ANA og Singapore First. Litt SAS og Turkish. To reiser til Asia og litt ferie i Krigistan.

Tråd i 'Reisebrev' startet av ccurrahee, 27. febr 2020.

  1. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Det blir ny rekord og drøye 6 timer søvn ombord i 1H. Snooooork og promp!

    Jaja, det var ikke så mange andre ombord……


    Gjennom flyplassen går det rekordfort. Det er absolutt ingen foran meg i imigration, flytoget kommer i det jeg går av rulletrappen ned, og bagasjen er på vei på båndet i det jeg finner bånd 13. Etter et par minutter finner jeg boksen som viser at min koffert er i København. Sånn går det, med 17 min på CPH….
     
    Avixlo, Jonkebassen, Eddie47 and 6 others like this.
  2. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Ingen kø, får laget en rapport. Og tipper at den kofferten ser jeg aldri igjen.


    A21 går raskt etter billetkjøp og til og med trafikken er lett eller fraværende denne ettermiddagen. Et eldre russisk par, trenger litt praktis informasjon. St. Petersburg er deres hjemby, og de er mellomlandet i Hong Kong på grunn av fly kanselering sånn som jeg egentlig er. Peninsula er hotellet, men hvor de skal av bussen er de usikre på. Fint å ha vært i Hong Kong før, og kunne gi litt råd om båten til the Island, og turen opp til utsiktspunktet.
     
    Avixlo, drsyk, MilageRune and 8 others like this.
  3. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Selv er jeg booket inn på The Mira på Nathan Road. Knappe 500kr for et studiorom på Expedia sier litt om hvor få turister som er i byen. Tesla S henting på flyplassen var satt ned til 600$HKG. Det ble flybuss selv med tilbudspris. Jeg er oppgradert som Expedia Gold kunde. Til et king size bedroom. Hva nå det er. Viktigere er gratis minibar. Sen utsjekk og 20% på all mat og spabehandling. Igjen, det sier nok noe om hvor hardt Covid-19 treffer turistnæringen.
    86B56395-EAE5-46F2-94C2-8EDE341C8177.jpeg
     
    Avixlo, drsyk, Kalsnes and 18 others like this.
  4. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Shopping er vanskelig i Hong Kong. Tykke kinesere finnes, klæren de kjøper finnes. Men de er 170cm høye, og da blir alt for kort på armene til meg. Men det blir litt klær og en ny koffert før kveldens middag skal smakes på.
     
    Avixlo, Eddie47, RoadKing and 4 others like this.
  5. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    @liveblogg fra "The private room"

    Note to selv :

    Alle EB reiser legges innom Singapore airlines First class i fremtiden. Uansett destinasjon.

    @Tattingerfull! @Lørdagsfylla @Loungelife
     
    Avixlo, drsyk, Points4Fun and 6 others like this.
  6. Sonictravel

    Sonictravel Veteran

    Innlegg:
    2,620
    Likes mottatt:
    24,727
    Bonuspoeng:
    183
    Takk for flott reisebrev så langt. Ser for meg utfordring med kleskjøp, prøvde selv å kjøpe sko i HK en gang, er 46, ga raskt opp :D
     
  7. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Har gitt opp. Bruker tiden i Asia til å marinere kroppen i passende alkohol og få litt sol. Så tar jeg shopping hos BOSS på FRA. Der er de vid passform og 190cm + som gjelder :D
     
    drsyk, Points4Fun, Eddie47 and 2 others like this.
  8. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Men for å sjekke forum litt på spesifik kunnskap. Hvilken butikk på FRA fører et stort utvalg av sko i størrelse 49 / US 15?

    :oops:
     
    RoadKing liker dette
  9. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    Omtrent sånn ser det ut i øverste 16 etasje på The Mira.....

    477E3F64-7DDB-4393-A6BA-2D843E7247F1.jpeg 9F200AA4-9903-4847-AE49-E44ADF9C266E.jpeg 304F1CD3-8923-4C85-94BE-AF4A97763EE9.jpeg 04AD9326-393A-4B41-8174-C37269EC9AE5.jpeg
     
    Avixlo, Jonkebassen, drsyk and 10 others like this.
  10. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    78C0AB9E-E032-4675-AB35-3D48AB894E9C.jpeg 5D8D6822-116C-434B-9615-90E56124E675.jpeg I hotellet ligger Wisk. En michelin anbefalt restaurant, som har godt kjøtt og moderne Japansk mat på menyen. Jeg fallt for Omakase menyen. 8 retter og 4 glass vin som prises til 1200SNG$.


    Restauranten ligger midt inne i hotellet. Med glassvegger ned og ut til kjøpeseneter og den større Kinesiske restauranten 1 etasje ned. Gjennom 3 lag med glass kan jeg se bussene på Nathan Road pasere på den ene siden. Og handleglade maskebefengte HongKongere shoppe på den andre siden.


    Stilig og proft. Selv om mitt bord er plassert litt for mye i inngangspartiet og ikke i selve den ganske fulle restauraten på en fredagkveld.
     
    Avixlo, drsyk, ChrisTW and 10 others like this.
  11. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    F88F1248-9088-483F-A476-82CBF857EAB6.jpeg F88F1248-9088-483F-A476-82CBF857EAB6.jpeg Vi starter med amuse bouche. En grillet fersk mais, som er skuffende og smaker av boksemat. Selv om den sikkert er fersk. En nydelig liten terte med beluga kaviar. Og en sjømatgranite med ferske urter og vintermelon. Fersk sjø i munnen som varmes opp til sødme og bitterhet fra urtene. Nydelig faktisk, gjemt i et rødmende kamskjell.
     

    Attached Files:

    Last edited: 01. mars 2020
    Avixlo, drsyk, ChrisTW and 11 others like this.
  12. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    C1DB8EDD-D583-421E-9CCF-CFDC0F2E550D.jpeg 4FD04D67-BA8E-4B89-ACBA-5A3965E1B8C2.jpeg C1DB8EDD-D583-421E-9CCF-CFDC0F2E550D.jpeg 4FD04D67-BA8E-4B89-ACBA-5A3965E1B8C2.jpeg Første rett er mere kaviar. Med litt gull, og viktigere en mektig gele av hummer og kråkebollekjøtt gjemt i bunn av skallet. Kald, mektig, og overveldende sjø og hummersmak brytes ned av salt kaviar og så mild fet sjømatglede fra kråkebollekjøttet.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  13. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    5544E517-77A9-4C08-9F94-806BB2319438.jpeg De to første rettene får følge av deilige Spanske bobler. Fikk ikke med meg hva, men de satt som et skudd, både til kaviar og kraftigere sjømatgele.


    Så kommer de Le Cruset på bordet. en må gjerne si at det er pretensiøst å servere alt på is eller fersk tang og strå. Men hva gjør det, når smakene fra gode rådvarer er tatt vare på?


    I Fukuoka rant det ut et ukjent antall bequerell for noen år siden. Det har tydeligvis ikke bidratt til at Fukuoka østers ikke er en delikatesse. Eller har Japanerene bare begynt å eksportere østersene til verden? I stedet for å spise dem selv?
     
    Last edited: 01. mars 2020
  14. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    BB233125-7188-4D16-A39F-B325A417C2FC.jpeg 0122229D-D0B5-48E9-8505-4FAD7911003B.jpeg Østersen er lett krydret og kommer rå i en varm gryte med lavastein og tang. Sake helles over og damper østersen lett, og lager et deilig sø, som legger seg i skallet. Et slurp av tang og tare, salte sommerdager på Hurumlandet og nok tyggemotstand og råhet til å kjenne at østersen ikke er gjennomkokt.


    Som vanlig skravler jeg i vei med alle jeg treffer, og får selvfølgelig et lite glass med sake, i og med at vi aldri helt finner ut hva slags sake det er som dampet så fint i gryta.


    En kjedelig sydfransk Rose kommer på bordet. Huff og huff. Smaker som roseen du kjøpte til søstra di på polet i Strømstad. Kjedelig altså.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  15. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    105C3919-1563-4A9D-AF43-ED85C90FCAFC.jpeg Så da må mannen med vinkunnskap finne noe annet.Denne kvelden har jeg to manlige servitører. Begge med maske, begge med skjegg og mage som indikerer at de er glade i mat. Den første med enkle engelsknnskaper, men med vinkunnskap og glede utover det normale. Den andre med flytende amerikanskklinende engelsk, og med reiseglede som gjør at han nesten glemmer å servere, når vi snakker om muligheten for en flytur til Tromsø neste vinter for å se Nordlyset. Når er først er i Paris, er det jo bare en tirsdag formiddag på NAS unna, tros alt!


    Uansett, får jeg smake på en Australsk Chardonay som smaker middelklassekjærring fra California ( say after me ; I´ll haaaave the Chardonnnayyy daaarlign)…


    Før han drar til med en Riesling fra Reingau som sitter 100%. Fet syrlig søt og med en endeløs ettersmak som knuser alt fettet som kommer i de neste rettene.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  16. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    0569463D-DDD8-45D4-8F8D-9455BC6F00DA.jpeg Et enkelt kamskjell som ikke er fantastisk kommer i fett. Hva slags fett fant jeg aldri ut av. Men det må ha vært gode oljer og smør i en herlig tykk blanding, og et lett dryss av milde urter på toppen. Vinen bryter ned fett og lager orgasmer ( neste da) der de ikke pleier å være… En helt topp liten mellomrett.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  17. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    29D4F125-5FED-4B17-A193-F4FAF2942F96.jpeg Mere fett. Godt pisket og saltet smør følger det menyen kaller soyabrød. Jeg tipper dette er rismel og hvete bakt med bakepulver. Så ganske enkelt. så elegant og smakfullt for det. Brødet er varmet en kort stund i varm ovn. Toastet, sprøtt på utsiden og mykt og forførende inni. Så tøft å servere brød som en egen rett. Det viser at kjøkkenet kan sine grunnteknikker.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  18. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    DA013709-CE35-4D3B-958D-F429032B7A36.jpeg 7418B3BB-C060-4EA0-9B76-DBC5984BA6EE.jpeg Tom bolle følger…. Abalone med grønt fra Japan og dashi. Den eneste mer tradisjonelle retten fra Japan. Deilig men ikke spennende og utfordrende.
     
    Last edited: 01. mars 2020
    Avixlo, snus_mumrikken, drsyk and 7 others like this.
  19. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    533FD036-785E-4A8C-9510-FA4E121F9DEF.jpeg Nytt og spennende er imidlertid neste rett. Japansk ål : Unagi! Her kommer to grillede biter med masse sødme sammen med små staver av en bitter grønnsak. Fett kommer fra sesamfrø og Spansk Iberico skinke. Sammen lager de nok en munnorgasme og opriktig glede fra en spisende som på dette er både trøtt opprømt og brisen på god vin.
     
    Last edited: 01. mars 2020
  20. ccurrahee

    ccurrahee Helt hekta

    Innlegg:
    9,632
    Likes mottatt:
    34,815
    Bonuspoeng:
    293
    A9D987D1-BD4F-470A-AB72-B7868FF2C213.jpeg 3ABFA99A-FC0E-4ACE-B7B1-61DA8C7FC8D0.jpeg 7A111505-CA77-4E4C-9716-9C69BA39ED1C.jpeg E5677352-970B-43D7-B219-F9815500AA52.jpeg F8FBCA57-2ED6-4801-BE7C-90DEB45B3A36.jpeg Hovedretten er en enkel skive med andebryst. Mør, rosa og innbydende. Salt uten å være salt, pepret uten å være sterk. en liten rød klatt sødmet bærmousse og varm andebuljong helles over. Den beste anda jeg har smakt tror jeg. And er godt. Men det kan fort bli litt for rått, eller litt for overstekt. Her sitter det 100%.

    Med anda kommer det Italiensk på bordet. Barbera d´Asti er et område jeg ikke er kjent med, men denne matcher fett og sødme fint.
     
    Last edited: 01. mars 2020
    Flymunda, Avixlo, Insomnia4u and 14 others like this.

Del denne siden