Emirates første Airbus A380 fornyet

Denne siden kan inneholde links til partnere som støtter oss hvis du handler fra dem.

Emirates har nå gjennomgått den første 3C-Check på en Airbus A380. Dette tok intet mindre enn 55 dager! Se video nederst i artikkelen.

En 3C-Check er den mest omstendelige vedlikeholdskontrollen et fly kan gå gjennom. Emirates første Airbus A380 ble levert i juni 2008, og er nå praktisk talt fornyet gjennom denne grundige sjekken.

Her er pressemeldingen fra Emirates:

Emirates Engineering markerte en milepæl når teamet utførte sin første 3C-Check på en A380. Vedlikeholdskontrollen restaurerte flyselskapets første A380-fly til nærmest ny tilstand.

Operasjonen har tatt 55 dager med jobbing hele døgnet, og to team med spesialiserte ingeniører har strippet hele interiøret til bare skroget, inspisert og restaurert hver eneste del, for så å sette alle delene sammen igjen.

– Hele kontrollen er nøye planlagt uten rom for forsinkelser. Å sette et fly på bakken for så lang tid er veldig kostbart, noe som betyr at teamet ikke bare må jobbe ekstremt effektivt, men også levere høy standard, sier Colin Disspain, Vice Presiden i Base Engineering hos Emirates.

– Her i Dubai driver vi flyvninger i noen av verdens tøffeste forhold, inkludert høye temperaturer og med mye sand i luften. Dette setter krav til Emirates om høyere vedlikeholdsstandard. For eksempel må deler ofte byttes i stedet for bare å gjøres rene for å oppnå vårt høye nivå av kvalitet og presisjon.

Denne kontrollen ble fullført med en krevende testflyvning før flyet ble satt tilbake i vanlig trafikk, i dette tilfellet flyvninger til Brisbane og Auckland.

– Flyet er fullstendig gjennomgått ved en slik 3C-Check og blir returnert i perfekt stand, slik det var da det forlot fabrikken. Det er som å ha et helt nytt A380-fly igjen, sier Colin Disspain.

Emirates var det første flyselskapet som plasserte ordre for det ikoniske A380 og er i dag verdens største operatør av dette effektive og romslige to-etasjers flyet. Den første A380-maskinen (registrert som EDA – Echo Delta Alpha) ble levert i juni 2008, og fløy flyselskapets første A380-flyvning fra Dubai til New York.

Hvor mange timer flyet har fløyet, hvor mange landinger og hvor gammelt det er bestemmer når 3C-Check skal gjennomføres. I dette tilfellet hadde flyet tilbakelagt imponerende 20 millioner kilometer. Det tilsvarer nesten 27 tur-retur til månen. Flyet har utført 3000 take-off og landinger og har flydd over 1,2 millioner passasjerer trygt over hele verden.

Echo Delta Alpha er ett av Emirates flåte med 232 flymaskiner, inkludert 55 A380. Emirates opererer det største rutenettverket av alle kommersielle selskaper i verden, og flyr for tiden til 31 flyplasser på fem kontinenter. Til nå har A380-flåten flytt 27,5 millioner passasjerer, flydd over 68 800 turer og dekket mer enn 405 millioner kilometer.

[ot-video type=»youtube» url=»https://www.youtube.com/watch?v=3hLXP1R8y6o»]

Les også:

Emirates med gratis internett ombord

Les også våre tester av Emirates:

Emirates Business Class, Boeing 777-300ER
Emirates Business Class, Airbus A380

Emirates First Class Lounge, Dubai

Husk at du også kan tjene Skywards Miles ved å verve en venn til dette bonusprogrammet. Les mer om det her.

Klikk her for å lese vår guide til Emirates Skywards.

Bli med og diskutér Emirates Skywards på vårt forum her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *