British Airways tester ut high-tech «Happiness blanket»

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Nei, det er ikke 1 april i dag, og heller er det ikke et forsøk fra vår side på å skrive science fiction historier. Men British Airways har kommet ut av skapet med en ny oppfinnelse: Et teppe som skal vise hvor avslappet du er når du sitter på flyet.

Hvordan da, tenker du sikkert, og joda. High-tech er det. Man har jo gjerne et teppe brettet over seg når man skal slappe av på fly. Teppet har fått innvevd LED-lys tråder. Likeledes får du på deg et pannebånd som monitorerer hjernenevirksomheten din og måler hvor avslappet du er og viser dette i forskjellige farger som LED-lys trådene på teppet du har over deg får. Pannebåndet kommuniserer nemlig med teppet via bluetooth. Dette pannebåndet kalles et «Myndplay headset». Dette kan både ta opp, rapportere og analysere hjernebølgeaktiviteten. Når personen er anspent vil teppe være rødt. Så kan det gå i flere forskjellige nyanser ned til blått som indikerer at man er helt avslappet.

Langt inn i fremtiden dette vel? Neida. Det ble faktisk nylig testet ombord på en British Airways flight mellom London og New York. British Airways gjør dette som et eksperiment for å se hva slags «mood» passasjerene er i under flyturen, slik at servicen ombord kan tilpasses dette.

Nå kommer nok ikke dette til å bli vanlig på alle British Airways langdistanse flyvninger, men mer på et teststadie hvor en del passasjerer brukes som forsøkskaniner forsøkspersoner som en del av en studie.

Vi linker til en film på Youtube som gir et greit inntrykk av hvordan dette fungerer. Ganske så fancy, synes vi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *