Ubehagelige/rare folk i business class

Tråd i 'Bonusfeber Lounge' startet av Ida, 01. april 2014.

 1. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg vil beskrive meg selv om respektfull, men "konservativ inni meg". Dette innebärer at jeg ofte er meget ille berört av andres oppförsel, mens jeg sitter stille og later som ingen ting. That's why we got the internets, right? Lettere inspirert av mine siste flyturer (i 2014) og ikke minst "Rants of a sassy stew" som postet dette innlegget i dag: http://rantsofasassystew.com/2013/09/feet-on-planes-stop-the-madness/ - så åpner jeg for en tråd hvor man kan fortelle om alle de mest ubehagelige opplevelsene man har - gjerne på business class fordi der forventer man trossalt hakket mer av folk enn "baki der".

  Noe jeg har observert, särlig hos Lufthansa, er at "uansett hvor i verden man flyr" så er det indiere (og/eller omliggende nasjonaliteter) som på död og liv skal traske rundt - barfot - ombord i flyet. Det er egentlig så ekkelt at jeg får grösninger bare av å skrive det (lider nok delvis av "podophobia"). Men greit nok, de er på economy class, hva annet kan man forvente....

  Derimot - mannen (vestlig, important businesslooking kar) som satt bak meg på Swiss International Business Class - hadde jeg forventet mer av. Men hva gjorde han? Han satt hele boardingen og takeoffen med beina sine hengende over setet mitt. Sokkekledde, endog, men antakeligvis svette ekle sokker. Det var ikke de man fikk i amenitykittet.

  Kom meg gjennom grusomheten ved å fokusere videre UT av vinduet.

  Hva er din verste opplevelse av medpassasjerer ombord?
   
  tommy777 liker dette
 2. TommyL

  TommyL Aktivt Medlem

  Innlegg:
  386
  Likes mottatt:
  170
  Bonuspoeng:
  43
  De beina skulle fått bein å gå på...det er så mye rart man ser at noen ganger har jeg vanskeligheter med å tro mine egne øyne.
  En ting som irriterer meg grenseløst, men som egentlig ikke berører meg direkte, er voksne folk som har bena godt plantet oppover bulkhead'en, gjerne med sko på, eller barbeint. Vet ikke hvorfor, men blir utrolig irritert på disse. Lurer på om de gjør dette på stueveggen hjemme?
  Samt voksne som ikke engang gidder å gjøre et forsøk på å temme ADHD ungene sine.
   
  Last edited: 01. april 2014
  Anton and tommy777 like this.
 3. Cecilie

  Cecilie Se! Jeg sitter i en flymotor.

  Innlegg:
  2,191
  Likes mottatt:
  2,356
  Bonuspoeng:
  113
  Ei dansk kjerring som skrek og hylte seg til plass i (den gang da) SAS economy extra på SK907 fra Oslo til New York. Makan til udyr har jeg sjeldent vært borti før. Kudos til besetningen som taklet henne, selv om jeg overhørte en ikke altfor pen omtale av vedkomne, baki galley senere på turen. :p

  Folk som tasser til lavatory (særlig kanskje i economy, pleier å være litt greiere i business) iført kun sokker. Jeg blir like målløs hver gang jeg ser det.


  (Edit: altså ikke KUN sokker. Men sokker uten noen form for fottøy utenpå :p)
   
  Last edited: 01. april 2014
  Robert H liker dette
 4. EB

  EB Forum Kaptein

  Innlegg:
  753
  Likes mottatt:
  431
  Bonuspoeng:
  63
  Var ikke videre imponert over tidligere sosialminister Tove Strand Gerhardsen som på en sommerdag i singlet, og barbeint med føttene opp på veggen foran seg spiste (slafset) i seg pølse med rekesalat... Riktignok lenge siden...men glemmer det aldri. Manglet bare en aldri så liten pøserap.
   
 5. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,486
  Bonuspoeng:
  113
  Barfot er no-go altså. Jeeez.

  Ellers er vel mitt favoritthatobjekt disse to:

  1) De som bare måååå lese avisen i full bredde (vrir ikke rundt) i midtsetet, slik at halve armen er over bordet og kaffen min.

  2) Dem som mååååå kjøre albuen i nyrene mine. Det er ok om du er stor, men man har disse midtarmlene krigerne altså. Jeg gidder ikke. Jeg trekker til meg armen og lar dem sitte der og krige. Men ca 10% av dem følger etter deg med albuen når du trekker deg tilbake. De tar alt det du gir, så du hele tiden har dem klemt inntil deg. Daaaaa... Daaaa er det full nedsmelting hos Fnatstadbråthen, og ved føste anledning når de tilfeldig løfter albuen så er min albue der. Hardt og den forlater aldri armlenet om det så er en 8 timers flight og blæra er ved å ekslodere. :)

  Men så lenge jeg ikke har noen i midtsetet skal det rimelig mye til å gjøre meg sur.
   
  Scanflyer, Ida, EB and 3 others like this.
 6. andyp

  andyp Medlem

  Innlegg:
  95
  Likes mottatt:
  82
  Bonuspoeng:
  18
  Har stort sett vært heldig med klientellet, men har også opplevd "sure barfot" på tur.
  Merkeligste var vel han som satt med en Stetson cowboyhatt på seg hele veien fra SIN til CPH med SAS i sin tid...
   
  Fnate liker dette
 7. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  Stetson ruler!

  Mye møkk her i USA, særlig AA sitt klientell i Domestic First på første rad med gule pedaler på bulkhead. Ewwwwww..

  Jeg har også lite til overs for folk som absolutt skal ha vindusshaden åpen hele flighten, særlig på longhaul. Så har du de som åpner shaden hver halvtime. Fruen er herlig. En gang sa hun "What the heck is he doing? Checking for bogies???" Face it, på 41K fot er det relativt lite å se på mesteparten av tiden.
  Amerikanske selskaper og også BA er folk flinke til å dra ned shadesene så folk slipper å ha sola i trynet/på iPaden som igjen skinner videre via glass etc. I First, er det jo obligatorisk å ha ned shadesen, men på Business, ofte med LH og SK, er det alltid noen som absolutt skal ha den åpen. På shorthaul i Europa, har jeg begynt å velge vindusseter selv om jeg foretrekker midtgang for å ha kontroll på shadesene ;)

  Ellers har jeg følgende observasjoner fra mine siste flighter

  UA First FRA-ORD. Bekkmørkt, ingen kontakt med noen andre passasjerer. Ikke noe bråk, herlig.
  BA WT+ ORD-LHR. Nattflight. Mor og datter feit og bælfeit slo til på 150 daler for å oppgradere og vagget inn. Kabinen var halvfull, inkludert en heeeeeel fireseter foran, men mor og datter ville selvsagt sitte aisle to aisle med meg ved vinduet. Det var åpenbart mors 3. flytur og første med AVOD. Dattera brukte en halvtime på å vise mora hvordan man bruker AVOD, men det hjalp ikke, så dattera campet over mora ca. halve flyturen. Mor kunne ikke a) åpne bordet som er mellom setene i WT+, b) finne lysbryterne c) røkka ut headsetet ut av pluggen 1286 ganger og jeg måtte hjelpe henne å plugge den inn igjen hver eneste gang. N I C E. I tillegg hadde jeg en apekatt med null partyblære bak meg som fant ut at setet mitt var genialt å bruke som håndtak for å få rævva si ut av setet hver gang han skulle på dass. HATER det, men det slipper du jo selvsagt på biz.
  BA Club LHR-ORD. Vel, er man to i klinesetene, har du jo fullt privatliv. No sweat.
  BA Club LHR-JNB. Nattflight. En jævel skulle ha på ikke ett, men to av lysene når folk sover. Han synes også det var greit å gjøre knebøy i midtgangen og holde seg i den elektriske divideren mellom mitt sete og hans sånn at den ble dratt ned to ganger.
  BA Club ORD-LHR. Nattflight. Ei dame med alt for lite hjerne synes det var greit å ikke bruke headset på iPadn sin. Siste episode av Glee dro på for full musikk. Etter to rolleyes igjennom luka, måtte jeg ta en "Excuse me, can you please wear your headsets, thank you"
  BA First i januar. Mørkt, stille og ingen forstyrrelser

  Konklusjonen blir: F er tingen for optimal komfort, stillhet og stail. Biz er bedre, men langt fra perfekt. Glem resten :p
   
  Last edited: 01. april 2014
  Ida liker dette
 8. AndersB

  AndersB Reisende

  Innlegg:
  1,883
  Likes mottatt:
  1,035
  Bonuspoeng:
  113
  Du glemte en ting: Holde deg unna mine dagflighter! Jeg kan ikke fordra å sitte i halvdårlig innelys på dagflighter. :p
   
  SASDC8, Kimmam, tommy777 and 2 others like this.
 9. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,486
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg hater dagflighter i det store og det hele. Så du sliter ikke med meg.
   
 10. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  Du har jo lampetten over hodet ditt.
   
 11. Henshaw

  Henshaw ID Traveller (ish)

  Innlegg:
  266
  Likes mottatt:
  169
  Bonuspoeng:
  43
  Har det seg jo slikt at en lampe i taket ikke helt kan måle seg med naturlig dagslys. Syns ofte at det kan være mye fascinerende å se ut vinduet også jeg da
   
  AndersB and Ruby like this.
 12. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  Helt klart, men ett businessete har ofte opp til 3-4 vinduer. Av hensyn til folk som vil sove/se på film/ikke ønsker sol midt i pæra, kommer det mer enn nok naturlig dagslys igjennom det vinduet du ser rett fra setet ditt
   
 13. LN-FHU

  LN-FHU Freaked out member InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  2,503
  Likes mottatt:
  2,341
  Bonuspoeng:
  113
  Ikke hvis du reiser sammen med JRL...... da kan det fort bli mye å myse gluggene på slik at du ikke får sove :D:D:D
   
  Fnate liker dette
 14. Bizflyer

  Bizflyer Senior Medlem

  Innlegg:
  3,795
  Likes mottatt:
  2,926
  Bonuspoeng:
  113
  Det får da være måte på sutring Tommy!
  Hvis jeg reiser i C eller F har jeg betalt like mye for billetten som det du har. Og hvis jeg vil ha shaden oppe, sitte å drikke tøyesvann og se film med lyset på hele natten, skal jeg ha lov til det. Hvis du vil sove kan du putte plugger i øra og et damebind over øya og slutte med å oppføre deg som prinsessa på erten. ;)

  Jeg synes det er griseirriterende å sitte på Thai sin avgang fra Europa på tidlig ettermiddag når de allerede kl 1530 norsk tid slukker lyset og sier godnatt. Hvis jeg vil hygge meg med god drikke og lett konversasjon med sidemannen skal jeg ha lov til det. Husker en gang på KLM for mange år siden. Foran i nesten på Jumboen satt en familie på 4. Ingen tvil om at mor var sjefen i familien. De hadde 2 døtre på 8-10 år som satt pent i sine hvite bluser og perlehalsbånd. Far var tydeligvis en tøffel. De la seg til å sove så snart maten var ryddet bort. Det var enda tidlig (20-ish) og jeg og sidemannen var klar for noen G/T's. Lyset var slukket i kabinen og vi hadde på et lys fra panelet over. Vi satt 3 rader bak dem. Det var tydeligvis ikke godt nok for hønemor. For etter 5 minutters forsøk på å sove toget hun ut og ga oss et stygt blikk. Kom tilbake igjen og ikke lenge etterpå kom en F/A og fortalte at fruen på rad 1 var redd hennes barn ikke fikk sove, og lurte på om vi kunne være litt stille. Under lovnad om å komme med en GT til, slukket vi lyset og hadde kun lyset av inflightshowet og hvisket oss i mellom. Det var heller ikke nok, så da kom kjerringa direkte til oss og ba oss sove for her skulle det være stille. Jeg skal love at den kjerringa fikk høre det fra meg da, på et meget høflig vis naturligvis om øreplugger, lukke øya, om å betale like mye for billeten osv. Hun toga ut til F/A'en igjen, som ikke viste seg igjen, men kom flirende med nok en G/T til oss.

  Folk må gjerne sove når det skal være, men ikke forvent at jeg skal gjøre det samme som dem fordi det passer dem best. Da blir jeg grumpy! Skulle jeg hatt en dagflight fra Asia og hjem, skulle jeg sannelig ikke ha nede noen shades. Det er dagtid og jeg ville nok ha jobbet eller hygget meg, og da passer det særs dårlig med en bekmørk kabin.

  Av andre sære opplevelser husker jeg en gang i 2 etg på en KLM Jumbo hjem fra LAX. På raden bak meg var det en familie som hadde med katt i bur. Den rauta hele fokkens flyturen. Det ble irriterende etterhvert.

  Av dårlig oppførsel vil jeg trekke frem en eldre norsk dame som har vært mye fremme i mediene. Har bodd mange år i Frankrike og var en effektiv forhørsdommer der nede visstnok.
  Dette var på en Lufthansa fly fra FRA til OSL, og damen forlangte VIP behandling. Hun reiste sammen med det jeg oppfattet som hennes gamle far. Hun forlangte å komme først ombord. De ble derfor bedt om å vente på innsiden av innsjekken til alt var klart. Kom vel ombord omtrent samtidig med dem da det tok litt tid med gamlingen. Hun ba da om å få sitte på rad 1, for det pleide hun alltid. Fikk da beskjed om at den raden desverre var opptatt, så hun måtte ta til takke med rad 3. Dette ga hun klart uttrykk for misnøye med. Så måtte hun bruke mobil før avgang og bablet i vei. Dette likte F/Aen dårlig og ga beskjed om at dette ikke var lov. Da ble hun enda surere og sa at det var siste gang hun skulle fly Lufthansa da SAS tillot dette før pushback. Igjen prøvde hun å få flytte frem til rad 1, da den enda stod tom, men ikke mer enn hun fikk sagt det kom Ole Einar Bjørndalen og kona inn og satte seg der. Makan til oppførsel skal man lete lenge etter. Blir helt anti hver gang jeg ser kjerringa på TV.

  Jau jau! Bare 6 dager til neste F tur. Da med shades'a åpne, lyset på og masse tøysevann i glassene!:D:p:D:p
   
 15. TommyL

  TommyL Aktivt Medlem

  Innlegg:
  386
  Likes mottatt:
  170
  Bonuspoeng:
  43
  Må si meg enig i at på en dagflight så er shades fritt frem til å ha åpne. Men er det sol, så kan man jo vise litt hensyn, og trekke den ned litt.
   
  Bizflyer liker dette
 16. Fnate

  Fnate Halvstudert Røver

  Innlegg:
  3,558
  Likes mottatt:
  6,486
  Bonuspoeng:
  113
  He he he. Ser tråden virkelig er på gang nå.

  Jeg ser at jeg tok denne selfie'n med vindusgluggene åpne, den 10. Oktober. 2013
  [​IMG]
  Er det feil det da liksom?

  Eneste feilen jeg ser er at jeg ikke hadde champagnebordet nede.
   
  SASDC8 liker dette
 17. Ida

  Ida Spoiler mixer

  Innlegg:
  3,422
  Likes mottatt:
  2,886
  Bonuspoeng:
  113
  Ikke alle er like enige. Nå går det stort sett greit, men for meg har shadesen på fly vært en fullstendig no-no å ha nede, uansett dag eller natt. Flyskrekk iblanda kontrollbehov gjør at tanken på å lukke igjen den ene lille greia som gir comfort (å nistirre ut av vinduet) helt utelukka. Noen ganger kan slike greier ha en annen årsak enn alt folk gjør det for å være irriterende :p
   
 18. Martin Foss

  Martin Foss Senior Medlem

  Innlegg:
  498
  Likes mottatt:
  410
  Bonuspoeng:
  63
  Sitter du sånn hjemme også?
   
  tommy777 and Fnate like this.
 19. Henshaw

  Henshaw ID Traveller (ish)

  Innlegg:
  266
  Likes mottatt:
  169
  Bonuspoeng:
  43
  Ja så klart, holder med en åpen for min del i det minste
   
 20. tommy777

  tommy777 founder Offisiell Representant Admin

  Innlegg:
  4,738
  Likes mottatt:
  6,356
  Bonuspoeng:
  113
  Derfor jeg holder meg unna Asiana, he he.. Hos ANA skal du slite tungt med å myse ut vinduet dersom du er i Square ;)

  Tror nok heller noe i midten er gjeldende på dagflighter. Flyvertinnene er flinke til å dra ned shadsene som ikke er i bruk, det vil si de 2-3 andre i nærheten av ditt sete som du ikke bruker. Det skaper en bedre balanse for de som er på jobbtur som er sliten og på vei hjem. Jeg hater å si det, men majoriteten av flightene jeg tar i F og C er på vei til/fra møter, så jeg drikker ikke og etter 3-4 dager i Europa med lite søvn, er ikke første tingen på lista å bøtte nedpå mer enn ett glass Champers i loungen og to natta GT på flyet hjem. ;)

  Når det gjelder folk på tur til hønehustur med "I Love Pattaya" capsen på og Cognacen til 1500 spenn rett i kaffen, har Bose for lengst knekt koden for det problemet, det bryr ihvertfall ikke meg. ;)

  Og skal man ha party, er jo løsningen enkel: Kjøp alle setene oppe på en Lufthansa 747, been there done that. Merk Baileys flaska. Johnny Bluen står på dørken ;)  [​IMG][​IMG]
   
  Ruby, Jørgen and Henning like this.

Del denne siden