BRITISH AIRWAYS: Flere streiker i vente

advarer flere streiker

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Fagforeningen Unite, som organiserer kabinbesetningene hos British Airways har varslet ytterligere seks dager med streik for British Airways Mixed Fleet mannskap neste måned. Det  er planlagt i to perioder, fra 5-7 februar, og igjen fra 9-11 februar.

Unite sier den siste runden av arbeidskonflikt over en «pågående krangel om minstelønn betaling» ville fortsette «med mindre flyselskapet kommer til forhandlingsbordet for å løse tvisten».

Fagforeningen sier i et åpent brev som ble sendt til BA, at «Deres motvilje for å tilby en rimelig lønnsavtale for våre medlemmer, men bruker det vi mener er nå nådd millioner av pund i å prøve å oppheve streiken, antyder dere at penger er tilgjengelig og dette kun er et spørsmål om ideologi «.

Tvisten har så langt resultert i fem dager med streik over to perioder. Flere streiker ventes.

Flere streiker ?

I en kommentar til det siste streikevarselet, sier fagforeningslederen i Unite, Oliver Richardson.

«I stedet for å fjerne minstelønns stempelet, bruker British Airways penger til å leie inn fly for å dekke for streikende kabinansatte.

«Hvis selskapet har råd til å kaste bort penger på en slik måte,  da må British Airways kunne ta seg råd til å sikre et lønnsnivå som er blant de laveste i bransjen.

«Vi vil oppfordre British Airways å våkne opp, og ivareta våre medlemmer. De kabinansatte bidrar massivt til milliarder av pund i overskudd som flyselskapet genererer, og komme seg rundt forhandlingsbordet for å løse tvisten og unngå ytterligere seks dager med kostbar streik . »

BA svarer

«Vi har fløyet kunder til sine destinasjoner i løpet av de foregående streikene hos Mixed Fleet besetningene, og vi vil sikre at dette skjer igjen.

«Vi vil publisere flere detaljer på tirsdag (31 januar) når vi har avsluttet våre beredskapsplaner i forhold til streikevarselet for perioden 5-7 februar.

«Vårt lønnstilbud til Mixed Fleet besetningene er i samsvar med avtaler avtalt med Unite for andre British Airways kolleger. Det gjenspeiler også justeringer gjort av andre selskaper i Storbritannia, og vi vil sikre at lønningene for Mixed Fleet kabinansatte forblir i tråd med kabinansatte i våre konkurrerende flyselskap. »

ba.comunitetheunion.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *