Tallinn

Tråd i 'Reisemål' startet av Darkcho, 14. jan 2015.

 1. Darkcho

  Darkcho Veteran

  Innlegg:
  2,158
  Likes mottatt:
  2,971
  Bonuspoeng:
  113
  Hei,

  får opp at jeg trenger pass når jeg sjekker inn på en flight til Tallinn, stemmer dette? Trodde Estland hørte med i schengen avtalen og derav var fritatt? Får ikke sjekket inn på flighten via appen.
   
 2. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,188
  Likes mottatt:
  2,370
  Bonuspoeng:
  113
  Hvis du er norsk statsborger så er passer ditt uansett den eneste gyldige formen for legitimasjon utenfor Norden.
   
  Kjakan liker dette
 3. Darkcho

  Darkcho Veteran

  Innlegg:
  2,158
  Likes mottatt:
  2,971
  Bonuspoeng:
  113
  Helt innforstått med det, men lurte altså på om det er passplikt her ala USA ved innsjekk.
   
 4. Avixlo

  Avixlo Veteran

  Innlegg:
  1,515
  Likes mottatt:
  6,355
  Bonuspoeng:
  183
  Da er det min tur å besøke den estiske hovedstaten for første gang
  Reisen er 27.02 til 2.3 så altså ikke så altfor lenge til.

  Noen med noen tips til hva som kan gjøres disse dagene både i Tallinn by og i område rundt? Vi er to stykker som skal reise i begynnelsen av 20 årene. Vi begge liker historie så det skal kunne underholde oss.

  Men tips til hva som kan gjøres i Tallinn disse dagene tas imot med takk
   
 5. gryteknut

  gryteknut Nytt Medlem

  Innlegg:
  35
  Likes mottatt:
  26
  Bonuspoeng:
  18
  Jeg vil absolutt anbefale filmen `Torsk på Tallinn` før du reiser, spesielt hvis du er fan av Robert Gustafsson.
  God tur!
   
  Tjo and Avixlo like this.
 6. Jorge

  Jorge Veteran

  Innlegg:
  1,586
  Likes mottatt:
  2,004
  Bonuspoeng:
  113
  Hvis du vil komme deg litt ut av gamlebyen så er denne restauranten og andre barer og restauranter i området rundt å anbefale:

  http://www.fhoone.ee/en/main-menu/
   
  Avixlo liker dette
 7. WannaBeFrequentFlyer

  WannaBeFrequentFlyer EBG

  Innlegg:
  1,150
  Likes mottatt:
  1,113
  Bonuspoeng:
  113
  Peter den store satte opp en "hytte" i Tallin.. Er noen år siden jeg var der.
  https://www.visittallinn.ee/eng/visitor/see-do/sightseeing/pid-174742/peter-the-great-house-museum
   
  Avixlo liker dette
 8. Trillekoff

  Trillekoff Medlem

  Innlegg:
  70
  Likes mottatt:
  41
  Bonuspoeng:
  18
  Vil sterkt anbefale Sjøflyhavn-museet (Sea Plane harbour), som er et museum med fly, båter og andre farkoster knyttet til Estland og østersjøen. Ganske nytt museum som er vel verdt et besøk!
  http://meremuuseum.ee/lennusadam/en/
   
  OyvindN, Avixlo and Jorge like this.
 9. Upsaker

  Upsaker Fastboende InsideFlyer Skribent

  Innlegg:
  5,570
  Likes mottatt:
  12,336
  Bonuspoeng:
  293
  Anbefaler å spise på Rataskaevu 16 og Farm.
   
  Avixlo liker dette
 10. jgroneng

  jgroneng Veteran

  Innlegg:
  4,135
  Likes mottatt:
  11,220
  Bonuspoeng:
  183
 11. Satyv

  Satyv Senior Medlem

  Innlegg:
  512
  Likes mottatt:
  1,186
  Bonuspoeng:
  93
  KGB museumet som Jgroneng nevner er kult!

  Ellers ligger dette veldig sentralt. https://linnamuuseum.ee/en/kiek-de-kok/

  Kommer litt an på hva dere vil gjøre her, men hvis formålet er en fest og mye god mat så er det endel veldig bra alternativer her.

  Biff: https://argentiina.ee/?lang=en (Beste steakhouse i byen, ferdig snakka) Ligger noen minutter vekk fra gamlebyen og vekk fra liv og røre, men best biff.

  Burger: https://www.onesixty.ee/onesixty_eng.html Veldig god burger en liten meny, men alt er godt. Stilig og kult lokale og endel god øl.

  Sportsbar: https://olearys.ee/en-us/kristiine-event-center/ Nesten helt ny, uten sidestykke den beste sportsbaren i Tallinn. 8 bowlingbaner, basket court, 3D spill, arcade spill, 2 stk 22" shuffleboard, biljard og en diger "kinosal" som viser fotball med sofagrupper oppover som et slags amfi. Kanonbra, alt er nytt og fint. Bra utvalg i øl og standard "O'Learys" meny.

  Drinker: https://www.facebook.com/parrotminibar/ Type "Speakeasy" bar med kanobra drinker. Veldig god mat på gateplan, i en type matbar, små retter, men veldig smakfulle og delikat anrettet. Drinkbaren ligger i kjelleren, man kommer ned via klesskapet! Veldig speiell plass, men kvalitet i alle ledd. (Drinkene tar litt tid, men det er fordi de lager de skikkelig)

  Eventuelt har du Whisper Sister. https://www.facebook.com/whispersisterbar/ Vanskelig å finne, fordi de har ingen reklame, kun et lite metallskilt på døren. Du må ringe de for å komme inn! Men prisvinnende bartendere fikser kanonbra drinker der også. Både her og på Parrot Minibar er det lurt å booke på forhånd.

  Øl: Estland har blitt enormt store på craftbeer og craft cider! Veldig bra utvalg MANGE steder, så hvis dere er glad i øl er Tallinn en veldig bra destinasjon. Jeg liker BrewDog bar godt, minimalistisk stil, men kunnskapsrike bartendere.

  https://www.brewdog.com/bars/worldwide/tallinn Bra utvalg av kvalitet både Estisk og internasjonale øltyper. Men de har selvfølgelig mest Brewdog. (som seg hør og bør)

  Vin: https://www.timetowine.ee/time-to-wine_eng.html Ingen over og ingen ved siden av "Time to Wine" når det kommer til valuta for de hardt opptjente Euroene du skal bruke. De har et vanvittig bra utvalg til en meget bra pris i forhold til de andre vinbarene/restaurantene i Tallinn. De har viner i alle prisklasser og endel eksklusive viner som er vanskelig å få tak i. F.eks Sassicaia og Ornellaia. De har et par vinskap på bakrommet med viner som ikke står fremme, bare spør om få ta en titt.

  Fine restauranter: Rae Meierei (Dvs denne er fin, men allikvel litt uformell) veldig god mat til konkurransedyktige priser. De lager egne oster (jepp, meieri = Meierei) som er veldig gode. I helgene har de også en litt bortgjemt drinkbar som heter "Vodka Museum" innerst i lokalt inn en dør som er vanskelig å få øye på hvis man ikke vet om den, men verdt et besøk.

  https://www.nch.ee/ Noa Chefs Hall ligger litt utenfor sentrum, men sannsynligvis den beste "fine dining" restauranten i Estland. At den ikke har Michelinstjerne handler sannsynligvis om fordommer og nedprioriteringer av Estland. Jeg har spist på mange restauranter Italia, Spania og Frankrike med stjerne som er totalt ufortjent. Denne hadde fortjent.

  http://www.artpriori.ee/ Veldig bra restaurant, med god mat og bra utvalg i vin. Ligger sentralt til.

  Lokasjoner for byvandring: Telliskivi og Rotermanni. Masse bra restauranter og butikker i Rotermanni nyvitalisert fabrikkområde, Telliskivi er litt mer "hipster strøk" men veldig allright plass med flere bra og uformelle restauranter. (F Hoone som er nevnt av @Jorge ligger i Telliskivi, bra restaurant det altså) Gamlebyen er fint å spasere rundt i, men overpriset på de fleste restaurantene.

  God tur. :)
   
  KristianR, Bolle, Kristian and 8 others like this.
 12. Avixlo

  Avixlo Veteran

  Innlegg:
  1,515
  Likes mottatt:
  6,355
  Bonuspoeng:
  183
  Takk for mange gode forslag her! Vedkommende jeg skal reise med er ikke så veldig alkohol person, men jeg er nok mer så noe av dette skal jeg prøve å få testet.

  Formålet med turen er ut å reise og oppleve steder vi ikke tidligere har opplevd. KGB museum i Tallinn traff midt i blinken for den jeg skal reise med, så det blir definitivt et besøk der
   
 13. Satyv

  Satyv Senior Medlem

  Innlegg:
  512
  Likes mottatt:
  1,186
  Bonuspoeng:
  93
  Mat må dere ha uansett om dere er på fylle eller ikke. :D

  God tur, fin plass.
   

Del denne siden