Kobe-biff til lunsj
Det er mye tilsniking, pynting og utrett svindel med såkalt Kobe-biff. Det som kalles kobebiff, utenfor Japan, er som oftest ikke det. Det blir litt som champagne vs musserende. Det er mange som av forskjellige årsaker er litt uforsiktig i sin omgang med begrepene. Noen ganger for å pynte på sannheten, andre ganger bare av uvitenhet. Nei, den $50 burgeren du spiste var ikke laget av kobebiff!
I Japan er reglene for hva som er tillatt å kalle Kobe-biff meget strenge. Det skal være bestemte kyr, fra bestemte steder, og hvis den er av hunkjønn skal den være jomfru osv. Så skal du spise dette, så bør det gjøres i Japan.
Vi endte opp på denne plassen:
Der hadde de 'provenace' på kjøttet. Hvert eneste stykke hadde sin unike ID som kunne spores tilbake til bonden og kuen den kom fra. Dette var behørig dokumentert med sertifikater på veggen. Her var "min":
Og sånn ser en 100 grams, USD 280, kobebiff ut (den til venstre er @SASDC8 sin. Han tok en for laget og ofret seg for at vi skulle ha en rema1000-variant til å sammenlikne med):
Last edited: 02. aug 2016