Alle skal på sommerferie

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Alle skal på sommerferie, viser en fersk undersøkelse fra Finn. – Vi bruker mer penger på ferie enn noen gang, og ifjor leverte nordmenn 320.000 skademeldinger etter reise.

Det sier skadesjef på reise hos Frende Forsikring, Petter Lassen:

En av seks kunder får bruk for reiseforsikringen sin hvert år. Når stadig flere skal på sommerferie og vi vil oppleve mest mulig på tur er en god reiseforsikring det viktigste du kan ha i bagasjen.

«Alle» skal på ferie

I en undersøkelse utført av FINN reise sier samtlige respondenter at de skal på sommerferie i 2018. I fjor var tallet 89 prosent. 70 prosent skal reise utenlands, mens 61 prosent skal ha ferie i Norge.

Terje Berge, kommersiell direktør for FINN reise i en pressemelding sier:

Jeg tror nesten aldri vi har opplevd at alle respondentene på en reiseundersøkelse vi har gjennomført svarer at de skal reise bort på sommerferie

Flere reiseskader

I 2017 fikk norske forsikringsselskaper inn over 320 000 skademeldinger på reise. For tredje året på rad bikket det totale erstatningsbeløpet to milliarder kroner. Både antallet skader og erstatningssummen er stigende fra 2016. Dette viser tall fra Finans Norge.

Petter Lassen sier:

Hvis du reiser uten reiseforsikring tar du enorme sjanser. Et opphold på sykehus i utlandet kan bli ekstremt dyrt uten forsikring. Det samme kan transporten hjem.

Dyrest å bli syk

At sykdom på reise kan bli rådyrt uten forsikring støttes av statistikken. Tallene fra 2017 viser at det er nesten like mange skader grunnet sykdom på reise, som skader på reisegods. Men erstatningsbeløpene for reisesykdom var hele tre ganger så høy som for reisegods i fjor.

Petter Lassen sier:

Nesten en milliard kroner ble utbetalt etter reisesykdom i 2017. Det er ikke alt du kan unngå, selv om du er forsiktig. Du vet aldri hva som kan skje, så ikke gå i fella med å tenke «det skjer ikke meg.

Husk også å kjøpe en helårs reiseforsikring som dekker deg på fritiden hjemme. Langt fra alle skader og ulykker skjer på ferie.

Velfylt reisekasse

Virke Reise sine undersøkelser viser at feriebudsjettet per husstand øker fra 40.200 kroner til 40.650 kroner denne sommeren.

Petter Lassen sier:

Det er store summer det er snakk om når vi reiser på tur. Vi har over flere år sett at nordmenn er eventyrlystne og at flere ønsker å reise lenger. De store feriekanonene troner likevel øverst på listene også i år.

Ifølge FINN reise er Alicante, Bangkok, Malaga, Split og Nice er de mest populære destinasjonene blant deres kunder i juli 2018. Den viser også at langdistansereiser til USA, Australia og Thailand er i vekst.

Tips

Sjekk dette før du velger reiseforsikring

 • Er det en helårs reiseforsikring?
 • Hvor mange dager er du dekket på reise?
 • Det er store forskjeller i hvor mye du får erstattet hos ulike selskap. Sjekk om det er begrensninger i forsikringssummen for viktige dekninger som tapt bagasje, utgifter til lege/sykehus eller hjemtransport.
 • Har forsikringen ubegrenset dekning ved avbestilling eller evakuering?
 • Dekker forsikringen din evakuering og avbestilling ved terror, offentlig uro eller liknende selv om Norsk UD ikke har kommet ut med anbefaling om dette?
 • Har reiseforsikringen en egenandel ved skade på leiebil på ferie?
 • Veggedyr og kakerlakker kan snike seg med i bagasjen din på vei hjem. Dekker reiseforsikringen din bekjempelse av skadedyr?

Hit reiser vi i juli 2018

 1. Alicante (Spania)
 2. Bangkok (Thailand)
 3. Malaga (Spania)
 4. Split (Kroatia)
 5. Nice (Frankrike)
 6. Antalya (Tyrkia)
 7. Mallorca (Spania)
 8. Gran Canaria (Spania)
 9. Kreta (Hellas)
 10. Faro (Portugal)

(Toppfoto & Kilde: FINN reise)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *