeng kreditert til en periode hvor en ikke var medlem. Da er det rett og slett ikke noe poeng å ha mulighet for å etterregistrere poengene for nye medlemmer.

  Eksisterende medlemmer kan jo etterregisrere reiser så langt tilbake som 6 mnd, mens nye har 30 dager. Hvorfor er det da gjort forskjell på nye og eksisterende kunder. Denne differensieringen mener jeg er et poeng. Eksisterende kunder har et mye bedre grunnlag til å kjenne hvordan systemet fungerer, mens nye kunder har i utgangspunktet intet grunnlag til å kjenne til dette.

  Hvis ikke nye kunder skal få grunnpoeng på etterregistreringer innenfor 30 dagers grensen, da er det jo ingen grunn til at nye kunder ikke skal få etterregistrere alt innenfor 6 mnd, slik det er for eksisterende medlemmer.
   
 18. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Relevante punkter fra SAS EuroBonus medlemsvilkår:

  1.6 Generelle bestillingsregler gjelder for alle EuroBonus medlemmer, uavhengig av medlemsnivå. Servicefordeler knyttet til medlemskapsnivået gjelder kun for medlemmet selv, med mindre annet er oppgitt av SAS. Din personlige 12-måneders kvalifiseringsperiode starter den måneden du ble medlem i EuroBonus.

  2.5 Bonuspoeng registreres ikke for reiser og andre aktiviteter som ligger mer enn seks måneder tilbake i tid, med mindre annet er angitt. For nye medlemmer kan poeng etterregistreres fra opptil tredve (30) dager før man ble medlem. Etterregistrering av bonuspoeng kan bare skje på grunnlag av gyldig dokumentasjon forelagt SAS og/eller SAS samarbeidspartnere. Gyldig dokumentasjon er: kopi av flybillett, eller reiserute. Billettnummer, rutenummer, bookingklasse, avreise- og ankomststed, dato for flyvning og den reisendes navn må være synlig og leselig. Dokumentasjon sendt til SAS vil, etter at saken er avsluttet, lagres for en periode på maksimum én måned og så makulert. Medlemmer kan kun oppnå poeng etter å ha utført en gyldig poengkvalifiserende aktivitet. SAS tar forbehold om, og kan når som helst, trekke tilbake bonuspoeng som feilaktig er registrert på medlemmets EuroBonus konto.
   
 19. Blaa

  Blaa Senior Medlem

  Innlegg:
  683
  Likes mottatt:
  698
  Bonuspoeng:
  93
  Klart at jeg er partisk på mine egne vegne, men at hadde fått godkjent de 12.700 poengene hvis jeg meldte meg inn 30.07.15 men ikke 05.08.15 synes jeg ikke kommer klart frem på noen som helst måte.

  Vilkårene hentyder rimelig klart at nye medlemmer skal få godkjent alt som blir etterregistrert innenfor 30 dagers perioden.
   
 20. TOS_EBG

  TOS_EBG Lost in Space (and currently EBD) InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  431
  Likes mottatt:
  392
  Bonuspoeng:
  63
  Første punkt over er jo ganske klart da angående kvalifiseringsperioden. Og de etterregistrerte poengene fra 30-dagers perioden teller jo som ekstrapoeng og kan benyttes til bonusreiser og andre ting.
   

Del denne siden