Den store Trumf-tråden

Tråd i 'Kredittkort, leiebil og andre bonusprogrammer' startet av Neonex, 02. jan 2018.

Tags:
 1. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Forsøker å slenge i gang en samletråd for diverse Trumf-relaterte spørsmål. Her kan du poste både store og små spørsmål knyttet til Trumf, Trumf-relaterte kredittkort, viatrumf og generelt alt fra stort til smått som du måtte lure på.

  Mange ganger jeg har lurt på noe, og enten føler det er litt lite å opprette en helt ny tråd eller bare trenger et kjapt svar på.

  Det finnes mange gode Trumf-relaterte tråder på forumet. Her finner du linker til noen av de mest omfattende, på en og samme plass.

  Viatrumf-relatert:

  Trumf generelt (kundeklubber, guider mm:


  Forumet har også en start-guide (kall det gjerne en slags innføring i Trumf), som kan være grei å se på, selv om den dog er noe utdatert.

  Fredrik81s gode tråd om diverse Trumf-relaterte kundeklubber mm.

  Generelle tips:

  • Bli med i alt av kundeklubber, for å maksimere Trumf-utbyttet. Det finnes følgende: Meld deg inn i alle, men fokuser på de ulike etter behov. I spoiler følger en liten vurdering ut i fra min mening, og en del pro-tips hvor relevant.
  • - Kiwi Pluss: 15% fast Trumf på frukt og grønt.
  • - Meny Sunnhetsbonus: 25% Trumf på et produkt eller en produktkategori per uke.
   Gjerne ikke den beste opptjeningen hvis du er ute etter mye trumf, men grei hvis det er noe du allerede har planer om å kjøpe. Så langt har følgende vært inkludert: urter, løk, klementiner, poteter, epler.
  • Joker Glad: 5% Trumf på mandager.
   Generelt et dårlig tilbud imo, da prisene på Joker er veldig høye. De har tidvis noen voldsomt gode kampanjer, men disse gjelder da alltid fra tirsdag til lørdag. Et tips her kan være å handle datovarer på Joker, for da å få 5% trumf bonus, hvis du som meg har en Joker på veien hjem fra jobb.
  • Spar Junior: 25% Trumf Nå nerfet til 25% avslag i kassen på bleier fra Libero og barnemat.
   En potensielt bra kilde til Trumf, men vær obs på at Meny har fast bleiavtale 2 for 79. Hos Spar vil 2 libero koste 2x56. Et tips kan være å gjøre som meg - forhøre deg med familiemedlemmer som har barn og bruker libero-bleier. Hvis du har baller nok til å spørre om du kan kjøpe bleier for dem, mot at de vippser deg 79 kr og du får trumfen, mens du dekker det overskytende beløpet. Dette resulterer i ca 28 Trumfkr for ca 33 kr per 2 bleiepakker, eller 392 EBP, og en ratio på 11,88 EBP per krone brukt
  • Helgekampanje, 50% Trumf på utvalgt(e) vare(r).
   Innimellom kjører butikker i Norgesgruppen (jeg har bare sett Joker hittil) kampanjer på en utvalgt type varer, gjerne over en helg eller noen få dager. Her har typiske ting vært: 50% på cola hos Joker (dyr pris kontra f eks kjøpe samme vare på Obs, men har kunnet lønne seg før hvis man regnet trumfen man får igjen + pris opp mot de andre butikkene Vil ærlig tro denne blir vesentlig mindre aktuell med den nye sukkeravgiften, men vi får se. Andre har vært vaskemidler og annet rengjøringsutstyr samt 50% på visse tacovarer hos Spar mm.

  [*]Viatrumf er som regel hvor de store poengene sitter. Kombiner dette med ønskede bonusordninger i butikk, for maksimal opptjening (sett at det er noe du faktisk skal ha. Om du ønsker å sponse for å få god Trumf-opptjening så er det også mulig. Et eksempel er Kinoklubben som gir 42% trumf for et medlemskap som koster ca 150 kr, men er tilnærmet ubrukelig for meg f eks).
  [*]Når du skal bruke viatrumf, er et godt tips å klikke deg inn på butikken på viatrumfoversikten, åpne en inkognitofane (som regel ctrl + shift + n) og kopiere linken inn i inkognito fanen -> logg på trumf -> gå inn på nettbutikken (og logg deg evt inn med bruker der). Handle så som normalt. Dette nærmest garanterer korrekt viatrumf-registrering, da det hindrer programtillegg (som adblock f eks) å kjøre, samtidig som det er samme løsning som f eks å rense cookies, som viatrumf selv anbefaler, men vesentlig enklere.
  [*]Vær obs på kampanjer, og bruk dem flittig. F eks handler jeg all min småelektronikk hos CDON. De pleier veldig ofte å ha rabattkoder, men da får man generelt ikke trumf. På black friday har de alltid fri frakt for kjøp over 100 kr, og man får da full trumf-uttelling og varene til en ganske så lav pris.
  [*]Alle butikker på viatrumf har en del standardforbehold knyttet til seg, men ikke alle følger disse. Jeg vil forsøke å lage en liste, så meld gjerne inn her (jeg vil også sende denne til TS i viatrumf-trådene). F eks så gir vanligvis ikke moms, skatter, avgifter, eller bruk av rabattkoder rett til Trumf. Har du likevel fått registrert et kjøp, så gi en lyd her.
  [*]Ang listen:
  (NB, jeg feilstaver og deler opp butikkene litt, da det kan finnes søkealgoritmer som gjør at butikkene finner tråden gjennom google og endrer policy. Dette skjedde meg da jeg spurte om en rabatt knyttet til bruk av studentkortet.no - 2 dager senere hadde de opprettet konto på diskusjon.no og svart på spm mitt).
  [*]
  Cd o n - Gir trumf selv ved bruk av rabttkoder. Trekker dog fra moms.
  Kul shop - trakk ikke fra moms på kjøp av ps plus abb til 359 - regnes som digitalt gavekort. Skal momslegges fra 2012 av, mulig feil. CDON tok moms for tilsvarende digitalt gavekort til 500 kr (400 som trumf-grunnlag).
  L y ko - Gir trumf ved rabatt.
  Sport s deal - Gir trumf ved bruk av rabattkode. Kan også bytte i lik vare i Sport 1-butikker (veldig fint hvis du vil ha trumf og de er utsolgt for din str f eks).
  Ta n u m - gir trumf ved bruk av rabattkode.
  Vista Prt - Pepeu fikk trumf ved bruk av rabattkode ved handel (creds til Pepeu).

  Trumf-kredittkort

  Velg deg kredittkort som passer ditt forbruk. Det finnes to løsninger. Bruk av manuelt trumf kort (for 1% trumf) + bruk av annet kredittkort for annen bonus (eksempler her kan være Amex Platinum og Sas MC f eks). Den andre er de to "rene" Trumfkortene.
  • TrumfVisa - gir 2% trumf i alle Norgesgruppens butikker (Spar, Kiwi, Meny, Joker). Du får som regel også en velkomstbonus på 100 trumfkr ved første kjøp med dette kortet. 0.5% trumf på alle andre steder, unntatt andre matbutikker.
  • Shell Mc - gir 1% på all bruk, er dermed lurt å bruke i andre butikker enn norgesgruppen (funker på Rema, Coop osv). Man kan også bruke vanlig trumf kort + Shell Mc hos norgesgruppen og får da 1% + 1%, altså samme som med Trumfvisa. Jeg bruker Trumfvisa til kjøp i Norgesgruppens butikker, slik at jeg ikke tar av bruksgrensen til Shell MC og bruker det til alt annet.
   
  Last edited: 09. sept 2018
 2. artman

  artman Nytt Medlem

  Innlegg:
  35
  Likes mottatt:
  26
  Bonuspoeng:
  18
  Flottt initiativ :)

  Jeg bestilte i dag billetter gjennom ViaTrumf, til Agoda, som igjen linket meg videre til SAS sine bestillingssider. Vil jeg da få 4,5% ViaTrumf på kjøpet av disse flybillettene?

  Jeg lurer egentlig fordi man gjør det reelle kjøpet via en "3. part". Spørsmålet er om ViaTrumf registrerer kjøpet, når selve kjøpet ikke er gjort direkte hos Agoda sine nettsider.
   
 3. RoadKing

  RoadKing Veteran

  Innlegg:
  6,729
  Likes mottatt:
  7,671
  Bonuspoeng:
  113
  Vi har allerede en haug med Trumt tråder, kan du ikke konsolidere med en av de eksisterende?
   
 4. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Det er jo problemet, og derav hensikten med tråden. Det er jo haugevis med hvert sitt spørsmål. Dette er uoversiktlig og vanskelig å søke gjennom (søker jeg på trumf i søket, får jeg opp masse enkeltsvar i samletråder som payr-tråden, kort som gir eb ved vipps, mcash osv mm). Det er som sagt ikke alltid man føler det egner seg å åpne en helt ny tråd. Da blir det gjerne til at man poster på steder som ikke er helt ideel, er hvertfall det jeg har gjort hittil.
   
 5. Pepeu

  Pepeu Lifetime EBB

  Innlegg:
  254
  Likes mottatt:
  499
  Bonuspoeng:
  63
  Hvorfor skulle du fått 3% Trumf?
   
 6. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Står en liten notis på selve fakturaen om kategorien "Ukjent vare". De skriver at noen ganger kan det forekomme at de ikke har fått informasjon fra der varekjøpet foregikk når fakturaen sendes, og at for at kunden ikke skal lide noe tap, så krediteres alle slike transaksjoner med 3% trumfbonus. Hvis man da har en innbetaling tett på denne fristen (f eks hvis fakturadato er 3. jan nå og man foretar f eks en vippsing 2. jan kl 23.55), så skal vel i teorien ikke Shell rekke å registrere dette innen fakturaen genereres den 3. ?
   

  Attached Files:

 7. indahla

  indahla Flyr for lite...

  Innlegg:
  1,643
  Likes mottatt:
  1,653
  Bonuspoeng:
  113
  Hvis du spekulerer i å utnytte et hull i systemet mener jeg det er "shady"...
   
  SAJblue and holmen like this.
 8. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,650
  Likes mottatt:
  2,252
  Bonuspoeng:
  113
  Meget shady og har liten tro på at system er så dårlig. Og vi har nok av trumf tråder :)
   
  SAJblue liker dette
 9. lMartin

  lMartin Jeg var ung og trengte poengene! Redaktør

  Innlegg:
  1,277
  Likes mottatt:
  2,542
  Bonuspoeng:
  113
  Jeg skal ikke være med å gni det inn, jeg vet faktisk ikke om det finnes noen skikkelig samletråd for Trumf generelt, men for ViaTrumf er det et par gode samltetråder:
  https://insideflyer.no/forums/threads/hva-er-deres-erfaring-med-viatrumf.4626/
  https://insideflyer.no/forums/threads/trumfs-nye-satsning-viatrumf-bonus-på-nettbutikker.4493/

  En Trumf-guide fra redaksjonen har vi også:
  https://insideflyer.no/trumf-og-viatrumf-alt-du-behover-a-vite/
  (mulig den må oppdateres litt, men fortsatt mye relevant)
   
 10. Pepeu

  Pepeu Lifetime EBB

  Innlegg:
  254
  Likes mottatt:
  499
  Bonuspoeng:
  63
  Står jo på Shell MasterCard sine sider at fakturaen kommer ca 10. slik at det skal nok mye til at de ikke klarer det på en hel uke.
   
 11. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Skal innrømme at jeg faktisk ikke sjekket dette selv, men fikk min første faktura den 3. des, så spurte derfor for å få råd om de som har hatt kortet litt lenger om når regningen vanligvis kommer da dette - som det kanskje nå viser seg - gjerne var et engangstilfelle.
   
 12. Fredrik81

  Fredrik81 EBG BA Sølv og HHGull

  Innlegg:
  2,650
  Likes mottatt:
  2,252
  Bonuspoeng:
  113
  Denne er også grei:
  https://insideflyer.no/forums/threa...-trumf-eb-poeng-av-den-daglige-handelen.7661/

  Kan vel legge til at Meny har endret sunhetsbonus og joker smeller til med 50% trumf engang i blant :)
   
  lMartin liker dette
 13. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Kan ta og redigere disse linkene inn i førstepost.

  Jeg er veldig sta, men synes oppriktig det er litt vanskelig for oss nye å navigere rundt til tider (søkt mye på/om trumf/viatrumf, da det er der min hovedoppsaring ligger), derfor tråden. Godt mulig det ikke er så stort behov som jeg følte, menmen..
   
 14. Neonex

  Neonex Senior Medlem

  Innlegg:
  507
  Likes mottatt:
  332
  Bonuspoeng:
  63
  Jeg vet faktisk ikke, men det du kan prøve....begynn å fylle ut en henvendelse på mine henvendelser (tenkt at du ikke har fått poengene). Bla deg frem til butikken. Da skal du (hvis det er gjort ok - TROR jeg) få opp et tidspunkt. Dato og kl.slett. Se om dette kan matche sånn ca med når du foretok kjøpet - da tror jeg cookien til viatrumf registrerte skikkelig. Jeg fikk opp dette da jeg hadde litt problemer med to viatrumfhandler som min søster på blivakker og vita med min viatrumf på Black Friday.

  Vil dog advare deg om at de kan være kjipe, slik jeg tolker det, hvis du bare kjøpte flybillett. Se punktet her:
  • Skatter og avgifter gir ikke grunnlag for Trumf-bonus hos denne forhandleren.
  _Så hvis de sier at skattene og avgiftene i billetten ikke teller, så blir det vel sykt lite igjen.
   
 15. lMartin

  lMartin Jeg var ung og trengte poengene! Redaktør

  Innlegg:
  1,277
  Likes mottatt:
  2,542
  Bonuspoeng:
  113
  Det har du rett i. Jeg har hengt her noen år nå, men har fortsatt ikke kommet meg gjennom Amex CT Q&A-tråden :cool:
   
 16. NorFlight

  NorFlight Senior Medlem

  Innlegg:
  547
  Likes mottatt:
  343
  Bonuspoeng:
  63
  I følge plakat på den lokale Kiwi vil det bli trippelTrumf neste torsdag (11. januar).

  Så da er det bare å begynne å planlegge innkjøpene for januar...
   
  rookietrader, Upsaker and SVG_flyer like this.
 17. indahla

  indahla Flyr for lite...

  Innlegg:
  1,643
  Likes mottatt:
  1,653
  Bonuspoeng:
  113
  Rema kjører 3 for 2 på vaskemiddel, Omo og Comfort. Varer til 11/2.
  https://www.rema.no/kampanjevarer

  Noen som vet om Kiwi skal kjøre noe tilsvarende på 50% Trumf ?
   
 18. DanH

  DanH Senior Medlem

  Innlegg:
  921
  Likes mottatt:
  1,406
  Bonuspoeng:
  93
  Kiwi har vel aldri kjørt en 50% kampanje, hvorfor starte nå?

  Denne kunne forøvrig med fordel blitt lagt inn i en av de mange eksisterende Trumf-tråder, f.eks samletråden som ble opprettet tidligere i dag :)
   
 19. RoadKing

  RoadKing Veteran

  Innlegg:
  6,729
  Likes mottatt:
  7,671
  Bonuspoeng:
  113
  Du har helt rett, det er ikke lett å finne fram i gammelt stoff, likevel... Trumf er det mye aktivitet på.
   
  SAJblue liker dette
 20. Scrooge

  Scrooge Medlem

  Innlegg:
  87
  Likes mottatt:
  209
  Bonuspoeng:
  33
  Det er vel Joker du mener indahla? Har fortsatt igjen etter Spar kjørte 40% på vaskemidler i våres jeg:)
   
  indahla liker dette

Del denne siden