DNB lanserer EuroBonus-opptjening på MasterCard

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Vi har tidligere skrevet om at kunder med DNB SAGA/Private Banking MasterCard har kunnet opptjene EuroBonus-poeng på varekjøp. Nå åpnes det opp for at også kunder med andre typer MasterCard fra DNB kan tjene poeng på sine varekjøp. Men betingelsene er langt fra ledende i klassen…

«DNB og SAS har inngått et samarbeid hvor kunder i DNB kan opptjene EuroBonus Ekstrapoeng, hver gang de bruker sitt MasterCard fra DNB. Det spiller ingen rolle om du kjøper 2 liter melk eller en sofa, du får poeng uansett hva du handler. For å samle EuroBonus-poeng må kortet oppgraderes».

Det har allerede vært åpnet for opptjening for SAGA- og Private Banking-kundene i noen måneder, og nå lanseres det altså at kunder med resterende typer MasterCard fra DnB kan få EuroBonus-poeng på sine varekjøp. Men der kundene med de øverste kundeprogrammene får 25/20 poeng pr. 100,-, er betingelsene langt dårligere for andre kunder. Betingelsene er som følger:

Månedsavgift: 49,-
Opptjening: 10 EuroBonus-poeng pr. 100,-
Velkomstbonus: 6 000 EuroBonus-poeng

Som vi ser har man valgt å halvere alle punktene for kunder som ikke har SAGA. Det positive er jo selvsagt at månedsavgiften på kortet også er halvert, men dette kompenserer ikke for det vi mener er alt for dårlige betingelser om man sammenligner med andre aktører på markedet. Her kan man trekke frem flere alternativer som er bedre, herunder SAS MasterCard som gir det samme opptjening, men til en lavere årsavgift. Enda mye bedre er p.t. Shell MasterCard som gir deg opptjening til Trumf (som igjen kan veksles til EuroBonus-poeng) som med dagens betingelser gir deg en opptjening på nesten 14 EB-poeng pr. 100,-, og det uten årsavgift på kortet. For alle mulighetene som finnes i markedet anbefaler vi deg å lese vår hovedartikkel om opptjening av EuroBonus-poeng ved bruk av betalingskort!

Om du allerede er kunde i DNB og har MasterCard, kan det selvsagt lønne seg å melde seg inn for å motta velkomstbonusen på 6 000 EuroBonus-poeng, for deretter å si opp avtalen når bonusen er utbetalt og heller benytte andre alternativer i markedet som p.t. gir deg bedre betingelser. Vi regner likevel med at dette blir en suksess for DNB ettersom de har en svært stor kundeportefølje og nok de aller fleste av disse vil sette pris på enkelheten med å kun ha ett kredittkort/kundeforhold til bank. Det skal også nevnes at DNB MasterCard kommer med ulike kundetilbud og rabatter på sine kort, men disse vil man få uavhengig om man har aktivert kortet for EuroBonus-opptjening og er derfor ikke lagt vekt på.

Samarbeidet med DNB er et av mange nye for EuroBonus, og det er tydelig at de jobber intensivt med å utvide lojalitetsprogrammet sitt til å omfatte svært mange typer tjenester.

Les mer om samarbeidet på DNB sine nettsider!

(Hovedbildet er copyright DnB)

Kommentar

 1. Bendik Hallstensen sier

  Jeg synes absolutt ikke dette er et dårlig tilbud. Ja, det er en noe dyrere årsavgift enn på SASs eget MasterCard, men man får også EuroBonus-poeng kombinert med de andre rabattene DnB kortet gir som for eksempel 30% øre rabatt på drivstoff, rabatt på enkelte butikker og gode kampanjer i spesielle perioder.

  • Jørgen sier

   Hei Bendik! Det er et poeng, men disse rabattene og tilbudene får du helt uavhengig av om du har aktivert kortet for EuroBonus-opptjening eller ikke. Så med mindre man ikke ønsker å ha flere typer kort er ikke det helt relevant for denne ekstramuligheten. Om man ønsker å maksimere opptjeningen av EuroBonus må de fleste p.t. ha flere kort og være bevisst på hvilket man bruker når og hvor 🙂

   • Kristian sier

    Det er vel strengt talt ikke så mye å være bevisst på? Amex på alle plasser som aksepterer det, og Shell Mastercard alle andre plasser?

 2. erik sier

  Noen som vet om man kan benytte kortet 1 gang, for så si opp avtalen for å motta velkomstbonus?
  Eller må man ha avtalen helt til man mottar pongene på konto?

 3. SiSj sier

  DnB MC gir nå 15 bonuspoeng pr 100kr.
  Det er jo mer enn SAS MC, som har 10 pr 100kr.
  Blir vel da naturlig om man har begge kortene at man går over til DnB MC, og droppe SAS MC.
  Det som er dumt er jo at man ikke får noe nytt kort fra DnB, men EB nr og SAS logo på – slik som på SAS MC.
  Noen som vet om det vil forbli slik?

  • Jørgen sier

   Hei Silje!

   SAS MasterCard er dessverre et av de aller dårligste kortene på markedet etter vår vurdering. Med flere hundre kroner i årsavgift og kun 10p/100 er det mange kort som gir bedre valuta, herunder DNB MasterCard. Selv om DNB tar en litt høyere årsavgift, vil 15p/100 veie opp for dette om man er flink å bruke kortet.

   Ettersom DNB MasterCard ikke er et «co-branded»-kort, vil det nok ikke komme med SAS-logo og EB-nummer. Om man ikke har andre kredittkort som er dette (Diners/AMEX), vil man nok måtte ha et vanlig medlemskort fra EuroBonus i tillegg.

   • SiSj sier

    Takk for svar!

    Da blir det nok å ha SAS MC ut året, også spesielt fordi man nå får bonuspoeng på uttak i juli og august.
    Årsavgiften trekkes jo i januar, så kanskje greit å ha litt is i magen og se om de gjør forbedringer ila. året.
    Eller blir det nok bare SAS AmEx Platinum videre av «co-branded»kort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *