SAS satser på pølsefest, Finnair satser på Champagne...

Tråd i 'SAS EuroBonus' startet av Fnate, 20. okt 2013.

 1. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,488
  Bonuspoeng:
  113
  Artig artikkel fra Dagens Næringsliv idag, der de sammenligner loungekonseptene til SAS og Finnair.

  http://www.dn.no/privatokonomi/article2699711.ece
  Jeg hører vel strengt tatt til dem som synes at et godt sted å sitte, stillhet, internet, god mat av typen alle liker og litt vin/øl er viktig.

  Men synes kanskje markedsavdelingen til SAS drar det litt vel langt i sine veldige forsøk på å understreke at "våre lounger er bare for helt ekstremt vanlige folk, altså. Det er viktig at folk i dress ikke er noe for oss og vi liker dem helst ikke. Du må være supervanlig for å reise med SAS".

  Jeg behøver ikke champis for å trives jeg altså. I øyeblikket er jeg da heller ikke innehaver av dress, etter at jeg ødela den forrige i våres. Men jeg hadde nok ikke blitt dypt fornærmet og stormet ut av lokalene om jeg fant en flaske champis der. For å være ærlig så synes jeg SAS sin kommunikasjonsavdeling prøver å la det gå sport i å "disse" oss som reiser mye med dem og som er villige til å betale for kvalitet. Av egen lomme, til og med.
   
  vegardg and AndersB like this.
 2. Christian

  Christian Aktivt Medlem

  Innlegg:
  593
  Likes mottatt:
  176
  Bonuspoeng:
  43
  Syntes også artikelen var morsom, men er også blant dem som ikke hadde blitt krakilsk om jeg hadde funnet champis der inne.

  Noen som vet hva et glas Dom Perignon koster hos Finnair forresten? Er det en egen Emerald-lounge de skal lage seg der borti Saunaland? Stusser litt på hvor eksklusiv dagens lounge kan være all den tid den er en prioritypass lounge.
   
  Fnate liker dette
 3. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,488
  Bonuspoeng:
  113
  Tror det er to lounger hos Finnair. Den i Schengen området er ingenting å samle på. Men det er nok en finere en på non-Schengen.

  Håper å teste den på vei hjem fra Moskva på fredag - om jeg slipper inn.

  Det blir en grei test for å se om luksusen får meg til å begynne å skrike og løpe.
   
 4. ILS2

  ILS2 Senior Medlem

  Innlegg:
  815
  Likes mottatt:
  2,274
  Bonuspoeng:
  93
  Litt søtt at SAS hevder at de avsnobber loungene. Må være noen (ti)år siden sist det var snobbete i en SAS-lounge. Det eneste som uroer meg litt er dette at de fyller opp loungene og lar Charter-Svein og kompisene kjøpe seg inn med pizza og hele pakken. Skal det være et vorspielsted eller en plass hvor man kan få jobbet litt og slappe av?
   
 5. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,883
  Likes mottatt:
  1,035
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg var i Boston for en del år siden, og satt i Admiral-stuen på innenriks. Der var det familier og unger som kom drassende med poser fra BurgerKing og breiet seg ut, helt håpløst. Jeg evakuerte og fant et stille hjørne i terminalen.
   
 6. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  Wow. For en respektløs uttalelse fra SAS.

  Vinen som kommer ut av tappekranen er helt konge. :rolleyes:

  Godt man ser igjennom pisspreiket som her blir servert. SAS gjør dette utelukkende for å spare penger, så kan de kutte så mye de vil fordi nordsjøarbeidere drikker nemlig ikke champis. Vel, jeg vet om en rekke nordsjøarbeidere som ikke er harrye fyllerørere som faktisk ikke har skitne mopednever, men både drikker Champers og har dress. Lavmål og totalt mangel på forståelse for hva en lounge skal være.

  Merker også at det er 20% mer besøkende. Selvsagt, siden de tidligere Extrapassasjerene nå har tilgang til loungen, noe de ikke hadde før.

  Jeg digger pølser, vafler og alt det der, men det å invitere inn mat utenfra og få loungen til å bli ett jallasted, er noe HELT annet.

  Nei, SAS. Det og kutte business og nå lage partay i loungen har ingenting med avsnobbing å gjøre. Dette er kutt til beinet slik at man får ryddet plass til alle som må spise før flighten ellers blir de å sulte ihjel i Plus ombord
   
  milehigh, Jørgen and vegardg like this.
 7. GinTonic

  GinTonic Senior Medlem

  Innlegg:
  794
  Likes mottatt:
  658
  Bonuspoeng:
  93
  Tipper og at rekordlav threshold for EBG og innføring av 100% opptjening drar opp greit.

  Løsningen er enkel og ganske lik som i dag; En stue kun for Business og Plus, en annen stue for buy-in, gullkort, Frank på fylla, unger og familier. På den måten vil man kunne tilby et bedre produkt til de som faktisk betaler fullpris.
   
 8. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Dette er det pinligste jeg har lest på svært lang tid.

  Selv har jeg aldri vært i loungen på jobbreiser. Faktisk, så har jeg vel egentlig aldri vært på en jobbreise i det hele tatt. Det betyr at når jeg er ute og reiser så er det pure pleasure. Det det IKKE betyr er at jeg forventer at jobbreisende skal snobbe seg ned for at det ikke skal bli kulturkræsj mellom dem og Charter-Svein som har kjøpt seg inn og tok med en pizza inn i loungen for å gafle den i seg.

  Når det er sagt så er pølser godt det altså. Men noen luksuskost er det ikke. Jeg har kanskje lave forventninger generelt til loungen, pga begrenset erfaring. Det jeg uansett setter pris på er stillheten og roen man får kontra å være ute i terminalen, internettilgang, og noe å drikke og knaske på.

  Just my 2 cents :)
   
  tommy777 and Fnate like this.
 9. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Hmmm, lurer på om jeg ser en tredje side ved dette?

  Jeg har faktisk ikke vært i en lounge, ever in my life. Og med det sagt så kan jeg jo også fortelle "Ljodmila-fact #2" of the day: jeg er en pleaser. Dvs at jeg ikke vil være til bry, eller på noen som helst annen måte gjøre noe ut av meg selv som skaper ulempe for andre. Jeg vil at stort sett alt jeg gjør fører til merverdi for de rundt meg. Slitsomt deluxe, men det er en annen story.

  Needless to say er det slik at jo mer "fancy stemning" det er rundt meg, jo mer stressa blir jeg. Hvis det er slik at en lounge bærer veldig preg av at "man skal vite hvordan ting funker" så får jeg så angst at jeg får høy puls bare jeg nærmer meg et slikt sted. Jeg vet ikke hvor jeg skal se, hvor jeg skal sette meg, hva jeg skal gjøre, hva jeg kan ta å spise eller ikke. Det blir mental meltdown på et så høyt nivå at det er verre å gå inn på et slikt sted enn å sette seg ned mellom alle de andre på gate 46. Der er jeg iallefall ikke til bry for noen.

  Så - hvis det er slik at SAS ønsker en avslappa stemning hvor man ikke føler at man entrer en fancy golfklubb med mer uskrevne regler enn bibelen selv, så er jo ikke det den dummeste ideen i verden. Det er enklere for folk å se verdien av, og benytte seg av, et tilbud - hvis tilbudet er en litt avslappa greie :)

  Ergo er oddsen for at jeg benytter meg av SAS loungen på ENGM høyere enn noe finnar golden super exclusive jeg-får-seriøst-angst-bare-av-tanken lounge. Selv om jeg er et kvalitetsdyr. Det er liksom et slags standpunkt mellom "5 esker fra pizza-hut" og "jeg må ha DomP'en min".
   
  Fnate liker dette
 10. haakonks

  haakonks Senior Medlem InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  777
  Likes mottatt:
  1,399
  Bonuspoeng:
  93
  Det har blitt servert pølser ganske lenge i SAS sin lounge... Iallefall i Scandinavian lounge.

  Fra artikkel i DN:
  Jeg er selv enig med begge disse to jeg vil ha en enkel matbit når jeg er på en lounge, men det viktigeste er et komfortabelt sted hvor jeg kan sitte og jobbe, samt at det er någenlunde stille. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hvilken årgang det er på Champagnen, elller om det er musserende vin istedet. På jobbreise har jeg uansett et ganske begrenset inntak av alkohol.
   
 11. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,541
  Likes mottatt:
  1,452
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg drakk musserende fra flaska på SK plus i går og fikk kjeft fra FAen at det ikke var classy da hun prakket på meg et plastglass. Jeg gjorde frøken oppmerksom på at jeg drakk musserende i motsetning til ekte champ, i plus i motsetning til ekte business, i plastglass i motsetning til ekte champ glass til applaus fra en rekke businessclass.se reisende. Maken til Ryanairtendenser:D
   
  Last edited: 27. okt 2013
 12. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,541
  Likes mottatt:
  1,452
  Bonuspoeng:
  113
  Og la meg legge til at jeg satt ved siden av en svenske som jobbet for miljøverndepartementet og var helt enig.
   
  Last edited: 25. okt 2013
 13. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Ryanairtendenser at den gratis alkoholen din ikke serveres i glass. Jaja, vi har jo våre prioriteringer i livet skjønner jeg.

  Er det en ting jeg håper jeg aldri blir, om jeg nå faktisk ender opp å jobbe i f.eks miljøvernsdept. (jeg har søkt jobb der allerede); så er det så uptight at jeg synes det er Ryanairtendenser at jeg ikke får et vanlig glass, men plastikkglass. Med en gjennomsnittlig inntekt på rundt 420k i året vil jeg anse det som en helt gjennomsnittlig jobb i Norge. Ikke er man kjendis, statsråd eller i media generelt hvor image har noe å si. Det er mulig det foregår en omvendelse jeg ikke kjenner til, og at jeg lever i studentbobla enda, men jeg smaker ikke forskjell på vinen når jeg drikker den fra first price hvite plastikk-glass på hytta innimellom, vs. krystallglassene hjemme. Den eneste forskjellen er at jeg føler meg marginalt mer snobbete når jeg drikker av sistnevnte - så det jeg konkluderer med at det helst er stoltheta og ikke smaken som har fått seg et slag bak knærne her.

  Alternativet kan jo også være at SAS hadde fortsatt som før, gått konkurs og Norwegian i en periode var ene-tilbyder i Norge fram til restene av SAS hadde vokst fram til noe som neppe tilba gratis alkohol på krystallglass de heller.
   
  Fnate liker dette
 14. Scanflyer

  Scanflyer Aktivt Medlem

  Innlegg:
  136
  Likes mottatt:
  65
  Bonuspoeng:
  28
  Til de av dere som er superduper happy for at SAS endelig serverer "suppe" i kantina.
  I dag så jeg (helt ufrivillig) hvordan denne "suppa" tilberedes.

  For å ikke ødelegge fremtidige "suppe" opplevelser for dere andre skal jeg holde meg til å si at det kan sammenlignes med den metaforen om hvordan pølser bli laget.

  Happy slurp!
   
  tommy777 and Fnate like this.
 15. vegardg

  vegardg Senior Medlem

  Innlegg:
  531
  Likes mottatt:
  1,266
  Bonuspoeng:
  93
  Takk. Jeg hadde akkurat helt i meg ei skål.
   
  tommy777 liker dette
 16. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,488
  Bonuspoeng:
  113
  Det er vel ingen som egentlig vil vite hvordan industriell mat blir til. ;)

  På den andre siden var jeg for første gang på denne Finnair kantina... De bruker nok litt store bokstaver. Utvalget til SAS er ikke særlig dårligere. Finnair har mer fresh mat, mens SAS er litt mer muk-boller og syntetisk skinke. Men av viner og sånt er det same-same.
   
 17. milehigh

  milehigh Senior Medlem

  Innlegg:
  1,541
  Likes mottatt:
  1,452
  Bonuspoeng:
  113
  Poenget var imidlertid kun at en FA nærmest irettesetter en passasjer og forklarer at det ikke er "classy" å drikke fra en musserende småflaske. Jeg ville aldri klaget på et plastglass- altså med mindre jeg på en nedlatende måte ble tvunget til å bruke det. Kanskje de hadde spart mer penger om alle gjorde som meg og drakk av flaska;)
   

Del denne siden