Max EB på sydentur 2020

Tråd i 'Bonushjelp' startet av TMan, 17. aug 2019.

 1. TMan

  TMan Nytt Medlem

  Innlegg:
  41
  Likes mottatt:
  39
  Bonuspoeng:
  18
  Etter at bonusfeberen tok overhånd, frister det ikke lenger så veldig med en typisk chartertur slik vi vanligvis har gjort det. Noen EB kunne jeg raket inn på Sas MC for en tur til feks 50k, men det aner meg at potensialet er mye større ved å bestille hotell evt fly+hotell på feks Expedia med ViaTrumf.

  Noen som har erfaring med dette?

  Selv har jeg ingen kvaler med å hive meg på og prøve, men med 2 barn og en bonus-skeptisk frue (vi har ikke reist på F med CT til et eksotisk sted enda) så er det ekstremt viktig at en slik tur blir en suksess, ellers vil alle bonusaktiviteter gå en mørk framtid i møte. Med det mener jeg:
  -At vi får det vi kjøper
  -At vi får kundeservice om vi trenger det, spesielt på lokasjon
  -At utvalget av hotell er like bra som feks TUI
  -At prisen totalt er sammenlignbart med feks TUI

  Våre barn er vokst fra bamseklubb og barnedisco, så det er ikke noe tema. Men at reisen føles trygg og profesjonell for alle fra bestilling til hjemreise er kritisk.

  Erfaringer og evt fallgruver mottas med takk!

  Edit:
  Som eksempel kan vi bruke tur fra Oslo til Mallorca eller Kanariøyene, midt i verste høysesong/skoleferie, fly+hotell for 2 voksne, 2 barn, 1 rom.
  Det jeg egentlig spør om: klarer jeg å få til en tur som oppleves for resten av familien som en chartertur med TUI i forhold til de positive sidene ved charter (enkelt og trygt), men som gir vesentlig bedre poenguttelling?
   
  Last edited: 18. aug 2019
 2. Wiolenze

  Wiolenze Veteran

  Innlegg:
  2,319
  Likes mottatt:
  9,429
  Bonuspoeng:
  183
  Kan vel starte men å presisere hva du mener syden er?

  Generelt sett så er det enkelt nok, jo mer kr du svir jo mer poeng er det å hente. Men, som du vil se av svar etter denne så er det utallige muligheter for å hente poeng uten å reise. Men for en «charter/syden» tur så er det vel begrenset hvor mye det er å hente uansett, mange kan mer enn meg om den.
   
 3. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,192
  Likes mottatt:
  10,927
  Bonuspoeng:
  293
  Nei, når du bestiller fly og hotell hver for seg er det ingen «kundeservice» å ringe når du ikke vet hvilken buss du skal ta. Men mange hotell har en conciergetjeneste som kan hjelpe deg med restauranter og taxier hvis det er det du trenger.

  Fly- og hotellutvalg vil være bedre enn TUI når du ikke trenger bamseklubb, men hva er det egentlig du kommer til å savne?
   
 4. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,039
  Likes mottatt:
  8,129
  Bonuspoeng:
  293
  De to siste årene har jeg vært i "syden" tre ganger med familien (vi er to voksne og to små barn) og hver gang har vi arrangert reise, overnatting (hotell eller Airbnb), leiebil etc. selv.
  I år var vi på Kreta, i fjor var vi på Malta og i Kroatia. I tillegg var vi i Spania/Monaco/Frankrike/Andorra ett år og Bali/Singapore en annen gang, men da bare med ett barn.

  Alle reisene har vært uproblematiske, men det krever selvfølgelig en del av planleggingen og det tar tid å få alt på plass. Men er man ute i noenlunde rimelig tid kan man gjerne bestille når det er rimeligst og/eller de beste (poeng)kampanjene er aktive og man kan få mye igjen, først og fremst i en fin ferie og bra opplevelser, men også i poeng, status, oppgraderinger etc.

  Når det er sagt så er det heller ikke noe problem å få til en (familie)ferie til "syden" eller andre steder selv om man er sent ute. Både årets tur til Kreta og fjorårets til Kroatia (begge i fellesferien) ble booket bare få uker før avreise, men da med poeng i SAS Plus og da var det faktisk tilgjengeligheten som bestemte reisemålene :) Hotell ble da selvfølgelig ganske dyrt i Kroatia og på Kreta ble det Airbnb, men totalt sett ble kostnadene likevel under det en lignende chartertur ville ha kostet selv om man booket lang tid i forveien.

  Vi vurderte faktisk sterkt charter til Kreta i år, delvis pga at det er "enkelt" og ikke minst muligheten for direktefly, men med våre krav (minst to soverom etc.) så nærmet prisen seg fort 50 000,- for 14 dager. Med fire tur/retur SAS Plus billetter booket for poeng, Airbnb leilighet med tre soverom, svømmebasseng etc.i nærheten av Chania og overnatting på OSL på veien hjem (også betalt med poeng) og alt booket noen få uker før avreise kom totaltsummen på ca 25 000,-

  Så mulighetene er mange og det er bare å starte planleggingen og glede seg til tur!
   
  drsyk, Baldrick, Eddie47 and 3 others like this.
 5. FlyforTog

  FlyforTog Nytt Medlem

  Innlegg:
  35
  Likes mottatt:
  32
  Bonuspoeng:
  18
  Er det ikke ganske mye flaks inn i bildet for å få tak i 4 bonusbilletter til Kreta midt i skoleferien?

  For å svare trådstarter; Vi har reist en del ganger til syden (Hellas, Spania, Italia osv), til typiske badesteder, uten å reise charter. Har også reist charter noen ganger. Forskjellen er ærlig talt ikke så stor, bortsett fra at om du bestiller alt selv må du planlegge godt på forhånd selv. Reiser du charter slipper du jo den biten. Skal du til Hellas er det også litt begrenset med direktefly til en del av øyene om du ikke reiser charter. Men fly til San Torini og ta båten f.eks. Det går helt smertefritt. Hotellene på øyene rundt om der har stort sett mulighet til å hente deg i havna om du spør om det.

  Men, i år reiste vi charter med TUI og betalte med Amex, så det er vel sånn sett ikke noe lettere å få god poenguttelling om du setter sammen reisen selv.
   
  Last edited: 18. aug 2019
  TMan liker dette
 6. Schlandy

  Schlandy Senior Medlem

  Innlegg:
  1,320
  Likes mottatt:
  3,323
  Bonuspoeng:
  113
  Vi har vært på Mallorca de siste 4 år i sommerferien, og spesielt området omkring Alcudia er ekstremt godt tilrettelagt for barnefamilier. Vi er 2 voksne og 2 barn på nå 11 år. Vi har reist med SAS alle gangene, og bestilt hotel via hotels.com. Flybillettene har ligget på omkring 2000-2500 pr person T/R. I år klaffet det med at vi kunne bestille turen ned på F&F salget til sas for 2000 på go, og plus hjem da SAS hadde «barn flyr gratis» salg. Da fikk vi hjemturen på plus til 5500,-.
  Hotel er det litt verre med da Mallorca er dyrt i høysesong, men vi har betalt alt fra 1500 pr natt til 7000 pr natt. Mange hoteller ligger fornuftig priset på hotels.com fra omkring 1/10, vi pleier da gjerne å legge inn flex bestillinger for de perioder vi ser for oss å reise.
  Det er klart det krever litt innsats, men vi har normalt sett klart å spare 15-20.000,- ift å bestille samme reise via charter selskap. Samtidig som vi har en stor grad av flexibilitet.

  Edit: sommerferien endte på omkring 33000 ebp med fly + viatrumf. Dertil kommer bruk på kreditkort.
   
  Sonictravel and TMan like this.
 7. TMan

  TMan Nytt Medlem

  Innlegg:
  41
  Likes mottatt:
  39
  Bonuspoeng:
  18
  Takker for gode svar! Høres ut som det skal være fullt mulig å få til, men at det krever litt mer planlegging. Det er ikke noe problem, investerer gjerne litt tid for å få til en ferie som både gir bedre bonusuttelling og som også høres ut som kan bli totalt sett billigere.
   
  Travellingalf liker dette
 8. RoadKing

  RoadKing Fastboende

  Innlegg:
  9,866
  Likes mottatt:
  15,995
  Bonuspoeng:
  293
  Hvis dere ikke har reist "på egen hånd" før. Så ville jeg anbefalt å parkere de håpefulle hos venner og familie en helg, og dratt bare du og madammen på en selvkomponert tur.
  Det er ikke lurt å eksperimentere med hele familien, greit å høste litt erfaring bare de voksne først. Da er en weekend utmerket, ikke bare til det, men også til å bygge relasjonen i forholdet :)
   
 9. ccurrahee

  ccurrahee Veteran

  Innlegg:
  3,434
  Likes mottatt:
  8,871
  Bonuspoeng:
  183
  Dette er vel dagens Insideflyer tips:) +1.
   
 10. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,039
  Likes mottatt:
  8,129
  Bonuspoeng:
  293
  Ingen tvil om at det er noe flaks involvert, men nå har vi gjort det to år på rad og er man fleksibel på reisemål og litt på reisedatoer og reiselengde, så er det fullt mulig. Og tilgjengeligheten ser ut til å være bedre i Plus enn i GO, noe som er ekstra fint med SAS MC Plus-for-GO poengpris.
  Så selv om utreise- og returflyplass er AES så kunne vi f.eks. i år ha valgt mellom Malta, Sicilia og Kreta som alle hadde (minst) fire ledige seter i Plus midt i skoleferien.
   
  Chrisbgg liker dette
 11. Misterix

  Misterix Veteran

  Innlegg:
  3,614
  Likes mottatt:
  3,156
  Bonuspoeng:
  113
  Skal vel ikke se bort ifra at det er veldig mange som sitter på en del poeng men ikke har FP rabatten. Forskjellen poengmessig Go vs Plus blir jo fort en del hvis man er 4 pax og ikke har FP. Mange vil jo reise billigst mulig enten det er for poeng eller cash så vil jo nesten tro at det er mye av grunnen til at det er bedre tilgjengelighet på Plus vs Go. Men med det sagt, for oss her inne er jo det bare vinn vinn :D
   
  Travellingalf liker dette
 12. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,192
  Likes mottatt:
  10,927
  Bonuspoeng:
  293
  Grunnen til at det er flere ledige poengbilletter i Plus er at de fleste ferier blir bestilt for penger i Go. Dermed blir Plus-kabinen så å si tom når det er få forretningsreisende, og det kan slippes poengseter.
   
  Travellingalf liker dette
 13. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,039
  Likes mottatt:
  8,129
  Bonuspoeng:
  293
  Jepp, og det var litt av det som var poenget mitt også. Det er vanligvis MYE ledig i Plus på de typiske "syden" destinasjonene i fellesferie/skoleferie. Og for oss med to små barn så er det helt supert å få to-tre tresetere helt for oss selv, slik at ungene kan få legge seg ned og sove på de sene avgangene (og pappa kan få seg en drink og lese i boka si i fred og ro).
   
  Misterix and Upsaker like this.
 14. FlyforTog

  FlyforTog Nytt Medlem

  Innlegg:
  35
  Likes mottatt:
  32
  Bonuspoeng:
  18

  Godt å vite. Jeg tilhører vel de få her inne som gjerne flyr kortest mulig, og helst direkte, for å komme til et brukandes sted å feriere ;)

  Kan jeg spørre hvor lang tid i forveien du fant desse billettene?
   
 15. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  5,039
  Likes mottatt:
  8,129
  Bonuspoeng:
  293
  Billettene til Kreta nå i sommer ble booket to-tre uker før avreise og leiligheten en uke før (og da hadde prisen gått ned i forhold til tidligere).
  Billettene til Malta i fjor høst (ikke høstferien) ble booket ca to uker før avreise.
  Og billettene til Kroatia (Pula) i fjor sommer ble booket tre-fire uker før avreise.
   
  FlyforTog liker dette

Del denne siden