La fire flasker Louis Bouillot i vinskapet i dag og fant ut at jeg fikk både 2006, 2007 og 2008 da jeg bestilte på Aker Brygge her om dagen
Takk for gode tips, bestiller noen av flaskene nevnt Hvordan lagrer dere champagnen? Har forstått det slik at den ikke må lagres til en fast temp slik som rødvin, stemmer det? Har flaskene mine lagret i skapet nå.
Og hvis du må kompromisse, så er jevn temperatur viktigere enn riktig temperatur. Og årlig variasjon tåles bedre enn daglig variasjon. Så heller 6 på vinteren og 16 på sommeren i kjelleren, enn 8 på natten og 14 på dagen. K PS: Prinsippet gjelder, men eksempeltemperaturene har sikkert ikke rot i vitenskapen.
Mine røde ligger på 16 grader .. Bobler, hvit og rose ligger på 6 grader .. .... og det piper noe infernalsk ved avvik
Ski er polet som hadde inne mye lukt, fin farge, mye syre. Noen vil kanskje hevde i overkant mye? God helg
Har ikke smakt den store hypen her, Louis Bouillot. liker en god noir jeg, men strever med å finne ut hvorfor denne er så hypet. Hvem kan komme innom med et glass for å overbevise meg? Og foresten - vet noen hvorfor det ikke føres Pommery på polet lengre? Synes de hadde flere gode, for å ikke glemme cuvee louis.
Det er ikke noe hype. Det ble spilt inn som en god musserende hvis årgang 2008 regnes som en fin årgang. (Bare å google) Og så er det alltid slik at noen like mora, mens andre liker faren.
Altså, jeg har ikke smakt den, og den er sikkert god. Jeg vil ikke snakke den ned, og mente ikke å provosere. Men utrykket hype kom av at snart 1/4 av postene i denne tråden er om denne. Og å Google den er akkurat hva jeg har gjort. Det er vel mange cremant i den prisklassen som får like god omtale og jevnt over score på 85? Derfor ønsker jeg å smake den. Får forsøke å svinge innom et pol som har den kommende uke, og plukke med et par.
For de som jakter på DP 2008, så står det minst 2 flasker på polet i Molde. Uten eske riktignok, som 2010 årgangen har. Nyetimber har forresten fått en flott gaveeske, sto rett ved DP. Men man drikker jo ikke esker...
Vil DP 2008 stige i verdi? Hvordan sjekker dere verdi på flasker? Er denne siden et greit utgangspunkt? https://www.vivino.com/dom-perignon-brut-champagne/w/86684?ref=nav-search
Kjøp mens det fremdeles er tilgjengelighet hvis du ønsker det. Åpne flasken når du mener det er rette tidspunkt. Skal du kjøpe/selge så finnes det forumer som er bedre enn IF
Siden det er bobler det går ut på i tråden anbefaler jeg ekspertene her å utforske Franciacorta. Det en vin som lages med samme metoden som champagne, og har lange og like gamle tradisjoner. Fra Brescia provinsen i Italia, ikke alle er like gode selvfølgelig, men det finnes en del som mer enn nok konkurrere med gode champagner til tross for noe lavere pris.