Et tørrkokt, kompakt og iskaldt hvitt fiskestykke helt fullt av små og mellomstore bein, servert i en trang kube på en seng av harde byggryn og annet assortert tilbehør av ubestemmelig art. Umulig å rense, umulig å dele opp, umulig å spise.
Dette var dessuten absolutt alt av mat som SAS tok seg bryderiet med å servere i Plus på den 5,5 timer lange flighten FNC-ARN. De hadde ingenting av det som ellers sto som muligheter på menyen, herunder 'pizzaen' eller sandwich. Dersom vi ikke hadde tatt med rikelig med medbrakt, så hadde både vi og ikke minst et og et halvt-åringen ankommet Stockholm rimelig utsultede.
Til forskjell, serverte TAP et utmerket biffstykke i Biz på OSL-LIS og dernest en ytterst delikat smørbrødanretning på LIS-FNC (med påfyll). Vi fikk mer og bedre mat på én time og et kvarter av TAP enn på 5,5 timer med SAS.
Man kan trygt si at mitt valg om å i størst mulig grad unngå SAS på ruter utenfor Norden med mindre det er absolutt tvingende nødvendig sto seg med glans, og SAS Plus ser jeg ingen grunn til å fly verken i eller utenfor Norden.
Last edited: 26. mai 2018