På en SAS flight i dag: En passasjer i plus tar seg en sjokolade. Når man går inn for landing har han ikke spist den opp. Purser: skal jeg rydde? Passasjer: rydde hva? Purser: det som er på bordet ditt. Passasjer: denne? (Viser frem en uåpnet kvinnlunsj) Purser: ja? Passasjer: skal du ha den? Purser: ja, alt må nytes ombord? Passasjer: MÅ nytes eller kan? Purser: ja det må spise ombord. Passasjer: har jeg aldri hørt før? Har fått ta med en sjokolade tidligere. Stemningen ble etterhvert varm og de begynte å hisse seg opp begge to. En medpassasjer nevner at han er helt enig. Dummeste han har hørt at SAS en gang drar denne. Passasjer: så det er slik dere behandler en kunde i plus, diamant medlem og travel pass til 210.000kr? Her har du sjokoladen din. Purser: nei jeg skal ikke ha den.. Passasjer: det var du nettopp ville. Passasjer: om jeg spiser denne nå eller 5 min etter jeg har landet spiller vel ingen rolle? Purser: begynner å argumentere at folk i SAS GO kunne heller kjøpt den istedenfor å gi den til noen i plus som ikke nyter den ombord... Diskusjonen pågår i flere minutter og purser går frem.. Før han kommer tilbake for å diskutere igjen. Er det virkelig så ille å ta med seg en sjokolade?
Merkelige greier @flying_all! Hadde en tur i Plus engang og kom i snakk med Crew om at det var «lang» vei hjem så sent på kvelden som ventet meg. Ved avstigning stod Crew klar med en pose med diverse drikkevarer og snacks som jeg fikk med meg på turen hjemover. Vil tro det er litt bob bob hvilket crew man støter på og at mange bestiller mer enn det som nytes på turen for og ha med hjem.
@flying_all dette var ei historie. Tenk å bruke så mykje energi på ein slik filleting, dette blir negativt i alle retninger. Eg har som @Misterix positive erfaringer med å kunne få med meg sjokolader etc på heimatt-turen og til mine born. Og tek ofte med meg ei vassflaske for turen videre eller heimattover.
Fikk servert øl både for meg og kompisen min på innenriks på fredag. Er dette nå innafor, eller var det ren flaks?
Fikk «vennligst betal» på siste innenriks på en frivillig nedgradert Plus-billett (ville sitte med en kollega i Go). Så enten hadde du flaks eller så hadde jeg skikkelig stang-ut.
ARN-OSL i går i SAS Go. 25 min forsinka frå ARN og det var full opning på parafinspjeldet for å prøve å få oss fram på tid. Det vart derfor litt kort tid til å fullføre servering i kabinen virka det som. FA kjem bak frå rad 12 til 16A og spør meg om eg vil ha mandlar eller noko å drikke sidan "det er inkludert i din billett"? 16C ved sidan av fikk same spørsmål før trallene vart parkerte i galley. Ein detalj kanskje, men ein fin og diskré måte å vise oppmerksomhet på synest eg. Eg smilte i skjegget og tenkte at kanskje er det verdt å bruke fleire tusen kroner på flybillettar kvart år. Eg skal i alle fall kaste eit blikk over skuldra før eg neste gong puttar tannpirkaren frå kuben i lomma.
Hmm.. Hvordan gikk du frem for å få sitte bak gardinen? Er jo ikke mulig å booke seter bak med Plus-billett. Har flere ganger tenkt at jeg heller vil ha nødutgang enn Plus-sete bak rad 1. Er det noe kundeservice kan fikse?
Det er ikke ok å ta med seg sjokkis eller drikke fra flyet (men jeg gjør det ofte selv). Hadde dog ikke turt å ta den diskusjonen med purser...
Det er noen av de kabinansatte som surrer med hva EBD har lov å få eller ikke. Det er ikke lov i Norge, usikker på Skandinavia, men ruter ut fra Skandinavia iallefall så får EBD alkohol også.
Som en kommentar til tidligere diskusjon om strategisk seteplassering i en annen tråd kan jeg nevne at jeg i går var i kontakt med dansk diamantmail for å bestille en bonusreise for 2 personer TOS - LHR (ja da, jeg vet at bonuspoengene fortrinnsvis bør brukes på longhaul...). Det var ikke ledige bonusbilletter på et av segmentene, men det fikset Vibeke på diamantmailen raskt og effektivt. I tillegg booket hun konsekvent A+C og D+F med ledig midtsete.
Bonuspoengbruk med SASMc rabatt på innland kontra dyre bakerst i flyet billetter er god bruk av poeng. Hvis de samme billettene lå ute til 399 derimot.....