Blue Air lanserer direkterute mellom Oslo Lufthavn og Bucureşti

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fra og med den 15. juni starter det rumenske flyselskapet Blue Air opp en ny direkterute med tre ukentlige avganger mellom Oslo lufthavn Gardermoen og Bucuresti.

 

I fjor høst annonserte selskapet at de ville starte opp en direkterute mellom København lufthavn Kastrup og Bucureşti i juni 2017, og nå har de også annonsert oppstart av en rute til Oslo lufthavn Gardermoen samme måned. Ruten har oppstart torsdag 15. juni, og vil da opereres med tre ukentlige avganger.

I følge pressemeldingen fra Avinor, så er dette en rute som sikter seg inn på både fritids- og forretningsreisende. Bucureşti er kanskje et litt ukjent feriemål for mange, blant annet da det er begrenset med direkteflyvninger dit fra Norge. Den rumenske hovedstaden har et bredt utvalg av kultur med sine i overkant av to millioner innbyggere. De mest populære turistmålene inkluderer blant annet det massive Parlamanetspalasset og gamlebyen Lipscani.

Rutetider

Ruten flys på tirsdager, torsdager og søndager. Merk at det er en time tidsforskjell mellom Oslo og Bucureşti.

Tirsdager og torsdager:
OTP – OSL 19:00 – 21:15
OSL – OTP 22:00 – 02:10 (+1)

Søndager:
OTP – OSL 16:45 – 19:00
OSL – OTP 19:45 – 23:55

Priser og booking

Hva gjelder priser kan du med kun håndbagasje få ganske billige billetter, noe som for en helgetur ofte er nok. En helgetur tur/retur Bucureşti i åpningshelgen (torsdag 15. juni til søndag 18.juni) koster i skrivende stund så lite som 50,98 € (ca. 460 norske kroner).

Derimot så øker prisen fort om man behøver innsjekket bagasje. For en innsjekket bagasje koster det 29 € per vei, med andre ord blir totalprisen tur/retur med en innsjekket bagasje 108,98 € . Ønsker man setevalg koster dette fra 3 € til 10 € per setevalg, avhengig av hvor i kabinen man ønsker å sitte.

Med disse prisene vil Blue Air kunne utfordre Wizz Air sin rute mellom Torp og Bucureşti på pris, en rute som også opereres tre dager i uken (mandager, onsdager og fredager).

Billetter kan bestilles fra blueairweb.com.

 

Blue Air

Blue Air er et romensk lavprisselskap, og ble etablert i 2004 med hovedbase i Bucureşti. Selskapet har nå over 70 ruter i Belgia, Kypros, Frankrike, Tyskland, Helles, Irland, Italia, Portugal, Romania, Sverige og Storbritannia. Selskapet har kun forskjellige modeller av Boeing 737 i flåten sin, noe som betyr at også Oslo-ruten vil opereres med en Boeing 737. Som lavprisselskap operer de kun med økonomikabin ombord, og tar seg betalt for både bagasje og setevalg. De tilbyr også muligheten å forhåndskjøpe måltid ombord samt transport til/fra flyplassen i Bucureşti.

Selskapet er ikke med i noen allianse, og tilbyr ingen bonusprogram. Ønsker du å opptjene noen poeng på reisen, er det nok kun i form av betalingskortet du velger du kan gjøre det. Merk at de aksepterer PayPal på sine nettsider, som gjør at du også kan benytte American Express til å betale.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *