FlyNonstop lever videre

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

I et litt nostalgisk øyeblikk tidligere denne uken, tenkte jeg å svinge innom et hjørne av internett som man kanskje skulle tro ikke var så aktivt lenger. Jeg snakker om nettsidene til FlyNonstop.

Mine antagelser om at FlyNonstop.no ville være en tom nettside med et sammendrag av informasjon om oppbudet i oktober 2013, ble fort gjort til skamme. FlyNonstop.no lever nemlig videre, i et mer eller mindre eget univers.

FlyNonstop fløy inn i historiebøkene høsten 2013, etter en ambisiøs satsing på direkteflyvninger ut fra Kristiansand-Kjevik. Selskapets eier, is-günder og lokalpatriot fra Kristiansand Espen Hennig-Olsen, hadde mildt sagt is i magen da han lanserte sine planer om oppstart, og realiseringen av disse. Selskapet hadde kun ett fly, en Embraer E-190, som ble døpt «Elias» og fløy til destinasjoner i Europa som Barcelona, Paris og London.

Årsakene til at inntektene sviktet og at selskapet slo seg konkurs, er mange og av varierende grad kompliserte. Det at det ble rapportert om kun 2-3 passasjerer på enkelte avganger er kanskje mer et symptom, enn en årsak.

Men FlyNonstop klamrer seg fortsatt fast, og det er jo hyggelig å se at nettsiden fortsatt er oppe og går. Eller, er det det?

Hva kan FlyNonstop.no tilby sine lesere, 1,5 år etter konkursen?

Jo, det skal jeg fortelle deg. FlyNonstop opererer nå som en informasjonsside. Det er ikke akkurat noen rød tråd i hva siden prøver å informere om, så det kan muligens virke noe forvirrende til å begynne med. De har heldigvis delt opp informasjonen sin i fire kategorier:

  • Bedrifter
  • Privatøkonomi
  • Reise
  • Skjønnhet og velvære

Noe for en hver smak, med andre ord. Når vi tenker på hva kjernevirksomheten til selskapet var da de fløy et par sørlendinger rundt forbi i Europa, så er det vel forsåvidt kun en kategori som kan anses som relevant.

I bedriftskategorien, finner vi blant annet en artikkel om hva som er viktig i en kantine.

Skjermbilde 2015-02-14 kl. 12.07.49Skjermdump: FlyNonstop.no

Vi blir til og med oppfordret til å se en video omkring denne problematikken.

I en artikkel under privatøkonomi-fanen, kan vi lese om «Store prisforskjeller hos eiendomsmeglere». Det opplyses ikke om hvem som står bak denne gravejournalistikken.

I skjønnhetskategorien, kan vi lære om hjemmebleking av tenner.

Skjermbilde 2015-02-14 kl. 12.12.18Skjermdump: FlyNonstop.no

Helt ærlig, I couldn’t come up with this – even if I tried.

Ironisk nok, så er den eneste artiklen i kategorien «Reiser» en notis om konkursen av selskapet, noe som gjør at du slettes ikke kommer deg noen vei. FlyFullStopp hadde kanskje vært mer passende.

Foto: FlyNonstop

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *