Champagne -tråden(og litt Cremant da....)

Tråd i 'Off-topic' startet av LN-FHU, 24. juni 2020.

  1. Pingus

    Pingus Senior Medlem

    Innlegg:
    1,007
    Likes mottatt:
    1,586
    Bonuspoeng:
    113
    [​IMG]
    Det ble trøstepremie likevel... :D
     
    MilageRune, magnusant, drsyk and 8 others like this.
  2. Upsaker

    Upsaker Fastboende

    Innlegg:
    8,332
    Likes mottatt:
    24,073
    Bonuspoeng:
    293
    La fire flasker Louis Bouillot i vinskapet i dag og fant ut at jeg fikk både 2006, 2007 og 2008 da jeg bestilte på Aker Brygge her om dagen o_O
     
    LN-FHU, drsyk, jgroneng and 1 other person like this.
  3. markus

    markus Senior Medlem

    Innlegg:
    1,065
    Likes mottatt:
    2,542
    Bonuspoeng:
    113
    Takk for gode tips, bestiller noen av flaskene nevnt :D

    Hvordan lagrer dere champagnen?
    Har forstått det slik at den ikke må lagres til en fast temp slik som rødvin, stemmer det?

    Har flaskene mine lagret i skapet nå.
     
    LN-FHU liker dette
  4. bighc

    bighc Bonusjeger

    Innlegg:
    1,385
    Likes mottatt:
    4,655
    Bonuspoeng:
    113
    8-12 grader liggende. Dette er optimalt for alle typer vin- rødt, hvitt og musserende.
     
    LN-FHU and democomputer like this.
  5. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,434
    Likes mottatt:
    6,030
    Bonuspoeng:
    183
    Og hvis du må kompromisse, så er jevn temperatur viktigere enn riktig temperatur. Og årlig variasjon tåles bedre enn daglig variasjon. Så heller 6 på vinteren og 16 på sommeren i kjelleren, enn 8 på natten og 14 på dagen.

    K
    PS: Prinsippet gjelder, men eksempeltemperaturene har sikkert ikke rot i vitenskapen.
     
    LN-FHU and bighc like this.
  6. Eddie47

    Eddie47 1D

    Innlegg:
    16,215
    Likes mottatt:
    884,019
    Bonuspoeng:
    293
    Mine røde ligger på 16 grader ..
    Bobler, hvit og rose ligger på 6 grader ..

    .... og det piper noe infernalsk ved avvik
     
    jgroneng, LN-FHU and democomputer like this.
  7. democomputer

    democomputer Senior Medlem

    Innlegg:
    1,434
    Likes mottatt:
    6,030
    Bonuspoeng:
    183
    Da er jo det meste klar for drikking på kort varsel, og for de fleste av oss er jo det viktigst :D

    K
     
  8. Andyfly

    Andyfly Fly me to the moon.

    Innlegg:
    239
    Likes mottatt:
    993
    Bonuspoeng:
    93
    05705FCA-2B34-4A55-ABE6-FBBB2531DD27.jpeg Ski er polet som hadde inne :) mye lukt, fin farge, mye syre. Noen vil kanskje hevde i overkant mye? God helg
     
  9. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,547
    Likes mottatt:
    19,728
    Bonuspoeng:
    293
    11 grader på røde her i huset og resten koser seg på rundt 7 grader.
     
  10. magnusant

    magnusant LTG

    Innlegg:
    776
    Likes mottatt:
    1,168
    Bonuspoeng:
    93
    Har ikke smakt den store hypen her, Louis Bouillot.
    liker en god noir jeg, men strever med å finne ut hvorfor denne er så hypet.
    Hvem kan komme innom med et glass for å overbevise meg?

    Og foresten - vet noen hvorfor det ikke føres Pommery på polet lengre? Synes de hadde flere gode, for å ikke glemme cuvee louis.
     
    Last edited: 27. nov 2020
  11. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,547
    Likes mottatt:
    19,728
    Bonuspoeng:
    293
    Det er ikke noe hype. Det ble spilt inn som en god musserende hvis årgang 2008 regnes som en fin årgang. (Bare å google)

    Og så er det alltid slik at noen like mora, mens andre liker faren.
     
  12. magnusant

    magnusant LTG

    Innlegg:
    776
    Likes mottatt:
    1,168
    Bonuspoeng:
    93
    Altså, jeg har ikke smakt den, og den er sikkert god.
    Jeg vil ikke snakke den ned, og mente ikke å provosere. Men utrykket hype kom av at snart 1/4 av postene i denne tråden er om denne.
    Og å Google den er akkurat hva jeg har gjort.
    Det er vel mange cremant i den prisklassen som får like god omtale og jevnt over score på 85?

    Derfor ønsker jeg å smake den.

    Får forsøke å svinge innom et pol som har den kommende uke, og plukke med et par.
     
  13. Flyingdutchman

    Flyingdutchman Veteran Moderator

    Innlegg:
    3,996
    Likes mottatt:
    25,437
    Bonuspoeng:
    183
    For de som jakter på DP 2008, så står det minst 2 flasker på polet i Molde. Uten eske riktignok, som 2010 årgangen har. Nyetimber har forresten fått en flott gaveeske, sto rett ved DP. Men man drikker jo ikke esker...
     
    Upsaker and jgroneng like this.
  14. Andyfly

    Andyfly Fly me to the moon.

    Innlegg:
    239
    Likes mottatt:
    993
    Bonuspoeng:
    93
    Nytimber er heldig god da :) mye bedre enn cremanten, men koster jo dog litt mer kløver
     
  15. markus

    markus Senior Medlem

    Innlegg:
    1,065
    Likes mottatt:
    2,542
    Bonuspoeng:
    113
  16. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,547
    Likes mottatt:
    19,728
    Bonuspoeng:
    293
    Kjøp mens det fremdeles er tilgjengelighet hvis du ønsker det. Åpne flasken når du mener det er rette tidspunkt. :)

    Skal du kjøpe/selge så finnes det forumer som er bedre enn IF
     
  17. RoadKing

    RoadKing Helt hekta

    Innlegg:
    16,923
    Likes mottatt:
    35,094
    Bonuspoeng:
    293
    Utrolig hvor forumet skifter fokus fra bonus flyturer til årgangs Champagne... :p
     
    holmen liker dette
  18. markus

    markus Senior Medlem

    Innlegg:
    1,065
    Likes mottatt:
    2,542
    Bonuspoeng:
    113
    Noe må man finne på når verden er stengt :D
     
  19. jgroneng

    jgroneng Fastboende

    Innlegg:
    5,547
    Likes mottatt:
    19,728
    Bonuspoeng:
    293
    Mye champagne for pengene, 438,90 for å være nøyaktig.

    3AD3AD35-02AA-4DBA-BBB9-CC5F610D383A.jpeg
     
    Gribb, LN-FHU, Eddie47 and 5 others like this.
  20. fly4fun

    fly4fun Senior Medlem

    Innlegg:
    501
    Likes mottatt:
    377
    Bonuspoeng:
    63
    Siden det er bobler det går ut på i tråden anbefaler jeg ekspertene her å utforske Franciacorta.
    Det en vin som lages med samme metoden som champagne, og har lange og like gamle tradisjoner.
    Fra Brescia provinsen i Italia, ikke alle er like gode selvfølgelig, men det finnes en del som mer enn nok konkurrere med gode champagner til tross for noe lavere pris.
     
    Eddie47, markus and jgroneng like this.

Del denne siden