Hei Rolig nattskift på jobb, så vi kjører et reisebrev fra påsken 2024. Tur bestilt for 105000 + ct. Avgifter ca 4000 totalt. Reiserute: OSL (ARN)-ADD ET 715. B789 Dreamliner ADD-SEZ ET 879 B737 max 8 Hjem (originalt): SEZ-ADD ADD-FRA FRA-OSL Ble tre-fire schedule changes fra ET sin side. Endte opp med SEZ-ADD-FRA-ZRH-OSL Swiss LX to siste legs. Fikk ny config på OSL-ARN-ADD, deilig fly. 1d+1h for fruen og meg
Fikk et glass champis og varm klut i Oslo. Lastet opp med noen svensker på ARN. Og refueling. Tok 1t40 min, satt "tørr" i ventetiden. Ny champis og klut ved avgang.
Gikk for biffen. Den var helgrå, og potetene ved siden var steinharde + vassen asparges. Ingen høydare.
Gikk for ost og portvin til dessert. Det var finfint. Bildet er fra en tidligere tur, men samme tallerken.
Jeg tok samme ruta til Seychellene i 2017 og 2018 med ET og hadde ved to anledninger kakerlakker i setet. Crew fortalte at de har opplevd at de kommer om bord i Addis. Hadde ingen wow effekt men bedre å sitte der enn i Eco uansett. Elsket Seychellene, kommer nok til å dra tilbake dit om ikke lenge.
Det ble tre timer i Addis. Med biz bill kom vi inn på Sheba Cloud 9 lounge. Stor lounge med masse folk. To barer, røykerom, kafferituale, og et deilig stillerom med liggeseter og god wifi. Fikk 208 kr i pluss på telefonregningen fra Talkmore for databruk i addis. 8 mb. Hadde bestilt datapakke utland, men gjaldt visst ikke i Ethiopia- kun på Seychellene. Fikk likevel slettet de 208 kr av en grei talkmore-agent.
Var buss til flyet, men måtte vente til bussen var full, og havna bak bussen for eco passasjerer. Så det var egentlig bare vas.. Fløy beryktede B737-8 max fra ADD-SEZ. Fikk en veldig "resen" eldre flyvertinne som bestevenn. Vi ga henne en pose påskesjokolade da vi fikk velkomst champis- og det falt veldig i smak. Påfyll og service i topp klasse.
Fremme på SEZ hadde vi 2t og10 min fra landing til avgang ferje. Var ørlite nervøs for tidsaspektet her. Vi skulle fra Mahe/Victoria ( hovedøya) til ferjeterminalen for båt først til øya Praslin og videre til vår øy. La Digue. Hadde forhåndsbestilt ferjebilletter med Cat Cocos, inkludert transport fra flyplass til ferjeterminal. Bestilte Lazio Class- som er businessklass på båten. Innendørs, aircondition og flyseter. Egen rød løper for innsjekk, og ingen kø.
Var først ut av flyet, fant Cat Cocos disken. Der sto det en kar med navnskilt, og rett i bilen. Tok 10 minutter
Ferjeturen tok 90 minutter, med kort stopp på Praslin. Fruen klaget litt på sjøing, men hun er litt "sjøsvak"
Fremme på La Digue ventet en kar med transportsykkel for å sykle koffertene til hotellet. Vi bodde på La Repaire boutiqe hotel. Har bodd der tidligere også. 10 minutter å gå fra kaia. Fremme på rommet, ventet det en flaske vin i velkomstgave.
La Digue er ca 5km lang og 3km bred. Stort sett bare elektriske golfbiler og sykler som fremkomstmiddel.
Vi var på øya i 9 dager. Vi er i overkant glad i beach og sol. Øya er kjent for sine flotte strender, med anse source d`argent som den mest kjente, pga sine granitt steinformasjoner. Flott å se, men ikke så fint å bade der. Vi likte oss best på Anse patates- nydelig plass med litt skygge under palmene. Grand Anse var morsomst å bade på. Store bølger, det var skilt med advarsel for understrømmer- men folk badet likevel. Vi også. Det gikk fint.
Litt ymse beach bilder. Hadde med en "tarp"- dvs en nylonduk til å ha badehånkler på + kjølebag med Seybrew
Øya var stille og rolig. Etter klokka ni på kvelden var det helt dødt. Vi prøvde å finne litt liv noen kvelder, men nei. I tillegg var det dårlig med belysning, folk sykla uten lys på sykkelen. Når de som bodde der stort sett var veldig mørke i huden, var det ikke lett å se når noen kom susende.
Nuvel- dagsfylla er undervurdert. Neida- det ble ikke noe fyll, men jevnt inntak av leskende drikke var lurt i varmen. 30 grader både i luft og vann. Stive priser for drinker og øl på basarene. Kosta fra 200 til 280 rupi for cocktails på hotellet. 100 rupi =80 kr. I butikken kosta lokale ølet, Seybrew ca 30 kr flaska. Veldig godt øl forresten.
Vi hadde frokost inkludert på hotellet. Starta dagen med omelett eller speilegg og bacon + ferskpresset mangojuice og kaffe. + en Underberg hver, forebyggende Hotellet har en Italiensk restaurant som er veldig populær. Nydelig Italiensk pizza, og fisk og biff. Ca norske priser. Vi var også på "Fish Trap" litt lengre nede i gata. Beste fish`n chips jeg har spist.
Øya er veldig frodig og litt kupert. Vi leide elsykler da vi dro til Grand Anse- det var et godt stykke unna hotellet og kupert. Når man "drasser" på bagger med badetøy og ølbag, blir det for varmt å gå 3 km i 30 grader. Elsykler var dyre å leie 600 rupi pr stk. Resten av uka leide vi vanlig tråsykkel for 100 rupi på hotellet. Ikke topp kvalitet, men gjorde jobben.