Bose QuietComfort 25 (QC25) – Del 1

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Bonusfeber har som noen av de første fått muligheten til å studere de nyeste hodetelefonene til Bose. Dette er Bose QuietComfort 25 (QC25) som ble lansert forrige uke. Etter at vi her på Bonusfeber forrige måned fant en lekket reklamevideo for de nye QC25, har vi ventet i spenning på dette, da Bose er synonymt med kvalitet og komfort. Bose sender ut de første hodetelefonene til kundene som har bestilt i disse dager.

Bose QC25 er etterfølgeren av de kjente Bose QuietComfort 15 som vi tidligere har testet. Bose QC15 kom i august 2009 og har blitt en fast reisegadget for svært mange reiseglade. Det er derfor spennende å se om Bose med denne nye modellen klarer å levere enda bedre enn forgjengeren. Vi vil komme tilbake med en mer omfattende test så fort vi har fått brukt hodetelefonene litt!

Når du mottar esken med Bose QC25 består den av følgende:

– Bose QC25 hodetelefoner
– Adapter for bruk ombord på fly (2-pins)
– Ledning med mikrofon og fjernkontroll
– AAA-batteri (smart holder inne i vesken)
– Praktisk transportmappe

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Prisen på QC25 er i den øvre klassen og utsalgspris i Norge er på 2599,-. Om man skal en tur til USA, eller kan få andre til å kjøpe for seg, kan det lønne seg å kjøpe QC25 der, da veiledende pris er ca. 320 USD på flere nettbutikker vi har sjekket. Dette er ca. 2045,- etter dagens kurs.

BF-Bose-Bose-QC25-Prisoversigt-med-køb-i-USA
I USA har man også mulighetene til å bestille egendesignede utgaver, hvor man kan velge mellom de fleste tenkelige og utenkelige farger. Dette koster 100 USD ekstra, men kan være verdt det om du ønsker å lage et par med ditt eget særpreg!

BF-Bose-Bose-QC25-Lav-dit-eget-farvedesign

Batteri
Likt forgjengeren QC15 drives QC25 av ett stk AAA-batteri. For at støyreduksjonen skal fungere må man ha strøm på batteriet og dette holder i gode 35 timer+. En fin forandring på QC25 er at hodetelefonene fungerer også uten batteriet, men da selvsagt uten støyreduksjon. Dette gikk ikke på de forrige og du stod i fare for å sitte uten mulighet for lyd om batteriet skulle dø ut og du ikke hadde et ekstra med. Det er likevel enkelt å huske å ta med et ekstra batteri, for i transportmappen er det skåret ut et praktisk hull for oppbevaring av dette.

Bonusfeber-Bose-QuietComfort-25-Batteriholder

Størrelse:
Bose QC25 veier kun 195 gram (uten kabler), noe vi finner ganske akseptabelt. Førsteinntrykket er bra og de er behagelig på hodet og det virker ikke som det vil være noe problem å bruke de selv på lengre reiser, eksempelvis til USA eller Asia. Materialet på QC25 er litt annerledes enn på QC15 og de føles rett og slett enda mer behagelig å ha på. Etter omlag 45 minutters prøvelytting er eneste ankepunkt at disse modellene som er «over the ear» kan bli litt varme å ha på.

Transportmappen som medfølger er av god kvalitet og beskytter hodetelefonene godt. Mappen er dog ganske stor og vil ta en del plass i håndbagasjen. Om du foretrekker hodetelefoner som er mindre, anbefaler vi at du tar en titt på Bose QC20 som er «in the ear» øreplugger. QC20 kan også oppleves bedre å sove med på grunn av størrelsen.

Lyd og støyreduksjon
Den viktigste grunnen til å investere i et par QC hodetelefoner fra Bose er den aktive støyreduksjonen. Vi har ikke fått testet denne skikkelig på den nye modellen, ettersom vi ikke får fløyet med disse på før om en liten uke. Da flyr vi med dem til USA for å få en skikkelig test. Bose selv hevder at QC25 byr på en markant forbedring sammenlignet med forrige modell, og dette ser vi virkelig frem til å undersøke selv og sammenligne med QC15 og QC20 som begge er svært gode.

Konklusjon
Vår umiddelbare reaksjon er at dette lover meget godt. Både materialvalg og design er lekkert og fremstår i den forventede kvaliteten som Bose bruker å levere. Vi føler også at modellen har gjort gode skritt fremover, både med den varslede forbedrede støyreduksjonen og det faktum at du kan benytte hodetelefonene uten batteri. Vi ser frem til testen i luften og du kan i mellomtiden bestille dine QC25 på de fleste elektrobutikker på nett!

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert av Henrik Olsen på Bonusfeber.dk.

Du finner del 2 av denne testen her: Bose QuietComfort 25 (QC25) – Del 2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *