Åpning av nødutganger – en ny kinesisk trend?

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Så har det skjedd igjen: Kinesiske passasjerer åpner nødutganger på et passasjerfly. Denne gangen var flyet i bevegelse, klar til å ta av.

Foto: Daily Mail/EuroPics
Foto: Daily Mail/EuroPics

I følge Mail Online er to kinesiske passasjerer arrestert etter at flere av nødutgangene på China Eastern Airlines flight MU2036 ble åpnet i fart.

Bakgrunnen for hendelsen var irritasjon over en syv timers forsinkelse, samt at flyets aircondition ble skrudd av mens flyet ble av-iset. Til tross for pilotens forklaring om at airconditionen måtte skrus av for å unngå at gasser fra av-isingen slapp inn i flyet, ble flere passasjerer sinte. Så irritert ble en av passasjerene at han tilsynelatende åpnet hele tre nødutganger, slik at flyet måtte returnere til gate.

To passasjerer er satt under «administrativ arrest» i 15 dager, som følge av hendelsen. I tillegg vil alle involverte bli satt på en liste over «usiviliserte reisende» for inntil 18 måneder, hvilket betyr at de kan nektes å reise.

Forrige uke skrev vi om en kinesisk passasjer som åpnet nødutgangen etter landing, fordi han ville fort av. Klikk her for å lese mer om denne saken.

Open emergency doorI desember skjedde noe tilsvarende ombord på Xiamen Airlines flight MF8453, da en 50 år gammel passasjer åpnet nødutgangen for å få frisk luft før takeoff. NBC News melder at mannen ikke ble straffet for hendelsen, siden han aldri hadde fløyet før, og ikke visste at han gjorde noe galt.

Hvorfor skjer dette så ofte i Kina? Er det tilfeldig?

Diskutér gjerne denne saken i vårt forum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *