SAS MasterCard har introdusert PointEarner

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Som vi tidligere har skrevet om er det gode muligheter for å tjene opp noen (ganske mange faktisk) ekstrapoeng hos SAS EuroBonus om du benytter riktig betalingskort når du handler. Nå har SAS MasterCard kommet med et tilleggskort kalt «PointEarner» som gir deg muligheten til å gi tilleggskort til nærmeste familie om du selv har hovedkortet. Er dette noe som kan lønne seg å gå til anskaffelse av?

PointEarner fungerer på den måten at du kan bestille tilleggskort til partner eller barn over 18 år. Man betaler 95,- pr. år pr. kort og vilkårene er ellers rimelig like hovedkortet. Det vil si at man opptjener 10 EuroBonus-poeng pr. 100 kroner man bruker kortet. All bruk belastes hovedinnehavers konto (dog med spesifisert forbruk pr. kort), så den som har hovedkortet er således ansvarlig for alles bruk. Om man bestiller PointEarner får man 3000 EuroBonus-poeng i velkomstbonus (såfremt kortet benyttet til kjøp innen en måned).

Selv om tanken med et slikt kort er gode, er det likevel noen ting man bør tenke på før man bestiller kortet (eller SAS MasterCard i det store og hele). Først og fremst er SAS MasterCard det kortet som gir deg desidert dårligst opptjening av EuroBonus-poeng (10 pr. 100,-). La oss ta en rask sammenligning av de produktene det kan være naturlig å sammenligne med ved vanlige kjøp:

SAS MasterCard
– 10 EuroBonus-poeng pr. 100,-
– Årsavgift 345,- (gratis for EBG/EBD)
– PointEarner-kort koster 95,- pr. år

Trumf VISA
– 13,89 EuroBonus-poeng pr. 100,- (omregnet med dagens betingelser for overføring fra Trumf til EuroBonus)
– 0,- i årsavgift
– Mulighet for ekstrakort for partner til 0,- i årsavgift
– NB! Ingen opptjening ved varekjøp i dagligvarebutikker utenfor NorgesGruppen

Shell MasterCard
– 13,89 EuroBonus-poeng pr. 100,- (omregnet med dagens betingelser for overføring fra Trumf til EuroBonus)
– 0,- i årsavgift
– Så vidt oss bekjent ikke mulig med ekstrakort
– Opptjening på alle butikker, også dagligvarebutikker utenfor NorgesGruppen

Vi har valgt å utelate SAS Amex og Diners fra sammenligningen. Om du ønsker mer informasjon om disse kortene, les hovedartikkelen vår om kortbruk.

Som vi ser er faktisk det «offisielle» produktet SAS MasterCard det kortet som gir deg desidert dårligst opptjening. Dette er noe mange av våre medlemmer på Bonusfeber har påpekt ovenfor SAS MasterCard, men opptjeningen holdes likevel på et lavt nivå. Når SAS MasterCard i tillegg tar 345,- i årsavgift burde man absolutt vurdere alternativene som er listet ovenfor. Trumf VISA gir deg i tillegg mulighet til ekstrakort til samboer/ektefelle, men ikke til f.eks. barn.

Konklusjon?
Så vidt vi kan se er det ingen gode grunner for å skaffe seg verken SAS MasterCard eller PointEarner-kortet, med mindre man har barn som er over 18 år, men som sliter med å få innvilget egne kredittkort pga. dårlig inntekt eller lignende. Da kan PointEarner være et alternativ, så lenge du stoler på at de betaler regningene sine i tide. Om de voksne barna kan få egne kredittkort innvilget anbefaler vi heller at de selv skaffer seg et av de andre kortene som gir en bedre opptjening, så kan man heller overføre deres opptjente Trumf-bonus til en felles EuroBonus-konto.

Om du allerede har et SAS EuroBonus MasterCard kan du selvsagt vurdere å bestille kort til samboer og/eller barn og gjøre et lite innkjøp i løpet av første måned og på den måten «kjøpe» 3000 ekstrapoeng i velkomstgave for 95,- pr. kort. Etter at du har fått velkomstpoengene anbefaler vi at du legger kortene i skuffen.

(Det gjøres oppmerksom på at Bonusfeber ikke er sponset av eller tilknyttet noen av produktene som omtales i artikkelen).

Kommentar

 1. LeonNoah sier

  Var eier av et SAS MasterCard i 2 korte uker. Fikk kortet – brukte det i både i privat og jobbsammenhenger slik som jeg pleide med mine kort i min verden. Etter ca. 14 dager fikk jeg en telefon fra SAS MasterCard med streng beskjed om at de ikke ville tillate kortet bli brukt i åpenbare jobbsrelaterte kjøp, eksempler på dette var Vectura (vin) og Asko (grossist matvarer). De hadde allerede lagt inn sperringer så at jeg ikke kunne bruke kortet på disse stedene fremover. Smålig og merkelig behandlingsregel av SAS MasterCard – nesten ikke mulig å være sann. Kortet ble sagt opp omgående etter samtalen. Har nå Shell MasterCard, Trumf VISA og SAS Amex – ingen av disse bryr seg særlig hvor kortet blir brukt.

 2. Glenn sier

  Alle bør ha et MasterCard siden det kan brukes steder hvor de ikke tar AmEx og Diners. Jeg byttet ut SAS Master med KLM Flying Blue MasterCard. Det gir hele 20 Flying Blue points pr 100 kr, og er dermed like bra som SAS AmEx Platinum poengmessing.

  • Jørgen sier

   Det stemmer.. Om man handler på butikker i NorgesGruppen, bør man først scanne sitt TRUMF-kort, for deretter å betale med f.eks. SAS MasterCard (eller helst noen av de andre kortene), så får man litt mer poeng!

 3. Kristian P sier

  En vesentlig ting å få med seg er jo at både Trumf Visa og Shell Mastercard har en maks kredittgrense på 75 000,-
  Det kan raskt bli lite med opp til 55 dager kreditt.

  • Jørgen sier

   SAS MasterCard har en makskreditt på 100.000,-, så forskjellen er ikke veldig stor! Om man vet at man trenger å benytte kortet for mer enn de 75.000,- som er tilgjengelig på en måned, kan man jo betale inn litt på forskudd og på den måten øke grensen for bruk. Om man f.eks. bruker kortet for 100.000,- vil man jo med SAS MasterCard ha 10.000 EB-poeng, mens man med Trumf VISA/Shell vil sitte igjen med nesten 4000 EB-poeng ekstra (13890 EB-poeng) 🙂

 4. Elin sier

  Jeg handler inn til en ny hytte. Kortet kunne ikke brukes på et kjøp til 32000,-. Hva er grensen pr uke,- om det finnes en sik grense? har satt inn 100 000,- ekstra da det skal brukes mye i en periode.
  litt frustrerende. Skaffet meg kortet for å samle poeng….

  • Upsaker sier

   Det skal ikke være noen bruksgrense på varekjøp bortsett fra kredittgrensen. Og hvis du har satt inn penger på forhånd skal det hvertfall ikke være noe problem, det har jeg selv gjort. Du kan logge inn i nettbanken og se hvor mye som er tilgjengelig for bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *