Asia er tilbake, nå starter første direkteflygning til Sør-Korea siden pandemien

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For første gang siden pandemien startes det passasjerflygninger mellom Sør-Korea og Norge. Hver torsdag fra mai til august vil Air Premia fly direkte mellom Seoul og Oslo.

Air Premia er et nytt koreansk flyselskap og vil fly charterflygninger mellom Seoul (ICN) og Oslo lufthavn (OSL) fra 11. mai til 17. august, hver torsdag. Flytypen de vil bruke er Boeing 787-9 Dreamliner.

 – Dette er svært gledelig og etterlengtet. Asia har lenge vært et marked vi håper vil komme tilbake, spesielt med tanke på turismepotensialet som ligger der og som en stor eksportmulighet for Norge, sier Avinors direktør for trafikkutvikling mot Asia og Amerika, Ulv Elbirk. 

De som sitter ombord, vil i denne omgang være utelukkende Sør-Koreanske turister. 

Viktig for norsk nærings- og reiseliv 

Det at Sør-Korea får direkterute til Oslo lufthavn, for første gang siden 2019, er viktig for norsk reiselivsnæring.   

– Sør-Korea er et marked med mange som ønsker å besøke Norge. Det igjen skaper store verdier for næringslivet i form av overnatting, shopping, restaurantbesøk og kulturliv, sier Elbirk.  

Han trekker også frem at norsk eksportnæring vil nyte godt av slike ruter, fordi Asia er et svært viktig marked for særlig norsk sjømat. 

– Disse flyene vil også fylles med norsk sjømat, som skal til restauranter og butikker i Seoul. Det er et veldig viktig og nærmest utømmelig marked for Norge, avslutter Elbirk. 

Foto: Air Premia / Avinor / PR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *