15. juni: Spesiallansering av musserende vin https://www.vinmonopolet.no/content/lanseringer/spesiallansering-musserende-juni-2023 Vi får se om det er noe spennende å få tak i her …
Løp og kjøp, Vinmonopolet har bare fått inn noen hundre flasker Cuvée Perdue = The Lost Cuvée En blanding av Reserve viner fra 2008 og oppover
Hva betyr deilig smaksmessig? Hvordan tror du denne står seg seg mot 2014 vintage fra samme produsent?
Jeg har begge og jeg liker denne bedre, jeg kan dessverre ikke beskrive viner og champagner som en vinspesialist selv om jeg har gått på utallige vinsmakerkurs. Blenden er bedre etter min smak. 2008 er bedre ....
Mountabret Brut får 24% prisøkning 1.september. (fra 249,90 til 309,90) https://www.vinmonopolet.no/Land/Frankrike/Champagne/Montaubret-Brut/p/13061201 Kilde: https://vinpuls.no/disse-vinene-ma-du-kjope-for-1-9/
Løper ikke og kjøper. Synes årgang fra Montaubret, og da spesielt 2008&2012 var mye champagne for pengene, men brut er helt på nivå med en grei cremant. K
Hmmm…lenge imellom her. Mye har havnet i mage og skap… Siste tilførsel er en kasse av denne gamle røveren…nå i 2018-modell….: Så har man også hentet tre hver av følgende flasker på polferd hos broderfolket : Dersom noen har smakt så setter jeg pris på notater….
Drakk Alfred Gratien i kjelleren til Scandic Park Holmenkollen. Det er en fin vinkjeller å besøke. Champagnen overrasket meg positivt, de har tydelig hatt noe vellagret vin i den, mye gule smaker. Jeg startet juleferien med denne: 2002 fra Christian Senez. Fremdeles tilgjengelig på polet. Drakk den på Mon Oncle i høst. Fantastisk vin for iss som liker champagne som er lagret lenge. Litt for lenge vil noen hevde. Her er det toner av sherry og ost. K
Dessverre ganske mange av disse som er oksidert... Har hatt flere som ikke har smakt som de skal. Så ikke jeg alle kortene på denne alene. Det sagt, om den først er bra, så er den fin fin
Den første av de som ligger i kjelleren. Litt stram enda. J vil ha mer sødme. Men den er veldig fin i bobler frukt og utvikling. tusen takk til de som kom med tips for noen år siden. Edit: den ble veldig mye bedre med litt temp. Sødme og frukt kom ut sammen med mineralitet.
Har prøvd flere varianter og finner disse fra Rosendahl best til både dompa og cristal. Ref noen av mine andre post så bruker vi «winston-glassene» til Pol Roger og tilsvarende feks