Visum til Kina.

Tråd i 'Reisemål' startet av Fredrik81, 11. mars 2016.

 1. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,252
  Likes mottatt:
  1,840
  Bonuspoeng:
  113
  For meg så virker hele prosessen for å få seg en lang helg i Beijing eller Shanghai lang og kostbar. Litt lettere for dere som bor i hovedstaden. Det har jo blitt gjort noen kukstykker ovenfor Kina så vi er vel ikke akkurat på vennelisten heller.
  Av Asia destinasjonen til SAS så er det kun NRT og BHK jeg ser som aktuelle. Her ordner man noen papirer når man lander så er alt i boks har jeg forstått. Er det flere som har samme oppfatningen?
   
 2. dangerdoof

  dangerdoof Nytt Medlem

  Innlegg:
  4
  Likes mottatt:
  5
  Bonuspoeng:
  3
  Har to-tre turer til Kina i året.
  For første gang siden han der typen fikk fredsprisen har jeg fått invilget årsvisum nå i februar. Ellers har jeg måtte søke hver gang. Bruker visumservice.no som gjør hele prosessen veldig enkel og grei. Koster noen hundrelapper riktignok, men ville brukt dem.
   
 3. MadsVaHa

  MadsVaHa Senior Medlem

  Innlegg:
  1,476
  Likes mottatt:
  1,830
  Bonuspoeng:
  113
  Bor ute i distriktet så da blir Visumservice benyttet. Har ingenting å utsette på de. Enkelt og greit, men det koster noen kroner som @dangerdoof skriver.
   
 4. Edin

  Edin Senior Medlem

  Innlegg:
  239
  Likes mottatt:
  478
  Bonuspoeng:
  63
  Ja. Prosessen med visum til Kina er for tidkrevende og kostbar for en langhelg, spesielt hvis du ikke bor i nærheten av Kinaambassaden.

  Det er veldig synd at vi som reiseglade, blåøyde, blonde, rike (og sikkert vakre) Nordmenn må gjennom papirmøller og gebyrer for å reise dit vi vil. Jeg kjenner jeg blir sur når Tyrkia krever visum av meg. Tror de at jeg har tenkt å flykte dit??? USA skjønner jeg litt, og de har onlinesøknader. Kina er vel en politisk "fuck you back" fra Nobelsprisen.
   
  Fredrik81 liker dette
 5. dangerdoof

  dangerdoof Nytt Medlem

  Innlegg:
  4
  Likes mottatt:
  5
  Bonuspoeng:
  3
  Hahaha :)
   
 6. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,252
  Likes mottatt:
  1,840
  Bonuspoeng:
  113
  Koster noen hundrelapper sier dere, har dere noen pris eksempler. Mener jeg fant en plass som kostet 1200-1500kr per pers. Og de ble passet utilgjengelig ca 2uker(1uke hos ambassaden). Blir et greit påslag når billettene er på tilbud til 3000kr.
   
 7. Travellingalf

  Travellingalf Ut på tur - aldri sur InsideFlyer Ambassadør

  Innlegg:
  3,441
  Likes mottatt:
  3,944
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg har bare vært i Kina en gang og det var før den akk så berømte fredsprisutdelingen, men det var ikke noe enklere for oss ute i distriktet da heller. Omstendelig og tidkrevende er vel fasit. Den gangen fulgte jeg alle prosedyrene til den kinesiske ambassaden i Oslo og det gikk forsåvidt greit, men jeg hadde aldri giddet det bare for en langhelg e.l. så lenge jeg ikke bor i området. Jeg vurderte også å bruke Visumservice e.l. den gangen, men syntes ikke det var verdt det. Men det er selvfølgelig mulig at det har blitt enda mer omstendelig (og tidkrevende og kostbart?) å ordne dette selv nå. Jeg mener at jeg den gangen måtte sende passet mitt rekommandert (?) til ambassaden og bl.a. legge med en adressert svarkonvolutt og kontanter for å betale for rekommandert retur av passet til meg.

  Men den skal de ha; I forhold til visumprosessen til India på den samme tiden så var det en lek å komme seg til Kina. Men nå har vel til og med India fått elektronisk opplegg for visum om jeg ikke tar helt feil.
   
  Chrisbgg and Fredrik81 like this.
 8. MadsVaHa

  MadsVaHa Senior Medlem

  Innlegg:
  1,476
  Likes mottatt:
  1,830
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg betaler 1200. Da bruker jeg visumservice. Jeg betaler gladelig de kronene enn å fly til Oslo og sitte på ambassaden en dag. Passet pleier å være tilbake innen en uke. Du kan søke ekspress behandling.
  Det blir noen kroner ekstra på den totale prisen på reisen. Men det sparer deg for mye tid og en eventuell flybillett til Oslo.
  Men for en langhelg ville jeg heller valgt Hong Kong.
   
  Fredrik81 liker dette
 9. Chrisbgg

  Chrisbgg Senior Medlem

  Innlegg:
  679
  Likes mottatt:
  1,056
  Bonuspoeng:
  93
  Kinesisk visum har etter min begrensede erfaring vært et ork av dimensjoner lenge før nobelgate..

  Jeg reiste 5 mnd i asia i ´09, og booket og bestilte visum via ambassaden i Oslo, sendte med T/R billett Oslo - Shanghai, med retur 5 mnd etter, og spesifiserte at jeg trengte 6 mnd visum(multiple entry) , som var noen hundrelapper dyrere. Betalte for 6 mnd, og tenkte alt var i skjønneste orden. Kom inn i Shanghai, reiste ut igjen, og reiste rundt i stort sett hele Asia, på retur fra Kuala Lumpur 4 mnd senere, kommer vi ikke med flyet. Visum er utgått... Ringer ambassaden i Oslo, som kommer med klassikeren. "Sometime we give 1 month, sometime we give 2 months, sometime we give 3 months, sometime we give 4 month, sometime we give 5 month, sometime we give 6 month."

  OK da.. det var den flybilletten, og mindre dager Kina..

  Enden på storyen var at Kina-Ambasaden i Kuala Lumpur var et helvete å få visum på. Fløy til Manila(Flydde med Harlem Globetrotters på AirAsia, det var et syn av dimensjoner... midtgang full i lange bein!) fikk visum til kina på 2 dager, og via japan, før hjemreise..

  Burde sikkert sjekket nøyere, var litt usikker på de datoene som stod i passet, men men, betalte jo for 6 mnd tenkte vi.. shit happens, men fikk 2 ekstra land på turen, så kan jo ikke klage for mye :)

  C
   
 10. Stigoo

  Stigoo Medlem

  Innlegg:
  32
  Likes mottatt:
  28
  Bonuspoeng:
  18
  Hjelp!

  Har bestilt turer til Kina før eg sjekka noko rundt visa.
  Eg ser at eg må møte personlig ved ambassaden pga mitt yrke. Kva med mi datter på 10 må eg ta henne med eller kan eg levere hennar søknad. Hadde vore greit å sleppe å sitte på ambassaden med ho når ho skal være på skulen. Nokon som har råd og tips?
  Må hotell være i boks før visumsøknad?
  Planen er to korte turar på nokre få dagar.

  På forhand takk.
  Får bestille Oslo mens det er på salg.
   
 11. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,252
  Likes mottatt:
  1,840
  Bonuspoeng:
  113
  Du må ha booket hotell og allerhelst ha en plan for oppholdet. F.eks ramse opp hva du vil se. Vet ikke om barn også må stille på ambasaden. Husk a ta vaksiner i god tid før reisen.
   
  Stigoo liker dette
 12. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  4,904
  Likes mottatt:
  4,949
  Bonuspoeng:
  113
  Kan ikke tenke meg at du må ha med din datter. Da jeg fikk visum til meg og min kone var det bare meg som leverte og meg som hentet.
   
  Stigoo liker dette
 13. Anton80

  Anton80 Senior Medlem

  Innlegg:
  408
  Likes mottatt:
  264
  Bonuspoeng:
  63
  Hvordan var nå dette igjen - Jeg har søkt visum til Kina for 8 dager siden. Men enda ikke hørt noe. Trodde man fikk en sms når man kunne hente? Eller var det slik at de sier hvor mange dager til du man hente passet, når man søker(Det gjorde dem nemlig ikke når jeg leverte søknaden)

  Er kanskje bare å ta seg en tur bort, kanskje er alt i boks allerede...
   
 14. chrt

  chrt EBD og litt annet ...

  Innlegg:
  146
  Likes mottatt:
  249
  Bonuspoeng:
  43
  Det står hentedato på kvitteringen din.
   
  Anton80 liker dette
 15. nonstop

  nonstop Aktivt Medlem

  Innlegg:
  142
  Likes mottatt:
  107
  Bonuspoeng:
  43
  Medforumister!
  Noen som vet sånn ca hvor lang tid det tar fra man søker til man kan hente visum? Det ser ut som jeg kommer til å være utenlands fram til 12 desember, planlegger å reise til Kina rundt 10 januar. Hvis jeg drar til 18 desember (mandag), tror dere visum kan være klart til 22 desember (fredag samme uke). Kunne jo prøvd visumservice, men det er kanskje litt risiko i forbindelse med treg postgang før jul? Hva ville dere gjort?
   
 16. ccurrahee

  ccurrahee Senior Medlem

  Innlegg:
  555
  Likes mottatt:
  953
  Bonuspoeng:
  93
  Nå bor jeg geografisk greit til for den Kinesiske ambassaden. Og har alltid fått visa i løpet av fristen som er satt ved levert søknad på ambassaden. Så for har det vært en sum penger og litt bortkastet tid.

  Derimot har russiske visa blitt vanskeligere. For 15-20 siden kunne en møte opp på ambassaden selv, så gjorde de det vanskeligere og krevde flybillett og hotellbestilling. Siste gang jeg skulle dit fikk jeg faktisk ikke levere søknad selv, men fikk beskjed fra ambassaden om å søke gjennom et reisebyrå eller liknende. Brukte Visumservice som riktig nok tar seg greit betalt, men som leverte raskt den gangen.
   
  nonstop liker dette
 17. nonstop

  nonstop Aktivt Medlem

  Innlegg:
  142
  Likes mottatt:
  107
  Bonuspoeng:
  43
  Til Russland, vet du om man fortsatt trenger priglasjenie (invitasjon utstedt fra Russland)?
   
 18. ccurrahee

  ccurrahee Senior Medlem

  Innlegg:
  555
  Likes mottatt:
  953
  Bonuspoeng:
  93
  Sist gang jeg søkte på ambassaden direkte trengte jeg også invitasjon fra Russland. Siste gangen da jeg måtte gå gjennom Visumservice var kravene til invitasjonen også strammet inn slik at denne måtte være dokumentert av en av politistyrkene i den aktuelle byen osv. Noe som gjorde jobben svært omfattende for de privatpersonene jeg skulle besøke. Dermed ble jeg i praksis henvist til å bruke et firma, for å omgå invitasjonskravet.
   
  nonstop liker dette
 19. nonstop

  nonstop Aktivt Medlem

  Innlegg:
  142
  Likes mottatt:
  107
  Bonuspoeng:
  43
  Pleier det å variere mye hvor land tid det tar? Leser på visumservice sine nettsider at behandlingstiden er fire arbeidsdager? Synes jeg husker sist jeg overhørte at han før meg lurte på om han kunne hente det innen to dager, men det blankt nei, hvis jeg husker riktig.

  Tusen takk! Firma er kanskje måten å gjøre det på om man kommer i kontakt med et slikt. Eller kan man få for eksempel fra et hotell? Trenger man invitasjon for hele perioden om oppholder seg i Russland? Og trenger man bare å registrere visum en gang?
   
 20. RoadKing

  RoadKing Senior Medlem

  Innlegg:
  4,904
  Likes mottatt:
  4,949
  Bonuspoeng:
  113
  Korrupsjon. Enkelt å greit, betal og du kommer inn, innenfor tiden du ønsker.
   
  nonstop liker dette

Del denne siden