Altså Roland Champion fra 2012 og denne spesielle klubben, som jeg ser er nevnt tidligere i tråden også. Aperitif mener noe om denne også.... Purser ombord hadde jobbet noe år med innkjøp og planlegging av service ombord og hadde gode nyheter, hvis det hun fortalte stemmer. Gosset forblir pre departure champagnen ombord, og vil fylle inn huller ombord også fremover. Men, 2012 årgangen fra Roland er det første av flere kjøpe av mindre partier med bobler som er gjort/ blir gjort. Planen skal være å ha disse partiene ombord i noen måneder til de går tomme også fyller ut med Gosset før neste parti/innkjøp blir lastet. Hva som var kjøpt inn fremover kunne hun ikke si noe om, men hun hevdet at det var mer liknende 2012 årgangen en Gosseten. Stemmer det så er det jo gode nyheter for de som er veldig glad i bobler og SAS. Så til selve flasken. Referansen min er Montaubret fra 2012 og Krug sin standar cuvee som er de to siste jeg har drukket. Krug er mer kompleks. Har mye finere bobler som henger lengre i munnen. Mindre frukt og mer jordsmonn smaker. Men mindre smak av gjær og bakst. Montaubreten har de " dårligste" boblene på munnfølelse. De er større og varer kortere. Den har mer moden varm gjærbakst og gjær, og litt mer sødme en Krug, og smaker mer av gul frukt, epler/plommer. Roland : Mye mer og eldre gjærbakst. Mer fett og dessertbakst. Mer gjæringstoner. Eldre. Finner mindre frukttoner. Litt mer sødme en de to andre. Tåler torsk som forrett godt. Og nøtter og ost. Tåler ikke kjøtt og tomat. Da blir den bitter. Boblene ligger mellom de to andre. Fine men ikke veldig langvarige i munnen. Mer direkte og mindre andre toner en denne fete briochen. Selv likte jeg den super godt, og det var gøy å få den sammen med en glass Gosset og kjenne hvor stor forskjell det var, og hvor tydelig en så fargeforskjell og kunne lukte aldersforskjellen. For meg er dette jeg noe gjerne skulle hatt liggende i kjelleren.
Jeg har enda til gode å bli skuffet av champagne fra «ClubTrésor»-medlemmer…av foreløpige høydepunkt er Paul Bara 2008 og Henri Goutorbe 2006
Ikke smakt, men notater fra DN og apiritif og større fora, sier mye bra, de smakte i 2016. Neppe noen dårlig sak, så bare å gledes.
Noen champagneflasker i Købehavn eller Oslo. ikke ubegrenset budget. Helst noe modent med litt litt restsødme. philipponat non dossage eller louis roeder collection 242 ? Begge på Gardermoen eller ser noe noe annet bra som passer smaken?
I København anbefaler jeg denne sjappa : https://champagnesimon.dk/ Gå inn på listen over tilgjengelige typer og du finner noe for enhver smak
Spennende sted det, men med 50 min på CPH blir det ikke denne gangen. Så da er det flyplassutvalget som er tilgjengelig.
Dessverre et solid skritt ned. I min munn er det mere surstoffer og mindre sødme og gjær og brød i denne en forrige. Men lykken er ombord. Skravler litt om champagnen og de har en flaske Roland Champion ombord
https://www.businessclass.com/airlines/news/sas-upgrades-champagne-offering-to-special-club På dagens flight LAX-CPH har altså SAS 3 Champagner ombord. Gosset og de to som er nevnt i artikkelen over. Joseph-Loriot Pagel Special Club 2012 og Roland Champion Special Club 2012. Av de to liker jeg R Champion helt klart best. Det kan ha med druetyper å gjøre, men den framstår som mer modnet og rikere og mer fyldig i smaken, med fler av tonene jeg faktisk begynner å like i en champagne. Crewet åpner gjerne riktig type på forespørsel i dag
To hver av disse ankom tidligere i uka….. prøvesmaker Grande Cuvée idag. Gi gjerne kommentar om du har erfaring