Slik går det når bagasjestueren må tømme flyet alene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

For en uke siden satt den danske Carina Isager på København lufthavn Kastrup og så på en bagasjestuer fra SAS som kaster passasjerenes bagasje ned fra flyets lasterom, ned i bagasjevognene.

Det ser ut til å være en svært dårlig behandling av bagasjestueren, men det er nok en grunn til at det var det eneste alternativet.

Se videoen som Carina har offentliggjort på sin Facebook konto:

 

Når vi ser på videoen, så er det noen ting som overrasker oss. En av de er at det vanligvis alltid er minst to personer som gjør denne jobben. En som står ved det mobile bagasjebåndet og som flytter bagasjen inn i bagasjevogner, og en som er opp i flyets lasterom (som avbildet nedenfor):

Slik går det når bagasjestueren må tømme flyet alene
Dette er hvordan det vanligvis ser ut når SAS-ansatte laster av bagasje fra flyet (Foto: Politiken / Jacob Ehrbahn).

Så vidt vi vet er dette et avvik fra vanlig praksis. Og hovedgrunnen til denne situasjonen er at bagasjestueren var alene. Er han alene, så det er ikke mye annet å gjøre enn å slippe bagasjen ned i en bagasjevogn . Men det er ikke en akseptabel håndtering.

Les også: Slik unngår du å miste bagasjen på flyreisen

Flere eksempler på dårlig behandling

Vi ser imidlertid stadig flere eksempler der bagasjen blir behandlet dårlig. Under er et tidligere eksempel fra Luton flyplass.

Så her på InsideFlyer kan vi bare anbefale å ikke sjekke inn de dyreste koffertene og ta hensyn til hva du pakker i bagasjen. I tillegg må du ha en god reiseforsikring som kan dekke at kofferten din blir skadet.

Er dette en unik situasjon fra SAS?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *