Etter enda fleire hundre treningstimar så var det tid for eventyr igjen Kjører på med eit litt «uvanlig» reisebrev her på IF igjen. Denne gongen skal me forsøke og nå toppen av Manaslu, 8163moh. Det 8høgaste punktet på planeten. I følge sanskrit så betyr Manaslu «Åndenes Fjell» Utreisa er slik: OSL-IST-KTM TK C Heimreisa: KTM-CCU-SIN-FRA-OSL AI C, SQ C, SK «C» Heimreisa kan fort bli endra viss me er tilbake tidlegare. Men SQ C er jo sjølvsagt fint. Turen starta i går med at svigerfar kjørte oss til Asker, så tok med Flytoget til OSL og overnatting på Radisson RED. Sit i skrivande stund ombord hjå TK, litt forsinka sidan folk ikkje klarar og gå til sida og lasting av håndbagasje. Veit ikkje så masse det blir av oppdatering undervegs, men skal prøve. Blir også oppdatering på min Instagram story undervegs, ein kompis skal styre den når me ikkje har dekning. Går alt etter planen når me toppen ca slutten av månaden. https://www.instagram.com/snusmumrikkenadventures/
Fekk oss litt middag på Radisson Red i går. Var svoltne hadde jo bare eti frukost og lunch, samt litt stress med siste del av pakking og jobb for oss begge. Etter og ha tatt ut svinedyr dollar med kontant påslag og ordna «pass/visum» bilder på terminalen så fekk med oss mat. Blei enkelt og greit burger og dessert, eit forsøk på og feite seg opp litt no. Betjeninga på restauranten stressa noko jækleg, tydeleg lite erfaring eller mykje folk. Var eit par litt bortanfor oss som klaga noko jækleg, veldig usmakelig oppførsel. Heilt greit og sei frå når biffen var godt stekt og dei bestilte medium. Men klaga også på at drinkane kom frå ei maskin, på prisen, på korleis dei åpna vinen o.s.v…. Jada, kan tildels være enig, men det er dyrt på ein flyplass. Peppes tar jo 159,- for 3stk pizza slices. Personleg så syns eg det er heilt greit og sei frå på ein ordentleg måte, men viss respekt for dei som serverar maten. Er jo ikkje dei som lagar den. Har sjølv sagt i frå om overstekt biff, har f.eks få fått gratis dessert utan og spørre.
Så var dagen her, dagen me har trena mot og forberedt oss på. Me har til og med rigga opp aluminiumsstigen og øva på det. Me sjekka inn 93kg bagasje! 7kg er godteri/nøttar etc + litt sognemorr og anna spekepølse og ca 5kg havregryn. Har også med masse medisin, sjølvsagt for astma/diabetes men også antibiotika mot diverse, medisin mot kvalme(slik at me fortsatt for i oss mat) medisin for mild høgdesjuke og for og forebygge høgdesjuke og mot alvorleg høgdesjuke. Sjølvsagt også Paracet, Aspirin, Imodium, Ibux, Voltaren krem, Ido Form etc. Målet er jau at me brukar så lite som mogleg, men det er ein del av beredskapen Ved innsjekk fekk me greie på at grensa var 100kg, så det passa jo bra. Dama som sjekka oss inn surra litt og gløyme priority tag på bag 1, satte kabin bagasje tag på bag 2, business class tag på bag 3 og priority tag på bag 4 Jaja, ho var veldig hyggeleg og beklaga veldig så det fekk gå. Trur eg har blitt sjekka inn av samme dame før også. Me fekk ikkje bytta til seter saman, så blei over midtgangen på OSL-IST. Ein liten tur innom hjå SAS for frukost, så vart det litt kaos boarding på F gates. Men blei prioritert når me først kom inn i gateområdet.
TK hadde equipment change tidlegare i veka, så me sit ikkje lenger sammen. Men det går bra, me skal jo tross alt bu tett den neste månaden. Det var A321Neo denne dagen, 2-2 config i biz. Ein er jo alltid spent på glutenfrie måltid men den det overraska positivt i dag. Spørsmålet er jo om madammen får det samme på neste flight. Min starter med dessert og eit glas bobler, anar ikkje kva det var. Litt søt, men ellers god. Madammen fekk kylling, salat, frukt. Madammen fekk så lam til hovedrett Sjølv gjekk eg for heimelaga pasta med mozarella etc. Me hadde begge tyrkisk raudvin til hovedretten som slett ikkje er så verst. Må sei at sjølv om TK har widebody på nokon rutene i Europa så er TK sitt biz produkt kanskje blant det beste i Europa, rektignok flyr dei jo bare til IST. Men det er vertfall bra både på soft og hard produkt. Servicen på dagens fly var også veldig bra. Fant meg ein dokumentar om Everest Her er litt av menyen
No sit me i loungen på IST, foreløpig i gull delen. Er biz delen betre? Eller det samme? Flyet til KTM er forsinka 1t 40min p.g.a force majure/operational reasons. Me får sjå korleis det går. Var vel ein tråd her angåande forsinkelse med TK?
Har no testa begge, matutvalget er likt. Men i business-loungen er det golf simulator, fly simulator og denne kule globusen der du kan tracke alle flya til TK worldwide. Såg ikkje dette i gull loungen? Eller kanskje eg er blind
Litt forskjellig, litt at den var på hausten slik at ein hadde lenger tid og spare $ og trene. Samt at det er enklare logistikk, og dermed eindel rimeligare enn andre toppar. Riktignok er den heller ikkje veldig teknisk vanskelig, men litt skredutsatt. Til sjuande og sist så er det jo været fjellet kastar etter deg som betyr så hardt fjellet er. Såg opprinnelig på Cho Oyu, men Tibet har øka kostnad på permits ekstremt etter pandemien. Samt vanskeligare logistikk gjer at heile ekspedisjonen tar lengre tid, igjen økt kostnad, lenger fri fra jobb etc.
God tur! Jeg har diabetes selv, og må si det står stor respekt av å legge ut på slike turer med de ekstra utfordringene dette innebærer.
Tusen Takk! Det er madammen som har diabetes (type 1) har sjølv stor respekt. Men me har brukt mange år på og lære oss og leve med det. Det er mange detaljer som må på plass, har no eit veldig bra system. Einaste som me ikkje fekk tak i var Afrezza inhalerbar insulin da den ikkje er godkjent i EU. Men har bra systeme for og unngå at insulin fryser. Så er det jo i tillegg alle dei andre tinga, me korleis kroppen reagerer mat o.s.v. Som gjer at me har med eindel mat sjølv.