British Airways vil tilby wifi på short-haul rutene

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

British Airways vil tilby wifi internett på alle sine short-haul ruter fra 2017. Det fremkommer i en melding fra morselskapet IAG. IAG-eide Aer Lingus, Iberia og Vueling vil også tilby wi-fi.
Mange konkurrerende flyselskaper tilbyr allerede internettilgang under flyreiser, mens noen tilbyr det gratis. Men en reiseekspert advarer at in-flight internett ofte er upålitelige,  og at det er usannsynlig at det vil påvirke de reisendes valg av flyselskap.

«Min første erfaring med wi-fi på en flytur var for omtrent fem år siden, da det ble tilbudt gratis ombord hos Norwegian.»

Simon Calder, Travel Editor, The Independent.

«Det har ikke helt tatt av, fordi det ikke alltid er pålitelig, og mange passasjerer faktisk ønsker å koble av når de er  ombord i et fly.

Inmarsat wifi

IAG fortalte at totalt 341 av flyene i flåten deres vil bli utstyrt med wi-fi. Teknologien skal leveres av satellitt kommunikasjon selskapet Inmarsat. Selskapet sier til BBC at det ville være opp til hvert enkelt selskap å bestemme om dette skal være et gratis tilbud eller om det blir innført en betaling for bruken.

«Jeg tror ikke det er mange mennesker som velger flyselskap basert på tilgjengeligheten av wi-fi», sier Calder.
«Dersom det er behov for investeringer, bør dette skje ved flyplassene hvor internett ofte er forferdelig dyrt eller komplisert.»

Kilde: BBC

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *