På disse rutene kan du oppleve Qatar Airways Qsuite

Qatar Airways Qsuite business class

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Qatar Airways prisvinnende og anerkjente Qsuite går for å være et av verdens aller beste business class-produkter. Antall fly med Qsuite business class øker raskt, men er foreløpig ikke tilgjengelig på alle ruter. Her får du en oversikt over hvilke ruter du kan velge.

Qatar Airways er som ett av ti flyselskaper i verden tildelt fem stjerner av Skytrax og har vunnet flere priser for både verdens beste flyselskap og verdens beste business class, mye takket være Qsuite business class. Qsuite er foreløpig ikke tilgjengelig på alle av selskapets ruter og vi har derfor laget en oversikt over hvor du kan oppleve det prisbelønnede produktet.

PAX International Readership Awatds Winner 2019 Best Cabin Interior Passenger Experience
Foto: www.patrick-lux.de Patrick Lux, Hamburg Germany

First in Business

De aller fleste av våre lesere kjenner nok til Qsuite, men det er nok mange som ikke har fått muligheten til å prøve det enda. Så hvordan ser egentlig en Qsuite-kabin ut? Qatar Airways har selv omtalt sin nyeste business class som First in Business, og det kan vi langt på vei si oss enig i. Qsuite er designet for å komme nærmest mulig en ekte First Class-opplevelse. Du får din egen suite med dører som kan lukkes. Samtidig er løsning fleksibel når man reiser sammen med andre, slik at 2 eller 4 Qsuite-«seter» kan slås sammen til en stor suite.

Når flere reiser sammen kan 2 eller 4 Qsuite-«seter» kan slås sammen til en stor suite.
Når flere reiser sammen kan 2 eller 4 Qsuite-«seter» kan slås sammen til en stor suite.

Denne 360-graders videoen tar deg med på en omvisning i kabinen.

Disse rutene har Qsuite

Qatar Airways tilbyr per i dag Qsuite på samtlige Airbus A350-1000, og deler av sine Airbus A350-900- og Boeing 777-flåte. Det har blitt sagt at Qsuite også skal bli tilgjengelig på Boeing 787 Dreamliner, men det er ikke sagt noe om når dette vil skje.

På ruter som ikke har Qsuite finner du Qatar Airways’ «vanlige» business class-sete. For ordens skyld er det verdt å nevne at de ikke er noe i veien med selskapets vanlige business class heller. Setet er svært behagelig og vi liker produktet godt, spesielt om du reiser med Airbus A350-900.

Vi har tidligere testet både Qsuite business class og vanlig business class.

Qatar Airways Qsuite business class

Europa

Qatar Airways har fått to daglige avganger fra Oslo som begge flys med Airbus A350-900. Dessverre har ikke disse rutene fått Qsuite enda. Det har derimot rutene fra Stockholm eller København, så dersom reisen ikke starter i Oslo kan dette være gode alternativer fra flere norske byer.

I tillegg brukes Qsuite på ruter fra Paris, London, Amsterdam, Berlin, Frankfurt, München, Zurich og Milano.

Nord- og Sør-Amerika

I skrivene stund er det ikke mulig å bestille reiser fra Norge til Nord-Amerika med Qatar Airways og for mange vil det nok uansett oppleves som en stor omvei. Skal du derimot til Nord-Amerika fra et annet sted i verden, betjener selskapet hele 11 byer i USA og Montreal i Canada. Samtlige av disse byene har en eller flere ruter med Qsuite-kabin.

Qatar flyr i tillegg til São Paulo i Brazil og Buenos Aires i Argentina med Qsuite.

Qatar Airways Qsuite business class

Asia, Australia og New Zealand

I Asia og stillehavsområdet betjenes mange av Qatar Airways’ ruter med den nyeste business class-kabinen. Du finner i dag Qsuite på rutene til Bangalore, Delhi og Mumbai i India, og Maldivene, samt Bangkok i Thailand, Kuala Lumpur i Malaysia og Singapore.

Skal du til Kina kan du velge blant Beijing, Shanghai og Hongkong, og videre østover kan du få Qsuite til Seoul i Sør-Korea, og både Haneda- og Narita-flyplassen i Tokyo.

Vil du reise enda lenger har Qatar Airways også ruter til Sydney, Canberra og Adelaide i Australia. Også Doha til Auckland, New Zealand, som tidligere var verdens lenge flyrute, kan by på Qsuite.

Midt-Østen og Afrika

Reiser du fra selskapets hjemmebase i Doha og videre i Midt-Østen kan du oppleve Qsuite på rutene til Kuwait, Muscat og Beirut.

I Afrika er det foreløpig kun Cape Town og Johannesburg i Sør-Afrika som har Qsuite.

Oppdag Doha og Qatar Airways Privilege Club

Når du flyr med Qatar Airways tjener du Qmiles og Qpoints i bonusprogrammet Privilege Club. Qpoints gir deg høyere medlemsnivå i programmet, mens Qmiles kan brukes til å kjøpe bonusreiser med. Opptjeningen varierer med billettklasse og ditt medlemsnivå i Privilege Club. For å finne ut hvor mange poeng du tjener kan du bruke Qcalculator, som viser deg hvor mange poeng du tjener på turen. Dersom du ikke er medlem av Privilege Club, kan du melde deg inn her.

Benytt anledningen til å besøke Doha på veien. Foto: Gustav Brandt / Pixabay

Du kan også gjøre en stopover i Doha på veien uten ekstra kostnad, og velge blant mant mange 4- og 5-stjerners hoteller til svært gode priser. Har du en lengre mellomlanding er det også mulig å delta på en rekke aktiviteter som sightseeing eller ørkensafari.

Foto: Qatar Airways

Kommentar

  1. GEIR OVE KRISTIANSEN sier

    MEN når det er sagt, synes jeg at «vanlig» Business med Qatar or A787, A350, A380 er vel så bra. Da har du en ståbar/område til å strekke på beina. Samtidig så føles det ikke så innestengt i en «lugar». (Har reiset masse med Qatar Business, og en gang med QSuite t/r Singapore).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *