Oppdatert: Bonusjegerens guide til Trumf og ViaTrumf

Guide til Trumf og Viatrumf

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Trumf er Norgesgruppen sitt fordelsprogram som blant annet gir bonus og fordeler når du handler i Norgesgruppen sine butikker. For oss bonusjegere er imidlertid Trumf og ViaTrumf et av de viktigste redskapene i jakten på EuroBonus-poeng og poeng i Nordic Choice Club.

Som Trumf-medlem sparer du bonus på dagligvarer i Norgesgruppen sine butikker, Joker, Kiwi, Meny, Spar og Jacob’s. Du sparer også bonus på varekjøp og drivstoff på alle betjente Shell-stasjoner i Norge. Grunnbonusen er 1% på varer og 30 øre på drivstoff. Denne bonus kan konverteres til poeng i SAS EuroBonus eller Nordic Choice Club.

Oppdatert 12.09.2019.

Ekstraordinær bonus

Det finnes også mange muligheter til å tjene ekstra bonus på dagligvarekjøp. For eksempel arrangeres det noen torsdager i året såkalt «Trippel-Trumf Torsdag» hvor alle varekjøp hos NorgesGruppens butikker gir 3% bonus.

I tillegg tilbyr kjedene egne fordeler:

Kiwi Pluss gir deg 15% bonus på fersk fisk og fersk frukt og grønnsaker hos Kiwi når du er påmeldt Kiwi Pluss.

Joker Glad gir deg 5 % bonus på alle varer hos Joker hver mandag når du er påmeldt Joker Glad. I tillegg har Joker i perioder helgetilbud på utvalgte varegrupper med 50% bonus.

I tillegg har enkelte av kjedene sporadiske kampanjer hvor de for eksempel kan gi ekstra bonus på utvalgte varegrupper. Du kan holde deg oppdatert ved å følge med på den store Trumf-tråden på forumet vårt.

Kredittkort

Det finnes tre kredittkort på markedet som gir kickback i form av Trumf-bonus. Alle kortene har fri årsavgift, men det er noen forskjeller i forhold til betingelser og opptjening.

Trumf Visa
Trumf Visa

Trumf Visa

Trumf Visa gir deg 1% ekstra bonus når du handler i Norgesgruppens butikker. Det vil si at ordinære varekjøp gir 2% bonus, mens kampanjekjøp på f.eks. Trippel-Trumf Torsdag gir 4% bonus. Du får også 0,5% på alle andre varekjøp, men ikke når du handler hos en av NorgesGruppens konkurrenter. Med andre får du ingen bonus når du handler dagligvarer hos Coop Extra eller REMA 1000.

En fordel med Trumf Visa er at du ikke behøver å registrere Trumf-kortet når du betaler, så du slipper å bekymre deg for at du går glipp av bonus.

Shell MasterCard
Shell MasterCard

Shell MasterCard

På samme måte som med Trumf Visa gir også Shell Mastercard fra Ikano Bank 1% ekstra bonus ved varekjøp i Norgesgruppens butikker. I motsetning til Trumf Visa gir Shell Mastercard gir også 1% bonus ved alle andre varekjøp. Også hos NorgesGruppens konkurrenter. I tillegg får du 40 øre i bonus pr. liter drivstoff du tanker hos betjente Shell-stasjoner i Norge og nye kunder får dobbel drivstoffbonus i 30 dager.

Shell Mastercard vil nok for mange være et bedre alternativ enn Trumf Visa. Det kan også være en sterk konkurrent til SAS sine egne kredittkort. Siden kortet ikke har årsavgift er det kanskje et av de beste kortene på markedet for deg med moderat kredittkortbruk. Det er likevel viktig at du setter deg godt inn betingelsene og leser det som står med liten skrift i avtalen, før du velger kredittkort.

St1 MasterCard
St1 MasterCard

St1 MasterCard

St1 MasterCard er nykommeren blant kredittkort som gir Trumf-bonus og skal visstnok gi superdupre fordeler i følge kortselskapet. Dette kortet gir kun Trumf-bonus på drivstoff og bilvask på Shell-stasjoner i Norge. Hvor mye bonus du får avhenger av hvor mange Superduper-poeng du har opparbeidet deg. Det laveste nivået er Super, som gir 30 øre/l og 10% på bilvask i bonus. Det høyeste nivået, SuperDuper, gir 55 øre/l og 50% på bilvask i bonus. I tillegg får 90 øre/l i drivstoffbonus i en velkomstperiode på 90 dager.

Dette kortet passer nok først og fremst for spesielt interesserte. Vi skal likevel ikke avskrive kortet helt. Er du lojal mot Shell og har høyt nok forbruk til å nå SuperDuper-nivå, er opptjeningen høyere enn for Shell MasterCard. Drivstoffbonusen i velkomstperioden er også attraktiv.

Trumf Forsikring

Med Trumf Forsikring kan du få Trumf-bonus på dine forsikringer av blant annet bil, reise, hus og hytte. Trumf Forsikring leveres i samarbeid med Frende Forsikring.

Som kunde hos Trumf Forsikring får 3% Trumf-bonus på alle nye forsikringer i ett år, deretter løpende 1% bonus. Dette kommer på toppen av eventuelle rabatter du får.

Du kan lese mer og be om tilbud på Trumf Forsikring sine nettsider.

Viatrumf

For den som er glad i å shoppe på nett er det gjennom Viatrumf man kan høste de virkelig store bonusene. ViaTrumf er en shoppingportal som i skrivende stund tilbyr Trumf-bonus fra mer enn 230 nettbutikker. Her finner du alt fra klær, mote og kosttilskudd, til hotell, reisebyråer og telefonselskaper. Når du handler gjennom ViaTrumf-portalen får du, avhengig av hva du handler og hvem du handler hos, 1%-50% kickback i form av Trumf-bonus. Noen forhandlere gir også faste bonusbeløp.

Smør deg med tålmodighet! Vær forberedt på at det kan ta litt tid før bonusen blir tilgjengelig på Trumf-kontoen din. Fra enkelte nettbutikker kan det ta flere måneder før bonusen blir utbetalt.

Det kan også være smart å ikke la bonusfeberen ta helt overhånd. Selv om en nettbutikk gir deg 5% bonus er det ikke nødvendigvis en god deal hvis du kan kjøpe den samme varen 20% billigere hos en annen nettbutikk. Vil du være sikker på å aldri gå glipp av bonus bør du installere Viatrumf bonusvarsler. Dette er en utvidelse til nettleseren som varsler deg hver gang du har mulighet til å tjene Trumf-bonus. Utvidelsen finnes for Chrome, Firefox og Safari.

Følg også med på Viatrumf-tråden på forumet vårt, hvor våre lesere deler tips og erfaringer.

nye nettbutikker hos viatrumf

Dobbel-dipping

Husk at du også kan kombinere Trumf-bonus fra dine dagligvarekjøp med bonusopptjening fra betalingskortet du bruker. Denne praksisen kalles gjerne dobbel-dipping på fagspråket.

Du kan enten bruke et av kredittkortene som gir Trumf-opptjening, eller kredittkort som gir direkte opptjening til for eksempel SAS EuroBonus, Norwegian Reward eller Nordic Choice Club.

Dette gjelder selvsagt også når du handler på nett gjennom ViaTrumf.

Noen eksempler:

 • Handler du i en av Norgesgruppens butikker får du 1% bonus, som gir opptil 13,5 EuroBonus-poeng per 100 kroner. Betaler du med SAS American Express Elite får du ytterligere 20 EuroBonus-poeng per 100 kroner. Totalt 33,5 EuroBonus-poeng per 100 kroner.
 • Handler du i en av Norgesgruppens butikker på Trippel Trumf Torsdag og betaler med SAS American Express Elite får du totalt 60,5 EuroBonus-poeng per 100 kroner.
 • Handler du hos Proteinfabrikken får du hele 15,6% bonus, som tilsvarer 210,6 EuroBonus-poeng per 100 kroner. Betaler du i tillegg med SAS MasterCard Premium får du totalt 225,6 EuroBonus-poeng per 100 kroner.

For den viderekomne – tripp- og kvadruppel-dipping

Mange av tilbyderne hos Viatrumf, spesielt i kategorien reise og hotellopphold, har også egne lojalitetsprogrammer. I de fleste tilfeller kan disse fint kombineres med opptjening til ViaTrumf OG bonus fra betalingskort. Kall det gjerne trippel-dipping!

Eksempel:

 • Expedia gir 7% bonus på hotellopphold, som tilsvarer 94,5 EuroBonus-poeng pr. 100 kroner. I tillegg kan du betale med f.eks. SAS AmEx Elite som gir 20 poeng per 100 kroner. På toppen av dette kan du samle poeng i Expedia Rewards. Disse poengene teller mot status i Expedia Rewards og kan brukes til å betale reiser og hotellopphold i Expedia.
 • Vi har også identifisert minst ett tilfelle hvor kvadruppel-dipping er mulig: De fleste hotellkjeder lar deg ikke opptjene poeng hos deres bonusprogrammer dersom du booker gjennom nettbaserte reisebyråer som Expedia eller hotels.com. Et hederlig unntak vi har funnet er imidlertid hotellkjeden NH Hotels. Her kan du booke Expedia gjennom ViaTrumf og tjene Trumf-poeng og Expedia Rewards, få poeng fra selve betalingen OG tjene poeng på hotellkjedens eget bonusprogram NH Rewards!
Skjermdump fra expedia.no
Booker du NH Hotels gjennom Viatrumf og Expedia kan du kvadruppel-dippe! Se etter merket «hotellpartnertilbud» når du bestiller. Skjermdump fra expedia.no.

Overføring til EuroBonus

Det finnes to måter å overføre Trumf-poeng til EuroBonus på. Den mest lønnsomme måten er å sette opp fast overføring. Ved fast overføring får du 13,5 EuroBonus-poeng per Trumf. Bonusen overføres når saldoen din når 50, 100 eller 200 Trumf-poeng. Grensen for overføring angir du selv under Bruk bonus på trumf.no.

Du kan også overføre bonus manuelt. Da får du imidlertid kun 10 EuroBonus-poeng per Trumf-poeng som overføres.

Overføring til Nordic Choice Club

I fjor lanserte Trumf muligheten til å overføre bonus til Nordic Choice Club. Har du mer EuroBonus-poeng enn du greier å bruke er dette et godt alternativ. Du får 15 Nordic Choice Club-poeng per Trumf-poeng som overføres. Overføringen gjør du under Bruk bonus på trumf.no.

Så lenge det finnes tilgjengelighet er det i mange tilfeller billigere å kjøpe et rom med Trumf-poeng enn å betale for rommet på vanlig måte. I motsetning til SAS EuroBonus ekstrapoeng teller alle poeng mot status i Nordic Choice Club. Du kan med andre ord kjøpe deg gullstatus i Nordic Choice Club med Trumf-poeng.

Du kan lese mer om veksling av Nordic Choice Club-poeng i denne artikkelen.

Forsidefoto: bottlein / Pixabay

Kommentar

 1. Katrine sier

  Hei.
  Jeg er ny her på Inside, så det er mye som er nytt og litt uklart for meg. Akkurat i denne artikkelen om Trumf forstår jeg ikke helt dette som står om bruk av kredittkort og Trumf. «Husk at du også kan kombinere Trumf-bonus fra dine dagligvarekjøp med bonusopptjening fra betalingskortet du bruker. Denne praksisen kalles gjerne dobbel-dipping på fagspråket.

  Du kan enten bruke et av kredittkortene som gir Trumf-opptjening, eller kredittkort som gir direkte opptjening til for eksempel SAS EuroBonus, Norwegian Reward eller Nordic Choice Club.»

  Det står jo på Trumf sine sider at du ikke kan opptjene Trumfpoeng med kredittkort, altså må jeg bruke debit for å få trumfpoeng på vanlig handel. Hva er det jeg ikke forstår? Takknemlig for svar.

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei Katrine! Det stemmer at du ikke kan koble Trumf-kontoen din til et kredittkort. Det er imidlertid ingenting i veien for å bruke et vanlig, blått Trumf-kort som du skanner i kassa eller trekker i betalingsterminalen, før du for eksempel betaler med AmEx Platium eller SAS MasterCard. Da vil du få både Trumf-bonus og poeng fra kredittkortet.

   • Svein Arne sier

    Jeg fylte nettopp bensin på en Esso stasjon. Registrerte Trumf kortet og ville betale med SAS Eurobonus Mastercard Premium for å få bonus der også. Dette ville ikke kassen godta. Det betyr i praksis at dobbel-dipping på Esso ikke er mulig. Skal prøve andre steder og vil komme tilbake til det snart.

 2. L sier

  Leste også artikkelen her om mastercard: https://insideflyer.no/sas-mastercard-har-introdusert-pointearner/ som hadde en henvisning til hovedartikkelen om kortbruk… men når jeg trykker på den så kommer jeg kun til «page not found». Finnes det en ny artikkel om Amex og Diners?

  «Vi har valgt å utelate SAS Amex og Diners fra sammenligningen. Om du ønsker mer informasjon om disse kortene, les hovedartikkelen vår om kortbruk.» (kommer til «page not found»)

  • Martin Damm Laupstad sier

   Hei! Dette er en relativt gammel artikkel og mye er nok endret siden den gang. Jeg tipper at artikkelen det henvises til rett og slett er utgått.

 3. Svein Arne Grønnevik sier

  Jeg har nå erfart at hos Esso, så aksepterer de ikke dobbeldipping selv om en får opp på betalingsautomaten at Trumf bonus er registrert. Inne i kassen nekter terminalen å godta SAS MC Eurobonus kortet etter at Trumfkortet er registrert. Dette gjelder Esso Nyborg, Åsane og Esso Vestkanten, Loddefjord. Så de er det bare å styre unna. Hos Shell har jeg ikke hatt problemer med dobbeldipping.

  • Svein Arne Grønnevik sier

   Med andre ord, så får du 15 øre mer i bonus hos Shell VS. Esso om pumpeprisen er lik, siden en får bruke SAS MC? Da er det bare å styre unna Esso.

 4. Jostein Myklebust sier

  15% Trumf-rabatt på fisk hos Kiwi er vekke. Bare 15% b8nus på frukt og grønnsaker nå fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *