Emirates med kjempeordre på Airbus A350

Emirates Airbus A350-900

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Flyselskapet Emirates og flyprodusenten Airbus har undertegnet en avtale om levering 50 Airbus A350-900 under Dubai Air Show 2019. Det første flyet skal leveres i 2023.

Emirates er en av verdens største flyselskap og verdens desidert største Airbus A380-opertør. Nå har selskapet valgt å satse på Airbus A350 som en del av sin fremtidige flåte. Under Dubai Air Show 2019 signerte flyselskapet en avtale med Airbus om levering av 50 fly til en listepris på rundt 146 milliarder norske kroner. Det første flyet skal etter planen leveres i 2023.

Avtalen ble signert av styreformann og konsernsjef i Emirates, Sheikh Amed bin Saeed Al Maktoum, og administrerende direktør i Airbus Guillaume Fury.
Avtalen ble signert av styreformann og konsernsjef i Emirates, Sheikh Amed bin Saeed Al Maktoum, og administrerende direktør i Airbus Guillaume Fury.

– Det er Emirates’ langsiktige strategi å investere i moderne og effektive luftfartøy. Vi er sikre på at A350 XWB kommer til å leve opp til standarden. A350 er et komplimenterende tilskudd til Emirates’ flåte av A380- og Boeing 777-fly, og vil gi flyselskapet økt operativ fleksibilitet når det gjelder kapasitet og avganger, sier Sheikh Amed bin Saeed Al Maktoum, Emirates styreformann og konsernsjef.

Premium Economy

Den nye bestillingen erstatter avtalen fra februar da Emirates planla å investere i 30 A350 og 40 A330Neo.

– Vi er stolte av Emirates sin sterke tro på vårt nyeste bredbuksfly og ønske om å ta samarbeidet vårt enda et steg videre. A350 vil bidra med uslåelig effektivitet og miljømessige fordeler til selskapets flåte, sier Guillaume Fury, administrerende direktør i Airbus. – Vi ser fram til å få se A350 i Emirates’ farger!

HAECO Eclipse Premium Economy-sete
Det spekuleres i at Emirates HAECO Eclipse-setene i Premium Economy, men dette er på ingen måte bekreftet. Foto: HAECO

Investeringen i A350 åpner for at Emirates kan betjene flere nye markeder. Ikke bare i De Arabiske Emirater, men også på langdistanse-flyvninger på opptil 15 timer flytid fra Dubai. Emirates vil utstyre de nye flyene med innovative produkter, selvfølgelig inkludert underholdningssystemet ICE. Selskapet vil også tilby de reisende flere kabiner, inkludert Premium Economy, som er blitt bekreftet tidligere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *