Champagne -tråden(og litt Cremant da....)

Tråd i 'Off-topic' startet av LN-FHU, 24. juni 2020.

  1. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    God helg med denne luringen.
    IMG_20220225_193719.jpg
     
  2. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
    Altså Roland Champion fra 2012 og denne spesielle klubben, som jeg ser er nevnt tidligere i tråden også.

    Aperitif mener noe om denne også....

    Purser ombord hadde jobbet noe år med innkjøp og planlegging av service ombord og hadde gode nyheter, hvis det hun fortalte stemmer.

    Gosset forblir pre departure champagnen ombord, og vil fylle inn huller ombord også fremover.

    Men, 2012 årgangen fra Roland er det første av flere kjøpe av mindre partier med bobler som er gjort/ blir gjort.

    Planen skal være å ha disse partiene ombord i noen måneder til de går tomme også fyller ut med Gosset før neste parti/innkjøp blir lastet.

    Hva som var kjøpt inn fremover kunne hun ikke si noe om, men hun hevdet at det var mer liknende 2012 årgangen en Gosseten.

    Stemmer det så er det jo gode nyheter for de som er veldig glad i bobler og SAS.

    Så til selve flasken. Referansen min er Montaubret fra 2012 og Krug sin standar cuvee som er de to siste jeg har drukket.

    Krug er mer kompleks. Har mye finere bobler som henger lengre i munnen. Mindre frukt og mer jordsmonn smaker. Men mindre smak av gjær og bakst.

    Montaubreten har de " dårligste" boblene på munnfølelse. De er større og varer kortere. Den har mer moden varm gjærbakst og gjær, og litt mer sødme en Krug, og smaker mer av gul frukt, epler/plommer.

    Roland : Mye mer og eldre gjærbakst. Mer fett og dessertbakst. Mer gjæringstoner. Eldre. Finner mindre frukttoner. Litt mer sødme en de to andre. Tåler torsk som forrett godt. Og nøtter og ost. Tåler ikke kjøtt og tomat. Da blir den bitter.
    Boblene ligger mellom de to andre. Fine men ikke veldig langvarige i munnen.

    Mer direkte og mindre andre toner en denne fete briochen.

    Selv likte jeg den super godt, og det var gøy å få den sammen med en glass Gosset og kjenne hvor stor forskjell det var, og hvor tydelig en så fargeforskjell og kunne lukte aldersforskjellen.

    For meg er dette jeg noe gjerne skulle hatt liggende i kjelleren.
     
    funkenstein, Upsaker, Fra190 and 3 others like this.
  3. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    Jeg har enda til gode å bli skuffet av champagne fra «ClubTrésor»-medlemmer…av foreløpige høydepunkt er Paul Bara 2008 og Henri Goutorbe 2006 :):)
     
    MadsVaHa and jgroneng like this.
  4. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    Fikk tak i denne her om dagen…..noen som har prøvd ?
    0659F20D-A66F-44CF-8393-B0376D4628AB.jpeg
     
  5. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Ikke smakt, men notater fra DN og apiritif og større fora, sier mye bra, de smakte i 2016. Neppe noen dårlig sak, så bare å gledes.
     
  6. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
    Noen champagneflasker i Købehavn eller Oslo.

    ikke ubegrenset budget. Helst noe modent med litt litt restsødme.

    philipponat non dossage eller louis roeder collection 242 ? Begge på Gardermoen

    eller ser noe noe annet bra som passer smaken?
     
  7. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    I København anbefaler jeg denne sjappa :
    https://champagnesimon.dk/
    Gå inn på listen over tilgjengelige typer og du finner noe for enhver smak :):)
     
  8. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293

    Spennende sted det, men med 50 min på CPH blir det ikke denne gangen. Så da er det flyplassutvalget som er tilgjengelig.
     
  9. Wiolenze

    Wiolenze Veteran

    Innlegg:
    4,931
    Likes mottatt:
    33,651
    Bonuspoeng:
    183
    Meny hadde løyrom så dette ble kombinasjonen etter lang skitur i dag;
    BCB994DD-5215-46E9-9D03-858C569A3855.jpeg 980F9A16-8F55-4B75-BFAF-8576F9CE90D3.jpeg
     
    afirm, MilageRune, MadsVaHa and 4 others like this.
  10. holmen

    holmen "Ung" og "lovende"

    Innlegg:
    17,867
    Likes mottatt:
    64,758
    Bonuspoeng:
    293
    Denne ble servert som velkomstdrink i går kveld, den var veldig god!
    IMG_20220313_100415PXL_20220312_174633682.MP.jpg
     
    afirm, MilageRune, Upsaker and 3 others like this.
  11. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
  12. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
    Dessverre et solid skritt ned. I min munn er det mere surstoffer og mindre sødme og gjær og brød i denne en forrige.


    Men lykken er ombord. Skravler litt om champagnen og de har en flaske Roland Champion ombord :)
     
  13. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
  14. ccurrahee

    ccurrahee Jobb jobb jobb

    Innlegg:
    10,344
    Likes mottatt:
    37,158
    Bonuspoeng:
    293
    https://www.businessclass.com/airlines/news/sas-upgrades-champagne-offering-to-special-club

    På dagens flight LAX-CPH har altså SAS 3 Champagner ombord. Gosset og de to som er nevnt i artikkelen over. Joseph-Loriot Pagel Special Club 2012 og Roland Champion Special Club 2012. Av de to liker jeg R Champion helt klart best. Det kan ha med druetyper å gjøre, men den framstår som mer modnet og rikere og mer fyldig i smaken, med fler av tonene jeg faktisk begynner å like i en champagne.

    Crewet åpner gjerne riktig type på forespørsel i dag ;)
     
    Last edited: 14. mars 2022
  15. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    To hver av disse ankom tidligere i uka….. prøvesmaker Grande Cuvée idag. Gi gjerne kommentar om du har erfaring :)
    F69550A0-3D26-4732-BCA7-BEE265101D21.jpeg
     
    afirm, Upsaker, MilageRune and 2 others like this.
  16. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
  17. LN-FHU

    LN-FHU Freaked out member Moderator

    Innlegg:
    3,916
    Likes mottatt:
    10,295
    Bonuspoeng:
    183
    Plukket opp disse to på slippet idag:
    3B7993F9-8A2C-45A1-985F-B4CE00732FEA.jpeg

    Noen andre som fikk hentet noe godis ?
     
    afirm, Upsaker, MilageRune and 2 others like this.
  18. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Fikk dessverre ikke med meg slippet så ble ingenting.
     
  19. Wiolenze

    Wiolenze Veteran

    Innlegg:
    4,931
    Likes mottatt:
    33,651
    Bonuspoeng:
    183
    Inspirert av de store gutta på F-lounge tur på LHR T3 smalt jeg på denne i dag;

    3D0941BC-A316-4C18-86EE-E6723EF77184.jpeg
     
    Last edited: 02. april 2022
  20. rimitone

    rimitone Senior Medlem

    Innlegg:
    997
    Likes mottatt:
    5,255
    Bonuspoeng:
    163
    Krug fortjener like altså! Det meste av gode bobler gjør det...men særs Krug
     

Del denne siden