Alpha Foxtrot Concorde til museumet Aerospace Bristol

Alpha Foxtrot Concorde

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Den aller siste Concorden Alpha Foxtrot, som var i drift, er nå nå flyttet til et nytt hjem ved Aerospace Bristol. Det er et museum til nærmere MNOK 200 i Filton, nord i Bristol som skal åpne i sommer.

 

Det var en relativt kompleks flytting som ble foretatt ingeniører fra British Airways og Airbus. Flyet ble slept over rullebanen i Filton, og opp på en rampe inne i den nye spesialbygde hangaren på Aerospace Bristol.  I hangaren som er konstruert av Kier, måtte man fjerne en vegg  for å få  flyet  inn i bygningen. Med bare en meters klaring mellom hver vingespiss og bygningen. Der ble Concorde sakte og forsiktig vinsjet inn i sitt nye hjem.

British Airways ‘Concorde Alpha Foxtrot – også kjent som 216 – var den siste Concorde som ble bygget og  også den siste brukt i kommersiell trafikk.

Concorde Alpha Foxtrot

Alpha Foxtrot gjennomførte sin jomfrutur den 20. april 1979. Den 26 november 2003 landet hun for siste gang ved flyplassen i Filton. Siden den dagen har Alpha Foxtrot stått parkert på rullebanen i Filton, og vedlikeholdt av Airbus UK.

Nå som hun endelig har fått plass inne, starter hun nytt liv som midtpunktet i det nye Aerospace Bristol museum.

 

aerospacebristol.org

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *