Guide: Slik lykkes du med Qatar Airways Privilege Club

Qatar Airways Privilege Club guide

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways har inntatt en solid posisjon i det norske markedet med to daglige avganger fra Oslo Lufthavn. Dersom du ikke har gjort det allerede, kan det derfor være greit å sette seg inn flyselskapets fordelsprogram Privilege Club.

Qatar Airways har på få år rukket å bli et svært attraktivt alternativ på det norske markedet, spesielt på reiser til Midtøsten, Afrika, Asia og Oseania. Med en moderne flåte, prisvinnende business class-produkt og konkurransedyktige priser, har selskapet blitt et foretrukket alternativ for mange av våre lesere. I InsideFlyer er vi opptatt av at du skal få mest mulig igjen for både pengene og poengene. Vi skal derfor gi deg en god innføring i hvordan du får mest mulig ut av medlemskapet i Qatar Airways’ bonusprogram Privilege Club.

For å nå høyere medlemsnivå hos Qatar Airways behøver du Qpoints

Medlemsnivåer

Qatar Airways Privilege Club har fire medlemsnivåer, som er Burgundy, Silver, Gold og Platinum. Burgundy er nivået du starter på når du melder deg inn. Siden Qatar Airways er medlem av Oneworld oppnår du også fordeler hos andre selskaper i alliansen når du når høyere medlemsnivåer.

NivåSilver
Oneworld Ruby
Gold
Oneworld Sapphire
Platinum
Oneworld Emerald
Krav for oppnå150
Qpoints
300
Qpoints
600
Qpoints
Krav for å beholde135 (270)
Qpoints
270 (540)
Qpoints
540 (1080)
Qpoints

Som du ser av tabellen over er kravene for å beholde medlemsnivået litt lavere enn kravet for å nå det. Har du for eksempel opptjent 300 Qpoints for å nå Gold-nivå, trenger du bare 270 Qpoints for å beholde det en ny periode. Qatar Airways ser i tillegg på opptjeningen for de siste 24 månedene (tall i parantes). Det betyr at om du har opptjent 400 Qpoints det første året, og bare 140 Qpoints det andre året, vil du likevel være re-kvalifisert for Gold.

Poengene

Qatar Airways Privilege Club opererer med tre ulike typer poeng:

Qmiles

Qmiles er poeng som kan brukes til å ta ut bonusreiser med. Qmiles opptjener du ved å fly med Qatar Airways, flyselskaper i Oneworld-alliansen og andre flyselskap Qatar Airways samarbeider med. Hvor mange Qmiles du opptjener avhenger av hvilket medlemsnivå du har, hvilket flyselskap du flyr med og hvor langt du flyr.

Det finnes også andre måter å opptjene Qmiles på, som vi kommer tilbake til litt senere.

Qmiles har tidligere hatt en gyldighet på minst tre år, med utløp 30. juni eller 31. desember i kalenderåret tre år etter at poengene ble opptjent. I juli 2020 ble dette endret og Qmiles har nå i praksis ubegrenset levetid, så lenge du har en eller annen form for aktivitet på kontoen din i løpet av en periode på 36 måneder.

Qpoints

For å nå høyere medlemsnivåer eller beholde medlemsnivået ditt i Privilege Club er det Qpoints som gjelder. Du opptjener Qpoints på flygninger solgt og operert av Qatar Airways eller et flyselskap i Oneworld-alliansen. I motsetning til Qmiles, opptjener du ikke Qpoints på flygninger med Qatar Airways samarbeidspartnere utenfor alliansen.

Qatar Airways Privilege Club medlemsnivåer: Burgundy, Silver, Gold og Platinum

Det er på ingen måte vanskelig å stige i gradene i Qatar Airways Privilege Club. I alle fall om du flyr med Qatar Airways. En tur/retur-reise i business class eller to turer i økonomiklasse til Bangkok er nok til å gi deg Silver-status. En enkelt tur/retur-reise i business class til Auckland, New Zealand er nesten nok til Gold-status.

Dersom du mangler Qpoints for å nå eller opprettholde et bestemt medlemsnivå, kan du én gang i løpet av en 36 måneders periode kjøpe Qpoints for $25 USD per poeng.

Qcredits

Den tredje formen for poeng kalles Qcredits og er det siste tilskuddet til Qatar Airways Privilege Club. Som Gold- eller Platinum-medlem får du tildelt henholdsvis 40 eller 60 Qcredits for periode du innehar medlemsnivået. Platinum-medlemmer opptjener i tillegg 10 Qcredits per 100 Qpoints de opptjener i løpet av perioden.

Qcredits kan brukes til å oppgradere flyreisen og kjøpe ekstra bagasje. De kan også brukes til å betale gebyrer for bestilling av bonusreiser.

Qcalculator

Som medlem av Qatar Airways Privilege Club er Qcalculator ditt viktigste verktøy. Med Qcalculator kan du enkelt finne ut hvor mange Qmiles du må ut med for en bonusreise med Qatar Airways og Oneworld-selskaper. Du kan også bruke Qcalculator til å regne ut hvor mange Qmiles og Qpoints du opptjener på din neste flygning. Qcalculator gir deg også eksakte priser på kjøp av oppgradering eller ekstra bagasje for poeng.

Qatar Airways Qcalculator

Medlemsfordeler

Med Qatar Airways Privilege Club, som alle andre bonusprogrammer, må du selvefølgelig fly litt for å stige i gradene. Til gjengjeld får du betydelige fordeler allerede ved Silver-nivå når du flyr med Qatar Airways. Jo høyere medlemsnivå du har, jo flere og bedre fordeler får du.

Du finner en fullstendig oversikt over alle medlemsfordeler på Qatar Airways sine nettsider. Vi skal ikke ta for oss alle fordelene her, men oppsummerer noen av de viktigste.

Som Silver-medlem opptjener du 25% flere Qmiles på flygninger med Qatar Airways. Har du familiekonto vil også øvrige medlemmer få høyere opptjening. Du får også business class innsjekk, 25% rabatt på preferert setevalg i økonomiklasse og tilgang til lounge i Doha og ved utvalgte flyplasser ellers i verden.

Som Gold-medlem får du hele 75% flere Qmiles og ende mer familiebonus. Du får også tilgang til flere lounger for deg og en gjest, samt fire ekstra gjestepass om du vil ta med flere gjester. Du får også Al Maha Gold services ved ankomst, avreise eller transfer i Doha. Du får også 5% poengrabatt og bedre tilgjengelighet på bonusreiser, og slipper gebyrer om du vil endre eller avbestille bonusreisen din. Du får også 40 Qcredits for hver periode du innehar statusen.

Når du Platinum-status får du 100% ekstra opptjening av Qmiles og hele 60 Qcredits for hver periode. I tillegg opptjener du ytterligere 10 Qcredits for hver 100 Qpoints du opptjener over 600 Qpoints. Du få tilgang til Qatar Airways’ og Oneworlds first class-lounger, og flyr du business class får du og to gjester tilgang til Qatar Airways fantastiske Al Safwa First Class Lounge.

Som Platinum-medlem får du og to gjester tilgang til Al Safwa First Class Lounge.

Opptjene Qmiles og Qpoints

Det er flere måter du kan opptjene Qmiles på.

Fly

Vi starter med den mest åpenbare måten å opptjene poeng på, nemlig flyreiser. Du opptjener Qmiles på flygninger med Qatar Airways og andre flyselskaper i Oneworld-alliansen. Det som kanskje ikke er like åpenbart, er at du også opptjener poeng hos flyselskaper Qatar Airways samarbeider med utenom Oneworld og codeshare-flygninger med Qatar Airways rutenummer. Du finner en fullstendig oversikt over Qatar Airways samarbeidspartnere på denne siden.

Hvor mange poeng du opptjener kommer an på medlemsnivå, billettklasse og reiselengde. Du kan alltid bruke Qcalculator for å finne ut hvor mange Qmiles og Qpoints du opptjener på reisen.

Qatar Airwas Airbus A350

Les også: Vi tester Qatar Airways Business Class fra Oslo til Doha med Airbus A350

Kredittkort

Her i Norge er det dessverre ingen kredittkort som foreløpig gir opptjening til Qatar Airways Privilege Club. I Sverige kan imidlertid American Express-kunder konvertere sine Membership Rewards til Qmiles. Vi kan bare håpe at denne muligheten også kommer til Norge etter hvert.

Leiebil

De større internasjonale leiebilselskapene som Avis, Budget, Europcar, Hertz og Sixt tillater opptjening til Qatar Airways Privilege Club. I tillegg kan tjene Qmiles når du booker fra Rentalcars.com gjennom Qatar Airways nettside.

Hotellopphold

De fleste av de store internasjonale hotellkjedene tilbyr opptjening eller konvertering av poeng i sine bonusprogram til Qmiles. Her finner vi blant annet Accor, Hilton, Hyatt, Marriott, Shangri-La og Radisson, men også mindre kjeder som Anantara, Kempinski og Swissôtel. I tillegg kan du opptjene Qmiles med bookingtjenester som Agoda, Booking.com og Rocketmiles.

Produkter og tjenester

Qatar Airways Privilege Club samarbeider også med en rekke andre leverandører av produkter og tjenester. Det skal sies at mange av disse befinner seg i Doha og dermed ikke er aktuelle med mindre dette er ditt endelig reisemål. Det finnes imidlertid noen nettbaserte tjenester på listen. I tillegg kan du faktisk opptjene Qmiles om du legger tax free-handelen til Qatar Duty Free.

Qatar Duty Free
Tjen Qmiles når du handler med Qatar Duty Free

Du finner en fullstendig oversikt over Qatar Airways Privlege Clubs samarbeidspartnere på denne siden.

Familiekonto

Qatar Airways Privilege Club har også mulighet for familiekonto. Med familieprogrammet deler hovedmedlemmet sine Privilege Club-fordeler med familiens øvrige medlemmer. Alle opptjente Qmiles på hovedmedlemmets konto. Alle medlemmer vil få sitt eget Privilege Club-medlemskort, men det er kun hovedmedlemmer som kan bruke poengene til å bestille bonusreiser eller andre tjenester.

Med familiekonto kan hele familien samle poeng sammen.

Opptil ni familiemedlemmer kan ta del i en familiekonto, men det kreves at alle medlemmene faktisk er i nærmeste familie. Nærmeste familie er definert som barn, ektefelle eller foreldre av hovedmedlemmet.

Merk at øvrige medlemmer i en familiekonto ikke opptjener Qpoints.

Slik bruker du Qmiles

Det finnes flere ting du kan bruke Qmiles, men for de fleste av oss er nok bonusreiser mest aktuelt. Du kan ta ut bonusreiser både hos Qatar Airways og hos andre selskaper i Oneworld, men i de fleste tilfeller vil du få mest igjen for poengene når du bruker de hos Qatar Airways. Spesielt om du er litt fleksibel på reisetidspunkt og reisemål. Oppgradering for poeng fra økonomiklasse til business class kan også være fornuftig bruk av poeng. Her er det viktig å huske at jo høyere billettklasse du har, jo mindre betaler du for oppgraderingen.

Med Qmiles kan drømmen om en bonusreise i business class bli virkelighet!
Airbus A350-1000 QSuite Business Class

Les også: På disse rutene kan du oppleve Qatar Airways Qsuite

I Qatar Airways Privilege Club prises reisene per segment. Det vil si at prisen for en bonusreise fra Oslo til Bangkok vil være summen av poengprisen fra Oslo til Doha og Doha til Bangkok. Det samme gjelder også for eventuelle bestillingsgebyrer som tilkommer.

Dette gjelder også for bonusreiser med Oneworld. Her er det også viktig å være klar over at du ikke kan kombinere flere selskaper på en og samme booking. Er du avhengig av å bruke flere selskap for å komme fram til reisemålet ditt, må det gjøres på separate bookinger.

For å se hvor mange Qmiles du må ut med for en bonusreise eller en oppgradering kan du bruke Qcalculator.

Hvis du ikke har nok poeng til å bruke de på flyreiser eller oppgraderinger, kan du også konvertere Qmiles til poeng i Accors bonusprogram eller bruke de på Qatar Duty Free.

Easy Deals og Flex Awards

Den desidert beste måten å bruke Qmiles på er med Easy Deals fra Qatar Airways Privilege Club. Easy Deals er en månedlig kampanje hvor du får opptil 50% poengrabatt på utvalgte reisemål. Utvalget av reisemål er som regel ganske bra og det er ikke uvanlig å finne 30-40 destinasjoner å velge fra.

Brenner du inne med mange poeng uten å finne reisedatoer eller reisemål som passer kan du benytte deg av Flex Awards. Med Flex Awards kan du bestille bonusreise så lenge det er ledige seter på flyet, dersom du er villig til å betale dobbel poengpris.

Slik lykkes du med Qatar Airways Privilege Club

Qatar Airways Privilege Club er nok ikke verdens letteste bonusprogram å bli god på, men hvis du er villig til å gjøre en liten innsats til å sette deg inn i det, blir du rikelig belønnet. Qatar Airways kjører jevnlig kampanjer med både dobbel og tredobbel opptjening av Qmiles. Kombinert med en del svært gode premium reisedeals vi jevnlig publiserer er veien til både status og ikke minst bonusreiser. Spesielt om du benytter deg av Easy Deals-tilbudene når du skal bruke bonuspoengene dine.

Det er ikke veldig vanskelig å nå elitestatus med Qatar Airways heller, selv med et relativt normalt reisemønster. 2 tur/retur-reiser til Asia i business class er faktisk nok til å få og opprettholde Gold-status. 4 tur/retur-reiser til Asia i business class er nok til å nå Platinum.

Lurer du på noe eller har du erfaringer du vil dele har vi egen tråd for Qatar Airways Privilege Club i forumet vårt.

Lykke til med bonusjakten!

Foto: Qatar Airways

Kommentar

 1. Erik Mjoster sier

  Etter å ha vært medlem i Qatar Priv Club siden før de staret med flyvninger fra Norge, som Platinum medlem de siste 8 årene.
  Det kommer forandringer hele tiden til ulike tider av året, så man må være våken hele tiden.
  Når det gjelder disse forandringene, blir det dårligere og dårligere valuta for poengene hver gang !!
  Tror vel flyselskapet skal være glad for at de fleste medarbeiderne i kabinen under flyreisen rett og slett bare er fantastiske innenfor servicebegrepet.
  Må bare kommentere en ting når det gjelder tilgang til lounger i Doha, der de skryter av at Platinum medlemmer får tilgang til First class lounge hvis de flyr Business class. Dette er bare tull, da du ma ha betalt en FULLPRIS Business billett for å få tilgang.
  Har kommentert dette før, men tilbakemeldingen har uteblitt !!

 2. GEIR OVE KRISTIANSEN sier

  En oppgradering på flyreisen med Qatar?
  Jeg har Qatar «QCredits» som snart går ut og må benyttes. Første mann som kommenterer på denne kommentaren vil få mulighet til en oppgradering med Qatar. F.eks. økonomi til Business fra Oslo til Doha… 🙂
  OBS! Det er kun mulig om billetten allerede er kjøpt, eller vil bli kjøpt innen juli mnd. Jeg trenger kun booking nummer og etternavn for å legge inn forespørselen til Qatar på oppgradering….. Vil ikke bare la poengene falle bort…. 🙂

 3. Runar sier

  Hei folkens.
  Jeg har akkurat blitt medlem og lurer på om det er mulig å etterregistrere poeng for flyreiser i dette bonus programmet?
  Jeg hadde akkurat en tur fra Australia med qatar airwais, og skulle gjerne hatt med de poengene.
  Ble ikke medlem før etter flyreisen.
  Mvh Runar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *