+1 trur der er slik i heile Asia, hadde tatt bra lang tid og fått masse forsinkelse p.g.a dette. Det hadde gjort det uforutsigbart for kunden også. Sto jo forsåvidt info i bookingbekreftelse at ein kunne bli henta/levert i anna kjøretøy. Hadde bare ikkje lest så nøye
Kimpton Shinjuku: Hadde booka før Japan varsla opning 141000 poeng for x4 netter. Mangla litt poeng så kjøpt poeng for ca 3000,- NOK men det var kampanje så ganske god verdi. No før me reiste så låg hotellet på ca 4-5000,- NOK per natt. Så må sei det var veldig god verdi for poenga. Men får ikkje inkludert frukost opp som oppsjon når ein bookar for poeng hos IHG ei heller Marriott… Kunne gjerne svidd av litt ekstra poeng menmen. -Fekk «oppgradering» høgare etasje + mogleg med meir utsikt -Gratis «Evening social hour» kvar dag, med kvitvin, rosevin, raudvin, kanape. -Gratis take-away kaffe frå Jones kvar morgon frå 7-10, alt av fersklaga kaffe inkludert latte etc. Concierge Tomo-San har vore framifrå både før og under oppholdet her. Samt så likar me designet og lokasjonen. Hotellet Rom Dusj & badekar Do, treng vel ingen forklaring men… Utsikt
Det er vel et øvelsesfly for brannvesenet? Tror jeg? Ser ut som at de ha satt sammen deler fra ymse fly, for å kunne trene på ulike scenarioer.
Då har me fått klarert litt om Dreamlifter flyet på ICN, takk til @holmen og @Durek Då kan me fortsette reisebrevet, me bur som sagt i Shinjuku rett ved Yoyogi park så vart ein løpetur der. Tokyo sine parkar er fantastisk fine om hausten, November har og veldig fine temperaturar. Det er og morosamme ting ein kan observere, det er jo f.eks fleire hundar enn barn i vogn. Eg likar det med og reise alt ein observerar, kollektivsystem, luktar, mat, menneske, kultur. Me tok turen til eit område som heiter Shimokitazawa, veldig kosleg område. Altså då den gamle delen. Den nye moderne greia dei har laga var så som så, litt tilaga. Me har forresten fylt opp Passmo kort for bruk på metro/tog. Var innom ein fancy kaffiplass/kaffelaboratorie, hadde heller valgt ein av dei andre små/koslege plassane. Den moderne delen Me ramla borti ein plass som heiter Va Bene Der hadde dei Craft Beer, ikkje store utvalget men litt. Kun Japansk meny, men google translate fiksar jobben. Me hadde bare litt enkel lunsj, men såg dei hadde nokon fine wagyu stykker, samt pasta etc. Det smakte nydeleg! http://www.vabene-shimokitazawa.com/sp/ Avslutta med «Social Hour» på hotellet og noko enkel middag i nærheten då Yakitori sjappa ikkje hadde plass til oss på ein laurdag. Vel kvelden var ikkje heilt over, tok heisen heilt til topps på hotellet for og sjekke kva som var der. Blei ønska så varmt velkommen at det blei ein ny Japansk øl på Untappd.
Me testa også frukosten på hotellet. Den kostar 5000yen p/p så me gadd ikkje dette kvar dag. Fant ut at den var veldig bra men ikkje verdt så masse. Rusla etterkvart rundt litt i butikkar og så mot Shibuya station, der fant me ut dei hadde laga nytt observation deck(Shibuya Sky) så då reiste me dit. 360grader utsikt over byen, her kjem du utandørs au. Veldig fint men ikkje om det er regnvær sjølvsagt. Me hadde også litt sushi, me er ikkje sushi folk. Men må jo prøve. Men kan ikkje utale oss om det var bra eller ei. Det blei det tur innom Shibuya crossing og Starbucks igjen, mest fordi madammen ikkje hadde fått sett hunden i filmen Hachicko sist me var her. Avslutta med Yakitori, sjappa hadde ikkje svinekjøt. Men dei hadde wagyu! Ikkje like bra som dei eg kjenner til i Nagasaki og Sasebo. No er jo Yakitori forsåvidt kun kylling, riktignok.
Regnfull dag i Tokyo, men det var som venta. Me skulle egentleg til Fujiyoshida dagen før for og ta høstbilde sammen med utsikt mot Fuji-San. Samt også besøk i Fuji-Q Highland, men været var dårleg og då gadd me ikkje transport etappa. Sidan regnet no hadde kommi til Tokyo, tok me ein lat dag. Fekk kjøpt DJI Osmo Action 3 kamera ca 1000,- billigare enn heime. Det skal tåle -20c så skal då funke på våre ekspedisjonar til høge fjell også, vertfall veldig mykje bedre enn GoPro som bare er søppel i kulda. Speilrefleksen blir jo med uansett. Rusla litt rundt, mest på leit etter billige joggesko. Men fant bare fancy butikkar i området. Bestemte oss for og stikke tilbake til Shimokitazawa, lika oss godt der. Men ingen live musikk i dag. Planen var egentleg lunsj på VaBene, prøve wagyuen deires som såg så god ut. Diverre var dei stengt sjølv om onkel google sa dei var åpne…. Kanskje også litt shopping, mange vintage butikkar. Me er ikkje akkuratt hipsters, men lika oss godt i den gamle delen i dette området. Mogleg live musikk og food trucks kun er i helger? Fant istaden ei ana sjappe, hadde mozarella ost & god spekeskinke. Grei lunsj, kosleg plass. Tok så toget i retning mot Starbucks Reserve Roastery, men Google Maps og toget var ikkje enige så det blei siste stopp på toget på Shibuya. Google maps foreslo diverse bussar, men med unøyaktig GPS og eit hav av buss stopp så hoppa me heller i ein taxi. Jauda dette er Starbucks, men wow! For eit fantastisk byggverk og design! Anbefalast og besøke! Det er 4.etasjar. Utanfor Gjer ein automasjonsnisse varm i hjarta og sjå maskiner i bruk! Ein veit godt kor mykje som ligg bak, det er full produksjon. Bønnene strømmer direkte frå brenning til bruk i kaffien. Starta og brenne mens me var der Utsikt frå terrassen i 4etg Brenning i gang Creme Brulee latte og kaffi lagra på whisky tønner med litt mascarpone krem på toppen! Meget, sjå bilde nedanfor for tønnene. Delar til slutt nokre fleire bilder frå Yoyogi park, syns parkane er så fine i Japan om hausten! Samt alt det morosamme ein ser, hundar i vogner. Influenserar, folk som kosar seg, folk som har gifta seg, barnehagar og skular som går på tur. Og ja perfekt i rekke med 2 barn hånd i hånd. Til slutt ei t-banke kart som bekreftar at ein hadde core total lost viss ein ikkje hadde hatt google maps. Men med google maps går det fint. Neste post: Takumi, som har fått stjerne av dekkmannen. Så heimreise med ANA lengst framme.
Her vekkes minner frå 2019 opp att! Samtidig ser eg fram til returen dykkar sidan den er identisk med min om knappe ein månad Takk for tur (så langt)!
Det er jo slik at Tokyo og vel Japan generelt har vanvittig mykje bra mat! Prøvde og få booka bord på både Regalo og DEN restaurant men det var fullt. Enda opp med bord på Takumi, som har fått * av dekk mannen. Det var bare oss når me kom, men kom 2andre bord etterkvart. Konseptet til Takumi er at dei ønsker og presentere menyen til kunde på ein betre måte. Dette gjerast med meny kort og lukt essens. Me likte konseptet veldig godt, ein fekk tid til og lese kva ein fekk. Korta blei levert ut før neste rett kom. Så nedanfor kjem bilde av meny korta som me fekk med heim, samt bilde av kvar rett. Dette kortet fekk me først med oversikt over kveldens meny. Så var det Amuse-bouche Her var nok kintoa-pork favoritten, med gakk-gakken som nummer 2 Fekk servert champis, men gløymte og ta bilde av flaska. Den var uansett ikkje så god. Er ikkje like god til og beskrive maten som visse andre her inne, samt så har me hatt så mange intrykk på reisa og dagen etter denne middagen var det jau F heim med ANA Så var det tid for forett 1, denne var meget god. Men madammen tok mykje av horseradish først, det kvelte smaken av paprika moussen. Eg tok bare bare bittelitt av den og mykje paprika mousse. Då var det meget godt. Me har blitt veldig glad i tuna. Her hadde me nok sett at horseradishen var litt mindre av eller mildare. Ellers satt satt smakane bra. Tunfisken var perfekt tilberedt. Vinen var god match. Luktane
Så var det tid for foie gras Dette var godt, madammen syns ikkje at vaniljen i skummet passa så bra. Eg syns det var ein fin vri. Kan ikkje alltid vera enig, vin var ein kraftig og meget god Amarone. Så var det tid for krabbe, denne retten syns me begge var meget god. Og krabbekjøtt blanda med diverse har me fått smaken på ila ferien. Det fekk me også i Halong Bay. Den greske vinen derimot var litt rar, hadde ein bismak av faktisk kanskje litt lakris? Antageleg for og matche retten litt men blei for mykje av det, hadde heller tatt ein riesling men for all del spennande og smake noko nytt.
Så var det tid for hovedrettane, først ut var fisk. Spansk makrell, men det var fanga i Japan. Makrell er jo populært i Japan, spesielt heste makrell men syns ikkje noko om den…. Er som sagt ikkje kjempefan av makrell, så sa menykortet at den skulle vere kald også. Vel den var ikkje kald men ikkje kjempevarm, blei positivt overaska. Det smakta godt, lukta ikkje kraftig fisk heller. Så då vart det ein positiv oppleving. Kvitvinen frå burgund var ein meget god match. Har lite peiling på kvitvin, så bryr meg mest om det smakar godt.
Neste rett var hovedrett kjøtt, no var det tid for gakk-gakk. Perfekt stekt, som forventa. Men ikkje den best retten for dagen. No var me tilbake på raudt i glaset, ein god raud frå Burgund.
Tid for dessert, først litt ost. Først fekk me lukte litt, ost frå sau var nytt. Men her hadde eg faktisk foretrekt chevre trur eg, eller anna type frå geit. Men for all del det smakte godt! Gode smakar. No var det kaffi og te, hadde kun liten vinpakke. Men til denne retten skulle eg nok likt eit glas desertvin. Så var det neste dessert, verkeleg god!
Men me var enda ikkje ferdige, det kom enda litt meir. Her var det mykje forskjellig, rose saken var litt i ei ny gate. Minna litt om rose te, vart kanskje eit hakk for kraftig smak. Lemon tarten kunne ikkje madammen ha, den var knallgod. Hazelnut og sjokolade kunne ikkje eg ha, den var visst litt for søt. Så utan kaffi hadde den blitt mykje for meg. Ellers var dei 2andre god. Må sei dei verkeleg leverte på avslutninga med dessertane. Er langt i frå så bevandra i fine dining her inne som mange andre, men har jo hatt nokre måltid. Men maten smakte godt, har nok kanskje sett bedre presentasjon andre plassar men det får folk bedømme i forhold til bileta. Lika godt konseptet med dessa korta, ein kan studere utan at det blir veldig mykje info per rett. Det fjernar også språk barrierer. Men det var veldig still og mykje hvisking i restauranten, så blei eit lite hakk for stivt kanskje. Greit når ein kan snakke normalt. Mogleg dette er litt slik i Japan, men det var vertfall minus. Litt trist lokale, ingen vindauge. Pris 16500yen per person (ca 1200,- NOK) Vin (6glass) 13200yen per person (ca 1000,- NOK) + 10% service charge
Så var det tid for heimreise, me tok ekspressbuss frå Shinjuku til flyplassen. Me fly som reiste 09:25 så holdt det og vere på flyplassen ca 2t før fant me ut. Gjekk på first class innsjekk, ga vekk passa våre fekk så beskjed om at innsjekk for *gold var ved business innsjekk. Eg sa bare unnskyld meg men me flyr first class Etterfølges av beklagelse og ein kan sjå på stakkars dama at dette var ikkje morosamt, ein ana dame kjem til og me får sjekka inn bagasjen. First Class bag tags, litt stas litt kleint me havnar i minneboksen heime. Så spurte eg om det var priority security, den var stengt. Den er jo åpen på innenriks veit eg. Ho fulgte oss deretter gjennom security for crew, me gjekk så til suite loungen. Heile seansen frå me ankom flyplassen med bussen til me satt i suite loungen tok 9min. Menyen i suite lounge er frukost fram til 11:00 så diverre ingen wagyu. Men dei hadde eggs benny Blei ønska varmt ombord og visst til seta, bobler blei servert. Me blei spurt om me ville bytte til pysjamas med eingong noko me begge takka ja til. Våre vanlige klede blei tatt vare på av kabinpersonalet etter me hadde skifta. Det visste seg og kun vere eit ledig sete i F kabinen denne dagen. Blei også informert om flytida på underkant av 14timar, litt skuffa sidan schedule var 15t og 10min.
Menyar blei delt ut, samt kom dei med Krug. Me hadde lyst og smake på Bollinger 007 edition, men den hadde dei heller ikkje på denne flighten diverre. Menyar er i fin skinnmappe, veldig eksklusivt. Så var det Amuse, var seafood mousse, gakkgakk og foie gras. GF så var det frukt, flott presentert men litt skuffande. Det kom eindel turbulens så servering blei satt litt på vent.