Direktefly Oslo-Kina fra april 2018

Hainan Airlines ser ut til å bli først ut med direkterute Kina-Oslo.

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Mye tyder nå på at det blir direktefly fra Oslo til Kina fra April 2018. Det er Beijing og Shenzhen som er først ut. Og det er ikke SAS som flyr først.

Enn så lenge er det kun Stockholm, København og Helsinki av våre naboland som har direkteruter til Kina. Norge og Oslo har således stått på venteliste. SAS har tidligere uttrykt at passasjergrunnlaget ikke er stort nok for flere direkteruter. Finnair på sin side utvider stadig med flere ruter til Kina og Asia, og legger tilrette for flere flyplasser t/r mellom Norge og Helsinki.

Nå ligger det meste klargjort for at Hainan Airlines blir et nytt bekjentskap på Oslo Lufthavn Gardermoen. De har søkt om 5 ukentlige flyvninger fra Kina:

  • Beijing – Oslo, 3 dager pr. uke, A330/B787, fra April 2018.
  • Shenzhen – Oslo, 2 dager pr. uke, A330/B787, fra Mai 2018.

Søknaden ble sendt de Kinesiske luftfartsmyndighetene i Beijing 6. desember og det ventes en offentliggjøring allerede før jul.

Hainan Airlines

Hainan Airlines er Kinas fjerde største flyselskap, og det største privateide selskapet målt i antall fly (ca. 200). I tillegg til Hainan (Haikou) har de også hovedbaser i Beijing og Xian, samt tilholdssted ved viktige flyplasser som; Shenzhen, Guangzhou og Shanghai.

For bonuspoeng-samlere er de nok ikke blant de mest attraktive da de ikke er med i noen av de store alliansene. De har programmet Fortune Wings Club som også gir muligheter for å samle poeng hos Etihad Airways.

I motsetning til andre kinesiske flyselskap så kan Hainan Airlines smykke seg med 5 stjerner hos Skytrax, som kun et av ti flyselskap i verden. Dermed kan det kanskje bli en attraktiv flytur neste gang du flyr direkte til Kina.

Kommentar

    • Henrik Olsen sier

      Flyselskabet fik ikke deres tilladelse til at flyve. Så derfor blev ruten ikke til noget er den information vi har fået.

  1. lind sier

    Juni Nå, ingenting har skjedd. Bedrag og jug. Hainan Airlines har enorm med gjeld, kan gå konk når som helst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *