Første forsøk var planlagt juni-21, men ble i desember-20 booket til nov-21, med TK OSL-IST-MRU t/r i biz, og en resort ble booket for to uker. Det største spenningsmomentet ift. om det skulle bli tur ble avklart for noen måneder siden, når det ble klart at Mauritius skulle åpne for fullvaksinerte 1.10.21. Men noen skjær i sjøen gjensto. Først ble resorten kansellert da denne skulle brukes som karantenehotell av myndighetene. Men det var jo av det enklere slaget, og vi bestemte oss da for å dele ferien i to, en uke i nord og en i vest. Neste utfordring ble kom da TK kansellerte OSL-IST. Eneste mulighet for komme til IST for å rekke resten av reiseruten ble OSL-CPH (SK/I) CPH-WAV-IST (LO/X) og så drøye 8 timer på IST. Etter flere forsøk på å endre denne fant SAS aldri noe alternativ så måtte det bli en laaang dags ferd, med ekstra loungebesøk takket være EBG. Covid-krav MRU nov-21: Coronapass (vaksinert), og negativ test max 72 t før avreise. I tillegg utfylling av «tre i ett»-helseskjema på nett etter at test forelå, og medbringe utskrift av denne for kontroll ved ankomst. Ingen krav ift. transfer IST. To legs på økonomi med LOT var for overkommelig (Embraer 190), men med enkel servering (bolle og kaffe/te, ikke tilbud om noe mer). Loungen Mazurek på WAV (nedenfor) var ikke stor, men var hyggelig nok og hadde bra utvalg av kalde retter/snacks og en kunne også bestille varmrett fra meny. Samt øl, vin og sprit. Vi hadde begrenset tid og greide oss med litt kald mat og litt vin, etter å har vært igjennom frokost både i OSL og CPH. Lounge på ny terminal i IST var etter min mening ikke like bra som på den gamle flyplassen. Når vi kom var det overfylt, men det bedret seg på kvelden. Maten er grei med stort utvalg fra ulike kjøkken, men etter min mening med dårlig utvalg på alkoholholdig drikke (Efes pils og tyrkiske viner er bedre enn ingenting, men er ikke mye å skryte av etter min mening). Nattflight på biz til MRU var bra nok selv om TK-biz på A330 ikke akkurat er noen sto opplevelse. Et tysk par med to barn, hvorav en hysterisk skrikende 3-4 åring la imidlertid en viss demping på gleden en periode… Burde vært henvist til siste rad på Eco, spør du meg! Ett glass champis og et glass rødvin til noe meze (som ikke var noe å rope hurra for...) var alt vi valgte å benytte oss av før vi inntok horisontalen for noen timers søvn, før en grei frokost med bl.a. omelett ble servert. Fortsettes i neste post...
Så var spørsmålet om to kofferter som også hadde vært Europa rundt, ville ankomme sammen med oss? Overraskelsen var stor når de begge ankom. Fikk streng anvisning på taxiholdeplassen utenfor ankomst om hvilken taxi vi skulle ta, og satte så kursen nordover med en kjøretur på en drøy time. Den gamle Toyotaen, som hadde en km-stand på 350.000, gikk noen ganger i 110 og noen ganger så vidt i 40. Sjåføren mente det ikke var noe problem med bilen, men det var åpenbart for oss som passasjerer. Lettelsen var stor over at vi kom frem uten videre problemer. Første opphold var på Silwa Attitude, et **** anlegg som ligger ca. 12-15 min fra Grand Baie, og som er i den rimeligere enden prismessig til Mauritius å være. Utrolig hyggelig og serviceinnstilt betjening som var oppmerksomme og tilstede = høyt servicenvå. I tillegg var det god mat alle stedene vi spiste, ulike tema ift. mat i hovedrestauranten hver dag, et flott anlegg med flere fine svømmebasseng for både store og små, to flotte strender med barer i hærheten, og fire restauranter å velge mellom for oss. Vi hadde halvpensjon, mens det nok var mest vanlig med all inclusive. Men det valget kom ikke opp når jeg skulle bestille via Hotels.com, som jo var viktig for å få max ut av Viatrumf. Superior rom med noe sjøutsikt, og virkeligheten stemte med dette. På mange måter et «enkelt» rom, men kult nok med fin beliggenhet. Det viste seg nok at frokost/middag var et greit nok valg. De har ikke hatt helt kontroll på hvem som ikke hadde all inclusive, så vi har sluppet noen barregninger, bare å takke og bukke….. Og så kunne vi ta noen enklere luncher i snackbaren, eller på en liten bytur til Grand Baie en dag. En ferie på slike anlegg er ikke slankeferie, for å si det slik. Men det er rikelige muligheter for vannsport (seiling, SUP, pedalbåt, osv), aquagym i poolen osv. Prisnivå her: en pils ca 40 kr, en GT ca 60 kr, en fl. vin ca 245 kr (rimelige viner fra Sør-Afrika stort sett, en sjelden gang var det mulig å bestille europeisk vin. Taxitur på øya med varighet på omkring en time koster ca 460-560 kr. – erfarte faste priser ble brukt fra både flyplass og hotellene. En uke med halvpensjon på superior rom kostet oss 16.500 kr. I tillegg kom lunch, drikke og turer. Til tross for at det er et relativt stort anlegg, var det ingen trengsel noen steder. Det var velorganisert og smittevern ble praktisert kontinuerlig med munnbind innendørs og spriting av hender fra en ansatt hver gang en skal inn til restaurant og til buffeten. Gratis antigentest ved ankomst og dag 5, på hotellet. Føltes tryggere å være der enn hjemme. Levende underholdning hver kveld med litt varierende kvalitet, men veldig hyggelig. Stranden er flott, men en bør ha på badesko. Litt stein og leirgrunn gjorde dette nødvendig. Vannet var dessverre ikke krystallklart, som en kanskje hadde forventet. Dette syntes ikke å være noe som gjaldt bare vårt hotell i området. En tur med catamaran lengre ut, og bl.a. innom en idyllisk liten øy, ga oss imidlertid den eventyrfølelsen med hvit sand og krystallklart vann, selv om vi også her ble anbefalt å bruke badesko. Fra hotellets a la carte kinesisk, som var en de vi kunne spise i: Fra catamarantur til en flott liten øy med magisk strand og vann. Fortsettes i neste post.
På dag 7 tok en mer moderne taxi med air condition oss til vestkysten, hvor vi sjekket inn på La Pirogue, Wolmar, Flic en Flac. Anlegget her er også flott, og består av små «villaer» som hver har to rom. Her er prisnivået høyere, og vi hadde standard rom, dvs. garden villa. Standarden på rommet var rimelig likt det vi hadde på Zilwa, og det var hyggelig nok utsikt fra en liten terrasse ut mot andre villaer. Det var en hovedrestaurant, samt et par skalldyrrestauranter i tillegg. Vi prøvde ikke disse, men fikk forståelsen at disse forutsatte ekstra betaling. Tema ift mat i hovedrestauranten varierte også her hver dag. Det var et par cafeer m/bar rett ved stranden, ypperlig for lunch. Hotellet ønsket at menn skulle ha lange bukser til middag, dette ble kanskje respektert av ca. 80%. Personlig synes jeg det er meningsløst når noen stiller i hullete, gamle jeans fremfor en pen shorts, når det 24 grader på kvelden. Etter dag 1 ble det pen shorts for min del. Smittevernet var på et hakk lavere enn på Silwa, kun krav om munnbind i området rundt buffeten og det var opp til den enkelte om en brukte håndsprit. Det endret seg dog siste dagen, etter at Omikron entret scenen. Da var det temperaturkontroll før tilgang til frokosten, påbudt håndspit, ingen fikk ta tallerken selv eller forsyne seg fra buffeten, kun peke og fikk lagt på det en ønsket. På strandbaren brukte de samme dagen kun annethvert bord. Hvordan det ble på middagen vites ikke, siden vi reiste før den. Det fantes en stor bar med scene her, hvor det også her var det underholdning hver kveld. Av varierende kvalitet igjen, fordel med fullt band er par ganger, men litt mer enformig med kun sang (på Silwa var det også lokale dansinnslag). B arområdet: Ble nok dessert på meg, hver dag... Stranda i Flic en Flac er kjempelang, og La pirogue og samarbeidende nabohotell hadde en lang del av denne som privat strand. Korallrevene ligger ikke langt utenfor så en del korallrester på stranda og i sjøen, så en fordel med badesko også her men ikke et must. Men her er det åpent hav rett mot vest, og vannet her var vesentlig klarere enn i nord. Minigolf, seiling, SUP pluss mulighet for tur med snorkling eller dykking mm. fantes også. Aquagym også, men vesentlig dårligere nivå enn på Zilwa iflg. fruen som deltok. Stranda og vannet er nok den største «verdien» med dette stedet. Kokosnøtter var en reell trussel fra oven. De fjernet en del, men HMS-krav har de neppe... Masse flotte småfugler også!! Stranda ligger rett mot vest, fine solnedganger. Fortsettes i neste post.
Til tross for at alt er dyrere der, var dessverre servicenivået dårligere enn på Zilwa, først og fremst i baren og serveringsstedene ved stranda. Her var ikke betjeningen tilstede uten at en måtte påkalle oppmerksomheten nesten hele tiden. Men fikk bra service i restauranten til middag fra første dag etter at vi kjøpte en helflaske europeisk vin til maten (ca. 600 kr), som satte standarden også på vinen for siste uka. Prisnivået for øvrig var ca. 60 kr for en pils (0,33), 80 kr for en GT og over det for andre drinker. En uke med halvpensjon betalte vi 26-27.000 kr for. Jeg var spent på om vi ville bli tilbudt lounge på retur, og yess vi fikk tilgang til Air Mauritius sin lounge. Litt slitt, men hadde godt utvalg av både kalde og varme retter, samt alt fra øl og champagne til Camus XO, så det var et greit sted å slå i hjel et par timer. Retur med 330 igjen, og tror du f… ikke de samme tyskerne med skrikerungen var der igjen!!! Og han holdt et h….. leven med skriking en lang stund ifm. taxi og take-off før de fikk han i søvn og det endelig ble stille – og heldigvis varte det resten av turen. Puh! Loungen i IST var igjen stappfull, og måtte lete godt før vi til slutt fant et bord vi kunne slå oss ned med – før vi igjen skulle boarde samme A330 som hadde tatt oss fra MRU. I denne sammenheng var det jo deilig å ha A330 til Oslo i stedet for en 737, så ble det mulighet til å få en liten blund før hverdagens plikter igjen kalte etter lunch i en kald hovedstad. Brrrr…. Oppsummert: Flott ferie, utrolig deilig med 25-28 grader hele døgnet, flotte folk, mye god mat osv. Så lenge man kan feriere uten stramt feriebudsjett er Mauritius et flott sted å besøke. Heg er egentlig veldig pro resortferie og dermed se så pass lite av landet/stedet som vi gjorde på denne turen. Men gitt Covid var dette perfekt og opplevdes som veldig trygt. Det var tydelig at det var mange par på bryllupsreise her (særlig på Zilwa, betydelig mer sammensatt fra barn til 80-åringer på La Pirogue), men det var knapt noen partyfaktor på resortene. Mer solrikt i nord, mer skyet i vest, men vi erfarte veldig lite regn i vest selv om Yr meldte det mange ganger. Ville neppe valgt La Pirouge på nytt, men kanskje et annet sted på Flic en flac? For øvrig smart med å dele opp 14 dager på to steder så en får noe avveksling! Bare å se frem til neste tur på CT, mer er høyst usikker på om det blir Cuba i april som planlagt....
Takk for turen, for et herlig sted. Det er tydeligvis mange herlige destinasjoner som gjenstår å få oppleves, men om HKG ruta kommer tilbake, er det enda lenger tid igjen til MRU
Takk for turen! Bortsett fra fare for kokosnøtt i hodet, så var det ikke noenting som så fælt ut der..